مجتبی شجاعی در گفت و گو با خبرنگار
تفتان ما، با بيان اينكه 34 واحد مرغداری 20 و 30 هزار قطعه ای و 22 جایگاه مرغ بومی در این بخش فعال است، اظهار كرد: 200 جایگاه دام، 215 هزار راس گوسفند و بز، 4 هزار و 500 نفر شتر، 4 هزار راس گاو در این بخش وجود دارد.
شجاعی ادامه داد: بخش مرکزی خاش با تولید سالانه ۴ هزار تن گوشت سفید از مرغداری ها و 3 هزار تن گوشت قرمز از 80 واحد گاوداری سنتی و 3 واحد گاوداری صنعتی نقش مهمی در تأمین پروتئین استان دارد.
وي با بيان اينكه یژگی واحدهاي توليد گوشت نسبت به 34 مرغداری دیگر مکانیزه بودن آنهاست، تصريح كرد: 4 واحد 20 هزار قطعه ای مرغداری دیگر در حال ساخت بوده که 2 واحد در کوه سفید و یک واحد در دهستان سنگان و یک واحد در دهستان اسماعیل آباد واقع شده اند.
بخشدار مرکزی خاش بیان کرد: بزرگترین طرح تولید جوجه یک روزه در استان با سرمایه گذاری بخش خصوصی، اواخر اردیبهشت ماه سالجاری به عنوان بزرگترین طرح تعاونی روستایی در دوربن بخش مرکزی این خاش کلنگ زنی گردید که هم اینک با پیشرفت بالایی در حال کار است.
شجاعی افزود: سهم آورده اعضای شرکت تعاونی در این طرح 15 میلیارد ریال بوده که با حمایت های ویژه دولت، معاونت توسعه روستایی ریاست جمهوری و حمایت های ارزشمند استاندار سیستان و بلوچستان 45 میلیارد ریال آن از سوی صندوق کارآفرینی امید به این پروژه پرداخت شده است.
وي گفت: حدود 230 خانوار روستایی برای اجرای این طرح عظیم مشارکت دارند و همچنین تسهیلات آن با کارمزد صفر درصد بوده و ظرفیت تولید آن 16 میلیون قطعه جوجه یک روزه در سال است که با بهره برداری از این پروژه، جوجه یک روزه افزون بر 200 واحد مرغداری استان تامین و زمینه ایجاد اشتغال مستقیم 70 نفر نیز فراهم می شود.
بخشدار مرکزی خاش با بيان اينكه بزرگترین واحد تولید کبک در بخش مرکزی خاش به زودی آماده بهره برداری میشود، ادامه داد: در جهت ارائه خدمت شایسته به تولید کنندگان بومی و ساکنان منطقه مرزی ایجاد قرنطینه دامی و صنایع بسته بندی در مرز ضروری است.
وی با قدردانی از حمایت های فرماندار و تلاش مدیر جهاد کشاورزی شهرستان و مسئول جهاد کشاورزی بخش مرکزی، گفت: عملکرد جهاد کشاورزی طی سالهای اخیر در تمامی حوزه ها بالاخص توسعه واحدهای تولیدی در بخش مرکزی خاش بسیار مطلوب بوده است.
شجاعی با بيان اينكه در مجامع علمی برای تبیین نیاز آبی هر کالای تولیدی از شاخصی به نام آب مجازی استفاده میشود، خاطرنشان كرد: آب مجازی تولید گوشت گاو از آب مجازی تولید گوشت گوسفند بالاتر است و به عبارت دیگر تولید یک کیلوگرم گوشت گوساله در مقایسه با یک کیلوگرم گوشت گوسفند به آب بیشتری نیاز دارد.
وی با بيان اينكه با توجه به محدودیتهای آبی شهرستان، پرورش گوسفند در خاش سیاستی راهبردی میتواند باشد، ادامه داد: گوشت گوسفند و مرغ با میل و سلیقه مردم منطقه همخوانی بیشتری دارد.
وی اذعان کرد: از سویی تولید گوشت شتر از نظر اقتصادی و از نظر مصرف آب گزینهای مناسب به شمار میرود که با اقلیم کویری و گرم و خشک منطقه سازگار است و میتواند بخشی از نیاز به گوشت قرمز را پاسخگو باشد که ضروری است حمایت از صنعت شتر داری همانند سالهای اخیر تداوم و توسعه یابد.
بخشدار مرکزی خاش اظهار كرد: در سال اقتصاد مقاومتی تولید و اشتعال میطلبد بخش خصوصی با بهره برداری صحیح از تسهیلات و شرایط تسهیل شده دولت برای توسعه تولیدات از محل منابع مختلف بهره و به رونق تولید و اشتعال که از دغدغه های مقام معظم رهبری و دولت میباشد استفاده نمایند.
انتهای پیام/