افزایش اعتیاد دستاورد حاشیه نشینی/ استعمال تفننی مواد مخدر عاملی برای گرایش
28 مرداد 1396 ساعت 15:00
کارشناس ارشد روانشناسی مواجه شدن با مشکلات خانوادگی در اوایل زندگی و توجه بیش از حد به فرزندان را از جمله عوامل افزایش احتمال مصرف مواد مخدر در افراد دانست.
به گزارش سرویس سيستان و بلوچستان تفتان ما،به نقل از عصرهامون، تصویر مردان و کودکان ژولیدهای که تا کمر داخل سطلهای بزرگ زباله شهری خم شده و غذای روزانه و پول موادشان را در لابهلای زباله ها و پسماندهای شهری جستجو میکنند، یا حتی دیدن افرادی که با سیمی بلند داخل صندوقهای صدقات دنبال صدقه میگردند تصویر غریبی نیست.
احمد عزیزی معروف به دایی احمد مسافریست که سال ها با مصارف مختلف مواد مخدر درگیر اعتیاد بوده است. به گفته خودش 15 سال مصرف کننده و توزیع کننده مواد مخدر بوده و با عزمی راسخ، همت و تلاش زیاد، خود را از این بلای خانمان سوز نجات داده وهم اکنون که با ترک اعتیاد از مواد فروش دیروز به کتاب فروش امروز تغییر وضعیت داده تا در مرکز ترک اعتیاد در حال خدمت رسانی به بیماران معتاد است.
وی ماجرای گرفتار شدن در دام اعتیاد را اینگونه شرح می دهد که اوضاع مالی خانواده ام بد نبود هر چه می خواستم بدون هیچ کم و کاستی برایم مهیا بود اما دو علت ژنتیکی "محبت زیادی خانواده ها" و دیگری "نه گفتن های خانواده ها" را زمینه ساز اعتیاد فرزندان می دانم.
به گفته دایی احمد در هر کوچه ای یک مصرف کننده مواد مخدر زندگی می کند، خانواده ها باید با مدیریت صحیح و نظارت بیشتر روی فرزندان آنها را زیر نظر بگیرند، "نه گفتن" را به فرزندان خود یاد دهند و بدانند که محبت بیش از حد آدمی را به ورطه نابودی می کشاند، همچنین در انتخاب دوست به آنها کمک کنند رفیق ناباب آینده فرزندان را تباه می کند تا دیر نشده خانواده ها فرزندان خود را در یابند و این جمله را به یاد داشته باشند که، «نه» گفتن از زیباترین کلماتی است که هر انسان می تواند در خود پرورش دهد.
آزادی بیش از حد به فرزندان یکی از علل اعتیاد به مواد مخدر است
اسما دهمرده در گفت وگو با عصرهامون با بیان اینکه طلاق، اعتیاد، حاشیه نشینی و مفاسد اخلاقی و اجتماعی از جمله آسیب های اجتماعی است، اظهار کرد: والدین الگوی فرزندان به شمار می روند که آموزش ارزش های اخلاقی، رفتارهای مناسب اجتماعی و ارائه معیارهای خوب و بد از سوی آنها می تواند در پیشگیری از اعتیاد افراد به ویژه نوجوانان و جوانان موثر واقع شود.
وی آزادی بیش از حد به فرزندان را یکی از علل اعتیاد به مواد مخدر عنوان کرد و ادامه داد: وجود اختلافات خانوادگی، طلاق، بیکاری، کمبود محبت، بیسوادی، معاشرت با دوستان و هم سن و سالان ناباب، اعتیاد یکی از والدین، مشکلات خانوادگی و غیره را از دیگر علل گرایش افراد به اعتیاد است.
مواد مخدر باعث خدشه زدن به اعتبار افراد می شود
این کارشناس ارشد روانشناسی با بیان اینکه مواد مخدر باعث خدشه زدن به اعتبار افراد می شود، ادامه داد: اعتیاد به مواد مخدرعلاوه بر تباهی زندگی فرد و اطرافیان باعث ارتکاب انواع انحرافات و جرائم همچون سرقت، فحشا، افزایش شغل های کاذب، بیکاری، قاچاقچیان و غیره می شود که این مهم سلامت و امنیت اجتماعی را نیز خدشه دار خواهد کرد.
اعتیاد به مواد مخدر مهمترین آسیب اجتماعی است
وی با بیان اینکه باید مانع ورود اعتیاد این بلای خانمان سوز به خانه ها شویم، افزود: اعتیاد به مواد مخدر مهمترین آسیب اجتماعی است زیرا باعث می شود جسم و روان فرد معتاد از حالت عادی خارج شود از همین رو از آنجایی که دوران نوجوانی یکی از مخاطره آمیزترین دوران زندگی افراد از نظر شروع مصرف مواد مخدر است باید به خطرات و مضرات این بلای خانمان سوز آشنا و آگاه بود تا بتوان در جهت پیشگیری از اعتیاد موثر واقع شد.
طلاق و فروپاشی خانواده دستاورد گرایش به اعتیاد است
دهمرده با اشاره به نقش موثر خانواده در پیشگیری از بروز به اعتیاد بیان کرد: ضعف والدین در کنترل فرزندان از جمله مشکلاتی است که اکثر خانواده ها با آن دست و پنجه نرم می کنند از همین رو فروپاشی نظام خانواده بدترین آسیب و دستاورد مواد مخدر تلقی می شود.
وی در تکمیل مطلب فوق با بیان اینکه طلاق و فروپاشی خانواده دستاورد دیگر گرایش به اعتیاد است، تصریح کرد: تمامی دستگاه ها و سازمان ها باید در راستای آگاه سازی خانواده ها به این ماده خانمان سوز و جلوگیری افراد از گرایش به آن ورود پیدا کنند.
نقش مواد مخدر در بزهکاری افراد غیرقابل انکار است
وی با تاکید بر این موضوع که نقش مواد مخدر در بزهکاری افراد و فرو پاشی خانواده ها غیرقابل انکار است، ادامه داد: امروز مواد مخدر یکی از معضلات مهم جامعه و خانواده ها تلقی می شود که می طلبد برای مبارزه با آن تمام افراد جامعه همکاری و تعاملی سازنده داشته باشند.
اعتیاد عامل فروپاشی و متزلزل شدن کانون گرم خانواده است
این کارشناس خاطر نشان کرد: اگر در یک خانواده پدر و مادر هر دو معتاد باشند مصرف به مواد مخدر در بین اعضای آن خانواده گسترش بیشتری داشته و عادی می شود که این مهم علاوه بر اثرات منفی در روحیه و جسم فرزندان زمینه مناسبی برای ابتلای آنها به اعتیاد است.
دهمرده با تاکید بر این مطلب که اعتیاد عامل فروپاشی و متزلزل شدن کانون گرم خانواده است، افزود: گرایش افراد به سمت اعتیاد منجر به سلب آسایش از اهالی خانه و از بین بردن اعتماد و صداقت بین اعضا می شود.
انتهای پیام/
کد مطلب: 440902