به گزارش سرویس وبلاگستان
تفتان ما،دکتر آراسب دباغ مقدم افزود: پرتوهای مایکروویو غیر یونیزانند و خطر سرطانزایی برای آنها وجود ندارد؛ البته اگر مایکروویو در شرایط کنترلنشده مورد استفاده قرار گیرد و این پرتوها مستقیما به بدن انسان تابیده شود، برای برخی از بافت ها یا سلول های بدن آسیبرسان خواهند بود، اما آسیب وارده از نوع سرطانی نیست.
او تصریح کرد: دستگاه مایکروویو با پرتوهای مایکروویو یعنی امواج کوتاه کار می کند و این پرتوها همان امواجی هستند که رادیو، تلویزیون، رادار و موبایل هم با آن کار می کند.
به گفته وی مصرف کنندگان باید بدانند، شرایط تولید امواج در مایکروویو به شرط صحیح کار کردن دستگاه، کاملا کنترل شده است و شایعاتی مبنی بر سرطانزا شدن غذاهایی که در این دستگاه قرار داده می شوند یا از بین رفتن کامل ارزش غذایی غذاهای گرم یا پخته شده با آن صحت ندارد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی درباره شرایط استفاده صحیح از مایکروویو گفت: هنگام استفاده از دستگاه باید درِ آن به بدنه کاملا چفت شده باشد و هنگام روشن بودن آن نیز دستکم یک متر از دستگاه فاصله داشته باشیم. همچنین لازم است برای دیدن داخل مایکروویو سر و یا چشمهایمان را به آن نچسبانیم، زیرا این پرتوها ممکن است برای چشم، مضر باشند. به محض باز شدن در دستگاه نیز باید قطع کن، جریان برق آن را به طور خودکار قطع کند. با قطع برق دستگاه، امواج مایکروویو هم به طور کامل متوقف می شود.
دباغ مقدم با اشاره به اینکه دستگاه مایکروویو دارای وسیله مهمی به نام مگنترون است که باعث میشود ملکول های آب در داخل غذا به حرکت سریع در بیایند و با اصطکاک شدید این ملکول ها، غذا از درون گرم شود ادامه داد: به همین دلیل است که مایعات در دستگاه های مایکروویو سریعتر از جامدات گرم می شوند.
این متخصص صنایع غذایی توصیه کرد: مادامی که از مایکروویو به صورت اصولی استفاده کنیم، جای هیچ گونه نگرانی درباره سلامت غذا و استفادهکنندگان از این دستگاه وجود ندارد و برای تعمیر آن نیز باید از متخصصان کمک گرفت و از سپردن آن به دست افراد غیر حرفه ای خودداری کرد. همچنین خود افراد هم نباید با تصور جلوگیری از هزینهکرد به تعمیر آن اقدام کنند.
منبع:سلامت آنلاین
انتهای پیام/
مایکروویو غذا را سرطانی میکند