آغاز اختلافات جریان اصلاحات و اعتدال پس از جلسه رای اعتماد کابینه/ ناکارآمدی اعضای فراکسیون امید، صدای اصلاح طلبان را هم درآورد

2 شهريور 1396 ساعت 15:07

جلسات رای اعتماد به وزرای پیشنهادی دولت دوارزدهم و حواشی بعد از آن، وزن واقعی فراکسیون امید را برای چندمین بار نشان داد، منتهی با این تفاوت که این بار ناکارآمدی و ضعف این فراکسیون صدای اصلاح‌طلبان را هم درآورد.


به گزارش سرویس سياسي تفتان ما،پس از مشخص شدن نتیجه دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی، تا مدت‌ها بحث بر سر این بود که وزن کدام فراکسیون در مجلس بیشتر است و پیروز واقعی انتخابات کیست؛ حتی شکست عارف از لاریجانی در انتخابات هیئت رئیسه هم باعث نشد تا اصلاح‌طلبان قبول کنند که در مجلس دهم در اقلیت هستند.
پس از جدا شدن اعتدالی‌ها از فراکسیون امید، این فراکسیون به یک اقلیت محض در مجلس شورای اسلامی تبدیل شد که دانا در گزارشی با عنوان "یک امید کوچک در بهارستان" به بررسی این موضوع پرداخت. (مشروح این گزارش را اینجا بخوانید)
اما جلسات رای اعتماد به وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم و حواشی بعد از آن، وزن واقعی فراکسیون امید را برای چندمین بار نشان داد، منتهی با این تفاوت که این بار ناکارآمدی و ضعف این فراکسیون صدای اصلاح‌طلبان را هم درآورد.
علت این اعتراض اصلاح‌طلبان عدم موفقیت فراکسیون امید در عبور دادن "حبیب الله بیطرف" وزیر اصلاح‌طلب دولت اصلاحات از فیلتر مجلس بود آن هم در شرایطی که وزرای که این فراکسیون با حضور آن‌ها در دولت مخالف بود با رای بالای نمایندگان راهی پاستور شدند.
 
صادقی: فراکسیون امید به بیطرف رای حداکثری داد
نماینده اصلاح طلب تهران نیز با انتشار توئیتی نوشت: بیطرف به خاطر  صداقت خود رای نیاورد. این نماینده تلویحا اعترافی  نیز به کم تاثیر بودن فراکسیون امید در بین نمایندگان مجلس می کند و می نویسد فراکسیون امید به بیطرف رای حداکثری داد.
 

 
محمود صادقی آراء جهرمی با بیطرف را مقایسه کرده و بازهم اعتراف می کند که فراکسیون امید در مجلس تاثیرگذار نیست.
 
زیبا کلام: رای نیاوردن بیطرف و ناپلئونی رای آوردن حجتی شکست ما بود
صادق زیباکلام استاد دانشگاه و از تئوریسین های اصلاح طلب طی یادداشتی در روزنامه آفتاب یزد از عملکرد اعضای فراکسیون امید در ماجرای رای اعتماد به وزرای پیشنهادی انتقاد کرد و گفت: ما به راستی باید اتفاق دیروز مجلس را پیروزی دوباره اصلاح طلبان و همگامی حماسی دولت و مجلس نامید ؟ بگذارید تا اندکی با خود صادق باشیم و نقاب از حرف های کلیشه ای این چند ماهه و شاید چند ساله برداریم واقعیت این است؛ رای نیاوردن آقای بیطرف و ناپلئونی رای آوردن آقای حجتی از یک سو و رای آوری رحمانی فضلی و آقای جهرمی از سوی دیگر یک شکست برای ما بود...
وی در بخشی دیگر از یادداشت خود می‌نویسد: بدتر از این رای ناپلئونی حجتی و آن رای نیاوری بیطرف ، خبرهای بدی است که می شنویم از صمیم قلب امیدوارم برخی شایعات مبنی بر وعده‌ها و قول و قرارها از سوی برخی وزرا به برخی نمایندگان (برای جلب رای اعتماد )در حد شایعه باشد....
در جای دیگری از متن یادداشت زیبا کلام آمده است: روی هم رفته باید بگویم فراکسیون امید هنوز برحسب توقعی که اصلاح طلبان و مردم دارند ظاهر نشده است.
 
عملکرد فراکسیون امید، ناامید کننده است
زیباکلام همچنین در گفت‌وگویی با بیان اینکه فراکسیون امید در دوسال گذشته کارنامه خوبی به جا نگذاشته است گفت: عملکرد فراکسیون امید را از بسیار جهات می توان ناامید کننده خواند. البته باید این موضوع مورد بررسی قرار گیرد که این عملکرد ناامید کننده ی فراکسیون به اعضایی که بعنوان لیست امید انتخاب به مجلس راه یافته برمی گردد یا رهبری فراکسیون امید یعنی دکتر عارف یا در یک سطح کلانتر یعنی رهبری اصلاحات و اصلاح طلبان.
 
آذر منصوری: شد آنچه که نمی بایست می شد
آذر منصوری فعال سیاسی اصلاح‌طلب نیز با انتقاد صریح از لیست امید، نوشت: مجلس با رای ندادن  به مهندس بی طرف کاری کرد که نمی بایست می شد. او چرایی رای نیاوردن بی‌طرف نگاه جناحی نمایندگانی که پیش‌تر از هم‌طیفی بودن اکثریت آنها سخن گفته بود، دانسته و گفته است: اگر نمایندگان اندکی می اندیشیدند واحساسی و جناحی برخورد نمی کردند  ومصالح ملی ومنطقه را  لحاظ می نمودند قطعا به ایشان رای می دادند.
 
سردبیر هفته‌نامه اصلاح‌طلب "صدا": فراکسیون امید ناامیدمان کرد
اکبر منتجبی، روزنامه نگار اصلاح‌طلب به عملکرد فراکسیون امید در ماجرای رای اعتماد وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم انتقاد کرد.
سردبیر هفته‌نامه صدا در صفحه اینستاگرامش با انتشار تصویری از محمدرضا عارف، رئیس فراکسیون امید نوشت: «فراکسیون امید ناامیدمون کرد».
 

 
حجت الاسلام میبدی: "امیدی‌"‌ها بیشتر دنبال منافع خود هستند/ اگر در 4 سال آینده ضربه ای بخوریم، از فراکسیون امید در مجلس می خوریم
 
حجت الاسلام فاضل میبدی فعال سیاسی اصلاح‌طلب در گفت‌وگو با سایت انتخاب اظهار داشت: انچه اتفاق افتاد، دور از انتظار نیروهای اصلاح طلب و اعتدال بود. اقای بیطرف که اصلاح طلب است و سابقه وزارت داشته با دو سخنرانی مخالف رای نیاورد و وزیر دیگری که هزاران حرف و حدیث در مورد او وجود داشت، رای بسیار بالایی کسب کرد.
وی در بخش دیگری از این گفت‌وگو عنوان کرد: اگر در 4 سال اینده ضربه ای بخوریم، از مجلس میخوریم. من شخصا معتقدم لیستی که در این دوره برای مجلس ارائه کردند، لیست عقلانی نبود و بیشتر احساساتی بود.
 
وی خاطرنشان کرد متاسفانه افرادی برای حضور در لیست امید انتخاب شدند که اگر شاید سراغ برخی از اصولگرایان معتدل می رفتیم، بهتر بود. برخی از این آقایان، بیشتر از اینکه دنبال اصلاح طلبی باشند، دنبال منافع خود هستند.
 
سروش: فراکسیون امید فقط ۱۰۰ نماینده دارد
یک عضو فراکسیون امید رای قومیتی نمایندگان در کنار دلایل سیاسی وزیر پیشنهادی نیرو و تاثیرگذاری رای فراکسیون مستقلین ولایی را به عنوان عوامل موثر در رای نیاوردن بی طرف دانست و گفت: حامیان فراکسیون امید باید بدانند که ما تنها ۱۰۰ نفر در مجلس هستیم.
ابوالفضل سروش با انتشاری در کانال تلگرامی اش به ارائه توضیحاتی درباره دلایل رای نیاوردن حبیب الله بیطرف در مجلس پرداخت.
در بخشی از یادداشت نماینده مردم تهران آمده است: دو فراکسیون امید و ولایی هر کدام دارای ۱۰۰ نماینده هستند و مستقلین نیز حدود ۸۰ نماینده را شامل می‌شوند. پس حامیان امید باید بدانند که ما تنها ۱۰۰ رای در مجلس داریم و نه بیشتر.
بسیاری دیگر از فعالان سیاسی اصلاح‌طلب هم در روزهای اخیر اظهاراتی مشابه آنچه که پیش از این خواندید را در خصوص فراکسیون امید داشتند و از این فراکسیون اظهار ناامیدی کردند، ناامیدی که می‌توان آن را حاصل از ناکارآمدی فراکسیون امید دانست.
دانا پیش از این نیز در گزارشی با عنوان " پازل ناکارآمدی فراکسیون امید تکمیل شد"، به بررسی عملکرد فراکسیون امید از ابتدای مجلس دهم تا کنون پرداخته است. (مشروح این گزارش را اینجا بخوانید)
 
انتهای پیام/


کد مطلب: 441003

آدرس مطلب: https://www.taftanema.ir/news/441003/آغاز-اختلافات-جریان-اصلاحات-اعتدال-جلسه-رای-اعتماد-کابینه-ناکارآمدی-اعضای-فراکسیون-امید-صدای-اصلاح-طلبان-هم-درآورد

تفتان ما
  https://www.taftanema.ir