۰

تلازم شبح مرگ و مدرنیته در برگه‌های یک کتاب/ ایست بازرسی برخی نویسندگان

درآمدی بر سبک زندگی اسلامی، سلامت و تداوم ازدواج، الگوی بومی اسلامی، خانه‌ای آرام و فرهنگ در کلام و سیره امیرالمؤمنین(ع) از مهم‌ترین موضوعات کتاب‌های اندیشه‌ای بازار نشر در هفته گذشته است.
تلازم شبح مرگ و مدرنیته در برگه‌های یک کتاب/ ایست بازرسی برخی نویسندگان
به گزارش سرویس فرهنگي تفتان ما،در هفته‌ای‌که گذشت موضوعاتی مانند «درآمدی بر سبک زندگی اسلامی»، «دور زدن ممنوع»، «بررسی فقهی مدیریت زنان در مناصب سیاسی»، «سلامت و تداوم ازدواج، الگوی بومی اسلامی»، «خانه آرام»، «مرگ و مدرنیته» و  ... سر فصل تازه‌ترین نشر کتاب‌های اندیشه‌ای را به خود اختصاص دادند که در ادامه به گزیده‌ای از این عناوین اشاره می‌شود:
 

*به نشر
-«خانه آرام»، مهدی غلامعلی
نویسنده در آن به 50 پرسش و پاسخ درباره سامان یافتن خانواده بر پایه روایات می‌پردازد. مطالعه این کتاب برای ساختن خانه‌ای آرام، به تمام زوج‌های جویای موفقیت پیشنهاد می‌شود. کاربردی و مختصر بودن این کتاب در پرتوی احادیث پیامبر(ص) و امامان(ع) از ویژگی‌های این کتاب است.
-«سلامت و تداوم ازدواج، الگوی بومی اسلامی»، منصوره سادات صادقی
مزیت کتاب این است که همزمان با تمرکز بر رشد مهارت‌های سازگاری، بر رشد مهارت‌های والدگری هم متمرکز است. در پایان هر فصل کتاب، مطالب کاربردی به تمرین‌های عملی ختم می‌شود.
 

*انتشارات زمزم هدایت
- «درآمدی بر سبک زندگی اسلامی»، نعمت‌الله یوسفیان
این کتاب در قالب هشت درس با عنوان‌های «کلیات»، «اصول سبک زندگی اسلامی»، «سبک زندگی اسلامی و اخلاق و رفتار فردی»، «سبک زندگی اسلامی و خانواده»، «سبک زندگی اسلامی و اقتصاد مقاومتی»، «سبک زندگی اسلامی و الگوی مصرف»، «سبک زندگی اسلامی و اخلاق اجتماعی» و «سبک زندگی اسلامی و سیما و سیره صالحان» با استناد به آیات و روایات، ابعاد مختلف سبک زندگی اسلامی را در قالب‌های فردی و اجتماعی معرفی کرده است.
 
*انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
-«دور زدن ممنوع»، اثر جمعی از نویسندگان
بحران در زبان انگلیسی، از ریشه یونانی به معنای لحظة حساس و مشاجره گرفته شده است. اما در اصطلاح، همان تغییرات ناگهانی است که در جریان یک واقعه پیش‌بینی نشده پدید می‌آید و خصوصیت ویژه آن معمولاً بروز حوادث وخیم است. واژه بحران معمولاً حوادثی مانند ورشکستگی، آتش‌سوزی، شورش، اغتشاش و آشوب، اعتصاب و مواردی که خارج از وضعیت عادی است را به ذهن تداعی می‌کند. در شرایط بحرانی، شرایط غیرعادی است و نیاز به تصمیم‌گیری فوری وجود دارد؛ در این شرایط، ضوابط، هنجارها و قوانین موجود نمی‌توانند استفاده شوند. باید به فکر «تدابیر ویژه» بود.
 

-«بوق زدن ممنوع»، رامین تبرایی
تجهیز به آداب سخنوری، تأثیر سخن را چند برابر می‌کند و بر مخاطبان و شنوندگان تاثیری شگرف می‌گذارد. در این مجموعه با الهام از کلام امیر سخن حضرت علی(ع) و نیز استفاده از آخرین تکنیک‌های روان‌شناختی و مخاطب شناختی مهم‌ترین مهارت‌های سخنوری مطرح شده است.
 

-«جاده باریک می‌شود!»،‌ رامین تبرایی
آموزش مهارت‌های گوناگون به مدیران نقش مؤثری در بهبود بخشیدن به وضعیت یک سازمان یا تشکیلات دارد. آشنایی با نهادی به نام تشکیلات و اداره آن منجر به بهبود بخشیدن اوضاع خواهد شد. هر یک از مدیران برای اعمال مدیریت صحیح، به سه دسته از مهارت‌ها نیاز دارند:مهارت‌های تخصصی، مهارت‌های انسانی و مهارت‌های درک سازمانی. مهارت‌های تخصصی، توانایی به کار بردن دانش، روش و فنونی است که از راه آموزش و تجربه به ‏دست می‌آید؛ مانند مهارت و توانایی یک مهندس مکانیک مجرب که در رشته خود دارای ‏مهارت فنی است. مهارت‌های انسانی، توانایی درک افراد و کار با آنان و به کارگیری کارکنان جهت تحقق اهداف‏ تشکیلات می‌باشد و مهارت‌های درک سازمانی، عبارت است از توانایی درک سازمان به عنوان مجموعه‌‏ای که با بخش‏‌های خود در تعامل است.
 

-«بررسی فقهی مدیریت زنان در مناصب سیاسی»، علی آقاپیروز
اساساً بحث از جواز یا حرمت مدیریت زنان در عرصه امور عمومی و تصدی مناصب سیاسی و اجتماعی در سطح کلان جامعه که مستلزم سرپرستی زنان بر قشر عمده‌ای از افراد جامعه ـ اعم از زنان و مردان ـ است، از مباحث نوپیدا در فقه شیعه بوده، بر خلاف زمان‌های گذشته که موضوعی برای طرح و محلی از ابتلا در جامعه نداشته است، در عصر حاضر و غالباً در سایه اموری چون تبلیغات وسیع جریان فمینیسم، تأثیر رسانه‌های فرامنطقه‌ای، حضور بی‌سابقه زنان در عرصه‌های متنوع اجتماعی و ارائه الگوهای عملی حضور زنان در عرصه‌های سیاسی ـ اجتماعی کلان جامعه در کشورهای غیراسلامی، به موضوعی مهم و مورد ابتلا در جامعه امروز تبدیل شده است.
 

-«ایست بازرسی!»، جمعی از نویسندگان
بی‌تردید در جهان معاصر، پیروزی انقلاب اسلامی ایران طلیعه‌ای است برای افول و زوال قدرت‌های استکبـاری. وارد ساختن ادبیات جدید در صحنه بین‌المللی، ناکام گذاشتن قدرت‌های بزرگ در تهاجم‌های مختلف علیه ایران اسـلامی و تهدید‌هـایی که انقلاب اسـلامی برای دستگاه استکبـاری و صهیونیسم دارد، آنها را به سوی استفاده از جنگ نرم و عملیات روانی سوق داده است. به همین دلیل، تجهیز دادن به مهارت‌های مقابله با «عملیات روانی» یک ضـرورت انکارناپذیر برای فعالان فرهنگی محسوب می‌شود.
 

-«فرهنگ در کلام و سیره امیرالمؤمنین(ع)»، محمدباقر بابائی طلاتپه
والاترین عنصری که در موجودیت هر جامعه دخالت اساسی دارد، فرهنگ و سبک زندگی آن جامعه است. فرهنگ، هویت و موجودیت جامعه را تشکیل می‌دهد و با انحراف آن هرچند جامعه در ابعاد دیگر قدرتمند باشد، میان‌تهی خواهد بود. اسلام، فرهنگ و سبک زندگی برخاسته از سنت و سیره معصومین(ع) و به‌ ویژه امیرالمؤمنین(ع) را معرفی و بر تابعیت آن تاکید دارد. شناخت فرهنگ علوی برای هدایت و دستیابی به کمالات انسانی بر اهل معرفت لازم است.
 

*انتشارات پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات
-«مرگ و مدرنیته»، تونی والتر، ترجمه هاجر قربانی
مترجم در پیشگفتاری که بر این کتاب نوشته می‌گوید: «من این مقالات را به این دلیل انتخاب کردم که موضوعاتش همگی از موضوعات اصلی و پایه‌ای در مطالعات مرگ هستند و می‌توانند به مثابه یک راهنما در مطالعاتِ‌ کلیدی مرگ در ایران در نظر گرفته شوند. همچنین باید اشاره کنم که ترتیبِ مقالاتِ این مجموعه به‌صورتِ گاه‌شمارانه چیده شده است: از اواخر قرن بیستم تا سال‌های اخیر.
 

-«زمان در اندیشه ملاصدرا و هایدگر:‌ گامی در تحقق پولی لوگ»، رضا دهقانی
ین نوشتار نخستین کتابی است که به یکی از مهم‌ترین مسائل تاریخ اندیشه، یعنی مسئله «زمان»، نزد ملاصدرا و هایدگر، دو متفکر برجسته از دو سنت متفاوت، می‌پردازد و مسئله اصلی آن این است که چگونه می‌توان با بررسی اندیشه فلسفی این دو فیلسوف مؤسس، گامی برای تحقق گفت‌وگو بین این دو فیلسوف در وهله نخست و بین دو سنت اندیشه معاصر غربی و اندیشه اسلامی‌شیعی برداشت.
 

* مؤسسه آموزشی تألیفی ارشدان
-«فلسفه دین در عصر جهانی شدن»، ندا حسینی
نویسنده در این کتاب تلاش کرده تا وضعیت دین از منظر تئوریک در عصر حاضر که از آن به جهانی شدن یاد می‌کنند، مورد توجه قرار دهد و با تأمل روی کارکرد دین و با استفاده از فلسفه به‌عنوان نقش مکمل دین، به بیان راه‌ برون‌رفت از چالش‌ها و مسائل و بحران‌های ناشی از جهانی شدن، بپردازد.
 
*انتشارات مسعی
-«فاطمه بانوی درخشنده»، نوراله حسینخانی
در سرفصل‌هایی با عناوین «اربعین»، «سلاله سبز»، «میلاد نور»، «عناوین بانوی اسلام»، «فاطمه در خانه نبوت»، «پیوند یاس و احساس»، «فاطمه در خانه ولایت»، «فضائل فاطمه»، «هنگام هجر پدر»، «پس از هجر پدر»، «جوابِ حق نمک»، «ایثار، صبوری و شهادت»، «فاطمه در آینه قرآن، عترت و ادیان» و «حدیث یاس» تدوین شده است.  
 

*نشر نو
-«انسان خردمند»، یووال نوح هراری، ترجمه نیک گرگین
تمامی تلاش‌هایی که تا پیش از این، برای توصیف تاریخ بشر انجام شده‌اند، عمیقاً ملهم از اعتقادات و باورهای محققین بوده‌اند. در این میان، نهایت امانت‌داری نسبت به مقام و جایگاه محوری و والای بشر در هستی صورت گرفته است. تاریخ را انسان‌گرایان نوشته‌اند و انسان‌گرایان معتقدند که انسان خردمند، ذاتی یگانه و مقدس دارد که اساساً متفاوت از ذات دیگر موجودات و پدیده‌هاست. تحول تاریخی انسان خردمند از 3 مرحله اصلی عبور کرد که اولین آن «انقلاب شناختی» حدود 70 هزار سال پیش آغاز شده است.
 
*انتشارات علمی و فرهنگی
-«عرب و مدرنیته؛ پژوهشی در گفتمان مدرنیست‌ها»، عبدالاله بلقزیز، ترجمه سیدمحمد آل مهدی
از سه بخش تشکیل شده است. در بخش اول به مقدمات عام دربارۀ اصالت و مدرنیته در اندیشه عربی و جدال من و دیگری، پرداخته است.  بخش دوم را نیز به برسازندگی اندیشه مدرنیته و رشد آن و نقد پیآمدهای آن اختصاص داده و در بخش سوم مفاهیم اساسی گفتمان مدرنیته (آزادی، قانون اساسی، عقل، سیاست مدنی، دانش و روشنگری) را نزد سه نماینده بزرگ آن در نیمه نخست سده بیستم بررسی کرده است.
 
 

*انتشارات نورالأمین
-«جایگاه اهل بیت (ع) و پاسخ به سلفی‌ها»، الیاس قاسم‌اف
استفاده از احادیث و اخبار کتاب‌های اهل سنت در زمینه فضائل اهل بیت(ع) در شش فصل به‌گونه‌ای تنظیم شده که خواننده با مطالعه و آگاهی از آن احادیث و تصریح محدثین اهل سنت و سلفی بر صحت و تواتر آن، شکی برایش باقی نماند که دین اسلام، حضرت علی(ع) و اهل بیت(ع) را با این مقام‌های والا و صفات کامل دینی و علمی زینت بخشیده و بر دیگران برتری داده و آن‌ها را به‌عنوان الگو و رهبران بعد از پیامبر(ص) بر این امت اختیار کرده است. در این اثر هر جا از سوی سلفی‌ها از حیث سند و متن شبهه‌ای وارد شده،‌ پاسخ مناسب به آن داده شده است.
 
*انتشارات شهید کاظمی
-«57 ریشتر»، مجله الکترونیکی اخوت
این کتاب در 7 فصل تنظیم شده است که مطالبی چون؛ فلسفه خمینی روز به روز در ترکیه گسترش می یابد؛ شعارهای انقلاب ایران در کوچه و بازار پاکستان؛ دیگر تصویر امام خمینی از تلویزیون شوروی پخش نشد؛ برق نیست ولی عکس امام و رهبری هست؛ تمجید استاد شافعی، از امام خمینی؛ آرم جمهوری اسلامی بالای مناره مسجد، کمک سرمایه داران اخوان المسلمین به ایران در تحریم ها؛ سنی انقلابی، امام خمینی را خلیفه الله نامید؛ تدریس زندگی نامه امام در جنوب یمن؛ بازتاب فتوای ارتداد سلمان رشدی در کشورهای مختلف؛ این انقلاب شیعی نبود؛ ماجرای مسلمان شدن رهبر مائوئیست های نروژ؛ شما توانسته اید ایمان را با کشورداری جمع کنید؛ سلفی که مدافع انقلاب اسلامی شد؛ پس از شهادت شهید رجایی در کشمیر چه گذشت؟ در آن از نگاه مخاطبان می‌گذرد.
 
* انتشارات دانش آزاد
-«کثرت‌گرایی دینی از منظر امام علی(ع)»، رحمت‌الله روحی
اصولاً در گستره اعتقادات و افکار انسان‌ها که اموری درونی هستند، اجبار ممکن نیست. البته فرق است بین آزادی اندیشه‌ای که اسلام مشوق آن است و عقیده به چیزی که شاید از روی هواهای نفسانی باشد که در این صورت باید آن ‌را اصلاح کرد. اگر اعتقادی بر مبنای تفکر باشد، اسلام چنین عقیده‌ای را می‌پذیرد اما عقایدی را که بر مبنای وراثتی و تقلیدی و از روی جهالت است، هرگز اسلام به نام آزادی عقیده نمی‌پذیرد. نمونه بارز چنین نگرشی را در برخورد حضرت ابراهیم(ع) با عقاید باطل بت‌پرستان آن زمان می‌توان ذکر کرد.
انتهای پیام/
پنجشنبه ۲ شهريور ۱۳۹۶ ساعت ۱۵:۱۵
کد مطلب: 441011
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *