۰

اهمیت اجرای نسخه‌های غریب تعزیه در این جشنواره/تعزیه در نمایش‌های آیینی ما با ارزش است

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: تعزیه نقبی است از گذشته به زمان حال ما، اثری که از درون ما به برون راه می‌یابد.
اهمیت اجرای نسخه‌های غریب تعزیه در این جشنواره/تعزیه در نمایش‌های آیینی ما با ارزش است
به گزارش سرویس فرهنگي تفتان ما،سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در جشنواره نمایش‌های آئینی سنتی به تماشای مجلس شبیه خوانی «شهادت میرزا ابوالقاسم فراهانی» در مجموعه تئاتر شهر نشست.
صالحی شب گذشته پس از تماشای این تعزیه گفت: این هنر نقبی است از گذشته به حال ما، اثری است که به درون ما راه می‌یابد و برون ما را می‌نمایاند.
وی ادامه داد: اثری همچون شبیه خوانی میرزا تقی خان فراهانی، درباره شهیدان استقلال ایران است. ضمن اینکه تاریخ معاصر ما را به تاریخ کهن مان پیوند می‌دهد و این پیوند، شایسته ستایش است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با ابراز خوشنودی از اجرای نسخه‌های غریب تعزیه در جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی اضافه کرد: اجرای چنین نسخه‌هایی ارزشمند است چرا که این گروه و برگزار کنندگان جشنواره توانسته‌اند نسخه‌های مدفون را به نسخه‌های عیان تبدیل کنند و نسخه های زیر خاکی و زیرزمینی را به گنجینه هایی عیان و آشکار تبدیل کنند.

وی در پایان از برگزار کنندگان جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی به دلیل پیوند تاریخ معاصر با تاریخ کهن کشور قدردانی کرد.
همچنین در این دیدار، داوود فتحعلی بیگی دبیر جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی، توضیح داد که تعزیه قائم مقام فراهانی در دوره قاجار نوشته شده اما در آن دوره اجازه اجرا نداشته است و حال به برکت این جشنواره، نسخه‌های غریب تعزیه از صندوق ها بیرون آمده است چرا که این جشنواره با نگاهی پژوهشی برگزار می‌شود و می کوشد نسخه های کمتر اجرا شده تعزیه را به اجرا بگذارد.

وی ابراز امیدواری کرد با کمک وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مکان ثابتی به اجرای تعزیه اختصاص پیدا کند و این هنر همان طور که در دل مردم جای دارد، در دل مدیران نیز جای داشته باشد.
هجدهمین جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی با دبیری داوود فتحعلی بیگی از هشتم تا پانزدهم شهریور ماه برگزار می شود.
انتهای پیام/
سه شنبه ۱۴ شهريور ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۰۷
کد مطلب: 441196
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *