گزارش تفتان ما از شغل دامپزشکی در ایران؛
دامپزشکان سفیران سلامت دامی در کشور/ دامداری صنعتی باید جایگزین سنتی شود
14 مهر 1396 ساعت 8:04
دامپزشکی علمی است تجربی که به شناخت، پیشگیری ودرمان بیماریهای حیوانات می پردازد و در این رشته همچنین به بیماریهای مشترک انسان و حیوانات پرداخته میشود.
به گزارش تفتان ما ، در واقع دامپزشکی علمی دیرینه است و در ایران قدیم از دامپزشک به عنوان بیطار یاد میشده است و واژه انگلیسی دامپزشکی در سال 1364 برای اولین بار توسط توماس براون به کار گرفته شد.
سازمان دامپزشکی کشور به عنوان سازمانی مستقل شناخته شده و رئیس سازمان دامپزشکی کشور تحت نظارت وزیر به وظایف خود میپردازد.
علی ای حال وظیفه مهم دامپزشک در ایران بعد از اسلام درمان و جلوگیری از بیماری اسبان بود که از دو جنبه جهاد و انجام فرضیات حج اهمیت بسیار بالایی داشت و در ایران در تمام سالهای بعد از اسلام دامپزشکی در مدارس و مکانهای خاصی تدریس میشد.
* جایگاه حرفه دامپزشکی در ایران ناشناخته است
رییس شبکه دامپزشکی شهرستان خاش در گفت و گو با خبرنگار تفتان ما با تبریک هفته دامپزشکی و روز دامپزشک، اظهار کرد: جامعه دامپزشکی کشور تنها این روز را برای رساندن صدای خود به مسئولین و برگزاری مناسبات می دانند.
محمد رخشانی با بیان اینکه دامپزشكي حرفهاي با دامنه وسيع و فعاليتهاي مفيد است، اظهار کرد: دامپزشکی در حاشيه خود داراي اشتغال فراوان بوده و ارزشهاي اجرايي آن در جهان امروزه به عرصه ظهور وبالندگی رسيده است.
وي گفت: از دلائل پيشرفت بسیاری از كشورها درزمینه بهداشت عمومي و اقتصاد توجه ويژه آنها به دامپزشكي و توسعه دامپزشكي با صنعت، آموزش و تحقيقات است.
رخشانی مهمترين حرفه دامپزشكي را ناشناخته بودن جايگاه آن در جامعه دانست و افزود: شاغلين حرفه دامپزشكي افراد سخت كوش و صبوري هستند كه رسالت سنگين بهداشت عمومي جامعه را بر دوش دارند و در عين مظلوميت و گمنامي در امر پيشگيري از شيوع بيماريهاي مشترك انسان و دام باجان ودل فعاليت دارند.
وي با تأكيد بر لزوم گذر از دامداري سنتي به سمت دامداري صنعتي، اظهار كرد: کشور برای رسیدن در زمینه خودکفایی در تولید گوشت نيازمند تقويت ساختارهاي صنعت دام و طيور است.
انتهای پیام/
کد مطلب: 441612