«چریک پیر»؛ روایت دوران رزم «کیومرث جهان آرا»/ فردی که از جوانی تا میانسالی در جبهه بود

14 مهر 1396 ساعت 12:55

سیدولی هاشمی از نویسندگان کشورمان گفت: «چریک پیر» عنوان خاطرات کیومرث جهان‌آراست که چند روز پیش تحویل انتشارات سوره مهر شده است.


به گزارش سرویس فرهنگي تفتان ما،حجت‌الاسلام سیدولی هاشمی از نویسندگان کشورمان پیرامون تازه‌ترین اثر خود اظهار داشت: «چریک پیر» عنوان خاطرات کیومرث جهان‌آراست که چند روز پیش تحویل انتشارات سوره مهر شده است.
هاشمی گفت: کیومرث جهان‌آرا یکی از رزمندگان اهل کرمان است که در روستای جیرفت متولد شد. او پیش از انقلاب سرباز بود و در همان دوران سربازی اعلام می‌شود که هر که تمایل دارد جذب ارتش شود، اعلام آمادگی کند. او پس از اعلام آمادگی جذب لشکر 77 خراسان می‌شود و در بخش تکاوری آموزش می‌بیند.
این نویسنده تأکید کرد: جهان‌آرا نهایتاً در کرج آموزش تکاوری‌اش را ادامه می‌دهد. او در خاطراتش بیان می‌دارد که همیشه گمان داشتم اول خدا و بعد شاه، اما بعد از تظاهرات‌ها او در گردان 110 قرار می‌گیرد تا در امنیت شهر، رژیم را کمک کند. او می‌گوید در گردان افرادی علیه مردم تیراندازی می‌کردند، اما من علاقه‌ای نداشتم و این کار را نمی‌کردم، اما با حادث شدن ماجرایی که مجروحیت جزئی برای من داشت از گروه جدا می‌شوم.
به گفته وی، جهان‌آرا بعد از پیروزی انقلاب اسلامی وارد پادگان باج‌گیران در مرز میان ایران و افغانستان می‌شود. سپس در سال 1358 به همراه یک تیپ از لشگر 77 خراسان به کردستان می‌رود و در آن‌جا به عنوان یک فعال انقلابی در درگیری‌های مهاباد شرکت می‌کند.
هاشمی در ادامه صحبت‌های خود پیرامون کتاب چریک پیر اضافه کرد: کیومرث جهان‌آرا پس از مدتی که جنگ آغاز می‌شود،‌از مسیر قزوین به کرمانشاه به سرپل ذهاب می‌رود. در عملیات‌ مختلف شرکت می‌کند و چندی بعد عازم جنوب می‌شود و در عملیات مختلف به دفاع از کشور می‌پردازد.
وی افزود: این رزمنده هم‌زمان با عملیات رمضان درگیر مسائل خانوادگی و اختلاف با همسرش می‌شود تا اینکه همسرش شرط بازگشت از جبهه یا طلاق را مطرح می‌کند. او برای سامان به زندگی‌اش به 02 کرمان منتقل می‌شود اما بازهم مشکلاتی برایش رخ می‌دهد که درخواست می‌کند و داوطلبانه عازم جبهه می‌شود. در  عملیات مختلف شرکت می‌کند و سال 70 او به لشکر 77 خراسان می‌رود. همسرش از او جدا شده و جهان‌آرا که در عملیات خیبر مجروح شیمیایی شده بود، زندگی‌اش را ادامه می‌دهد. اما نکته جالب در این کتاب اینکه هنگامی که خبر شهادت شهید جهان‌آرا منتشر می‌شود، مادر کیومرث گمان می‌کند پسرش به شهادت رسیده،‌ازاین‌رو به او می‌گوید به کرمان نزد مادرت برو و خبر سلامتی‌ات را به او بده که او به دیدار مادر رفته و او را شوکه می‌کند.
هاشمی در پایان بابیان اینکه این کتاب خاطرات شامل 360 صفحه همراه با مستندات،‌ تصاویر و احکام است، گفت: نام کتاب به این دلیل «چریک پیر» انتخاب شد که کیومرث جهان‌آرا جزو معدود افرادی است که دو سال قبل از جنگ وارد کردستان شد، 8 سال جنگید و حتی 3 سال پس از جنگ نیز در جبهه بود. او از جوانی یعنی از 23 سالگی وارد جبهه شد و 40 سالگی برگشت.
وی افزود: کیومرث جهان‌آرا به دلیل جراحت‌های شیمیایی دوران جنگ مدتی در بابلسر اقامت کرده است. او بارها زخمی شده است و از آن روزهای سخت آتش و خون یادگار‌های فراوان در بدن دارد. 
«ستاره شمالی»، «بوی تربت»، «بچه‌های قاف»، «روزگار عسرت»، «آفتاب شمال»، «لبخند آخر»، «معبد هشتم»، «بازمانده» و «خادم‌الزهرا» عناوین کتاب‌هایی‌اند که تاکنون به قلم حجت‌الاسلام  هاشمی نگارش و راهی بازار نشر شده‌اند.
انتهای پیام/


کد مطلب: 441627

آدرس مطلب: https://www.taftanema.ir/news/441627/چریک-پیر-روایت-دوران-رزم-کیومرث-جهان-آرا-فردی-جوانی-میانسالی-جبهه

تفتان ما
  https://www.taftanema.ir