امان الله طوقی در گفت و گو با
تفتان ما اظهار کرد: شهرستان خاش تعداد یک هزار و 200 واحد گلخانه ای دارد و لذا رتبه نخست گلخانه را در استان سیستان و بلوچستان دارا است.
وي با بيان اينكه سالانه در سه نوبت افزون بر 15 هزار تن محصول گلخانه ای در شهرستان خاش برداشت می شود، تصريح كرد: بخش بزرگی از آن تولیدات گوجه فرنگی است.
طوقي خاطرنشان كرد: به دلیل استقبال بی نظیر کشاورزان از گلخانه های این شهرستان به دلیل آب و هوا و شرایط اقلیمی مناسب، از چندسال قبل تعدادی واحد گلخانه در منطقه پشتکوه این شهرستان احداث شد که به دلیل صرفه اقتصادی و اشتغالزایی بسیار خوب، جوانان زیادی از این گلخانه ها استقبال کردند.
وي با بيان اينكه مراحل آفتابدهی گلخانههای این شهرستان از اواسط تیرماه به مدت تقریباً بیش از 45 تا 60 روز طول میکشد، گفت: کار کاشت خیار در نیمه مهرماه و نشاء گوجه فرنگی نیز در مرداد ماه انجام می شود که برداشت محصول خیار و گوجه فرنگی از اواخر آبان ماه آغاز و به دلیل شرایط آب و هوایی مناسب تا خردادماه سال آینده نیز ادامه دارد.
مدير جهاد كشاورزي شهرستان خاش با بيان اينكه بسیاری از کشت های خارج از محیط گلخانه ای در خاش ارگانیک هستند، افزود: خرمای روتک یک نمونه شاخص و از نوع با کیفیت صادراتی است.
وي خاطرنشان كرد: در روش کشت نشاء علاوه بر اینکه آبیاری گلخانه ای 7 تا 8 نوبت کمتر انجام می شود و آب و هوایی این شهرستان بسیار مناسب است، از اینرو محصول گوجه فرنگی 2 ماه زودتر به بازار عرضه می شود و محصولات گوجه فرنگی تولیدی در گلخانه های این شهرستان علاوه بر مصرف داخل به کشورهای روسیه، اکراین، بلاروس، ارمنستان و دیگر کشورهای شمال ایران صادر می شود.
طوقی بيان كرد: 70 هکتار از اراضی زراعی شهرستان خاش به کشت محصولات گلخانه ای اختصاص یافته است و پیش بینی می شود بیش از 18 هزار تن گوجه فرنگی و خیار از گلخانه های این شهرستان برداشت و روانه بازار مصرف شهرستان و استان و حتی کشورهای همسایه پاکستان، افغانستان و برخی از کشورهای حوزه خلیج فارس شود.
وی با بيان اينكه در گلخانه هاي شهرستان خاش محصولات گوجه فرنگی، خیار، فلفل و غیره تولید و به بازار مصرف داخلی و خارج از کشور عرضه می شود، تصريح کرد: مناسبترین تراکم برای کشت محصول خیار گلخانه ای 2.5 تا 3.5 بوته در هر مترمربع و برای محصول گوجه فرنگی 2 تا 2.5 بوته در هر مترمربع و ارقام کشت شده گوجه فرنگی در شهرستان خاش فالکاتو و دوریگو و ارقام محصول خیار زحل، شاپنی، هلندی و رویال است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خاش گفت: با کاشت و برداشت محصولات گلخانه ای خیار و گوجه فرنگی در 2 مرحله پاییزه و بهاره انجام می شود و در سال هاي اخير تعداد زيادي اصله نهال برای کشت از شهرستان های یزد و اصفهان به این شهرستان منتقل شد که توانست سطح کاشت محصولات گلخانه ای را افزایش دهد.
طوقی خطاب به گلخانه داران، افزود: گلخانه داران باید جهت جلوگیری از خسارات ناشی از سرما و یخبندان به محصولات گلخانه ای، در مصرف سوخت مدیریت داشته باشند و نسبت به بیمه محصولات گلخانه ای خود اقدام کنند.
وی اذعان کرد: هر سالن گلخانه در این شهرستان برای تقریباً 2 نفر و در مجموع برای 2 هزار و 220 نفر به صورت مستقیم اشتغالزایی کرده و به طور متوسط 16 میلیارد ریال در آمد نصیب گلخانه داران می شود.
طوقی اظهار کرد: بیش از یکصد فارغ التحصیل بیکار رشته کشاورزی عضو سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی نیز با عقد قرار دادی با معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی سیستان و بلوچستان نیز نظارت فنی بر مراحل آفتابدهی و دورههای آموزشی در زمینه تغذیه محصولات گلخانهای را نیز بر عهده دارند.
انتهای پیام/