به گزارش سرویس اجتماعي
تفتان ما، 3روز تا اربعین حسینی در عراق زمان باقی است.
شمار شرکت کنندگان ایرانی در گردهمایی اربعین در سالهای 89 تا 95 از 40 هزار نفر به 2 میلیون و دویست هزار نفر رسید که نشان دهنده افزایش 55 برابری زائران در مدت 6 سال است که هر ساله افزایش بیش از 130 درصدی یافته است.
آمار مختلفی از همه شرکت کنندگان در گردهمایی اربعین ارائه شده است. شمار افراد وارد شده به کربلا در سال 2014 نزدیک به 17 میلیون تن گزارش شده است. بر اساس منابع دیگر شمار راهپیمایان به سمت کربلا 20 میلیون تن در این سال اعلام شده است.
در سال 1396 (2016) وزیر راه عراق اعلام کرد شمار زائران اربعین از مرز 26 میلیون نفر عبور کرده است.
همه ساله در مسیر راهپیمایی مکانهایی با نام موکب (هیئت عزاداری) به صورت مردمی و خودجوش برپا میشود. در این موکبها خدمات و امکانات بهداشتی و رفاهی به صورت رایگان به زائران ارائه میشود. سالجاری ستاد بازسازی عتبات عالیات به عنوان مسئول کمیته مشارکتهای مردمی، اسکان و تغذیه به بیش از 1600 موکب گواهی فعالیت یک ساله موکبداری اعطا کرد که نیمی از آنها در خاک عراق است.
خبرگزاری فارس مهمترین اخبار کنگره و راهپیمایی عظیم اربعین را در قالب یک گزارش خبری جهت اطلاع زائرین و مردم دل در گرو سید الشهدا (ع) و اهل بیت به صورت لحظه به لحظه منتشر میکند.
گزارش روزهای گذشته را میتوانید
اینجا،
اینجا،
اینجا و
اینجا مشاهده کنید.
گزارش لحظه به لحظه امروز بدین شرح است:
جمعآوری 100 هزار فاقد ویزا در مرزها
حسین ذوالفقاری در حاشیه نشست ستاد مرکزی اربعین حسینی درباره ورود و خروج زائران اربعین حسینی در روزهای گذشته گفت: تعداد یک میلیون و 919 هزار و 398 نفر تاکنون از مرزها خارج شدهاند که از ابتدای ماه صفر تا ساعت 24 شامگاه گذشته نیز 504 هزار نفر از زائران به کشور بازگشتند.
وی با بیان اینکه تعداد روادید اربعین حسینی نسبت به سال گذشته افزایش یافته است، تصریح کرد: تاکنون 2 میلیون و 320 هزار روادید صادر شده که این رقم در سال گذشته 2 میلیون و 50 هزار روادید بوده است.
رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی درباره تعداد بیمههای صادر شده برای زائران اربعین حسینی گفت: متاسفانه از میان 2 میلیون و 320 هزار روادید فقط بیش از یک میلیون نفر بیمه اربعین را انجام دادند یعنی کمتر از نیمی از زائران بیمه شدهاند.
ذوالفقاری افزود: البته شاید برخی از زائران با بیمههای فرعی دیگری این مرحله از سفر را انجام داده باشند اما باید بررسیهای دقیقی روی این موضوع انجام گیرد.
وی با بیان اینکه میزان قابل توجهی دارو و اقلام بهداشتی به کشور عراق ارسال شده است، یادآور شد: حدود 8 میلیارد و 400 میلیون تومان دارو در ایام اربعین حسینی و برای رفاه حال زائران به آن سوری مرزها و مسیر پیادهروی زائران ارسال شده که سلامتی زائران برای ما از اهمیت ویژهای برخورد است.
رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی تصریح کرد: باید دو مسئله در حوزه داخلی و خارجی مورد توجه قرار گیرد که اگر این موضوعات یعنی توجه به زیرساختها و حل مشکل ویزا انجام شود، بسیاری از مسائل زائران کاهش مییابد.
وی با بیان اینکه بهبود زیرساختها و لغو روادید دو مسئله مهم و اساسی محسوب میشود، گفت: زیرساختها فقط به موضوع جاده ختم نمیشود بلکه سایر موضوعات همانند موکبها و تجهیزات نیز مطرح است که این مهم نیز تنها با نذورات مردم انجام نخواهد شد بلکه بخش خصوصی هم باید وارد موضوع شود.
ذوالفقاری ادامه داد: موضوع دیگر لغو روادید است که اگر انجام گیرد شاهد تحولی اساسی خواهیم بود؛ همیشه بر روی موضوع لغو روادید صحبتهایی را داشتهایم اما طرف عراقی حاضر به انجام لغو روادید نشده است.
رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی توضیح داد: مسئولان عراقی میگویند اگر لغو روادید صورت گیرد زیرساختهای این کشور شاید گنجایش حضور تعداد بیشتری از زائران را نداشته باشد که به همین سبب پیشنیاز لغو روادید موضوع توجه به زیرساختهای دو کشور خواهد بود.
وی تاکید کرد: آمادهسازی زیرساختها و لغو روادید میتواند موجب تحول چشمگیری برای حضور زائران دو کشور باشد که این مهم بستگی به اراده طرف عراقی دارد.
ذوالفقاری تاکید کرد: رایزنی برای لغو روادید و توجه به زیرساختها به طور حتم مدنظر خواهد بود و این مهم برای سطوح مختلف و در همه ایام سال باید انجام گیرد.
رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی تصریح کرد: اگر لغو روادید صورت گیرد اما زیرساختها آماده نباشد مشکلات ادامه مییابد که این دو باید در کنار یکدیگر و در آینده با توجه به رایزنیها عملیاتی شود.
وی درباره حضور افراد فاقد مجوز و ویزا در مرزهای کشورمان در ایام اربعین حسینی گفت: حدود 100 هزار نفر از افراد فاقد مجوز و ویزا در روزهای اخیر جمعآوری و به عقب عودت داده شدند که به طور حتم برخورد با افراد فاقد مجوز به طور کامل انجام گرفته است.
رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی درباره دستگیری 25 نفر از افراد فاقد مجوز نیز اظهار کرد: دو گروه 25 نفره و 11 نفره که قصد داشتند از مسیرهای غیرمجاز و غیر از مبادی مرزی برای سفر اربعین خروج پیدا کنند توسط دستگاههای ذیربط شناسایی و جمعآوری شدند که به طور حتم برخورد با افراد فاقد مجوز تا آخرین ساعت ادامه خواهد داشت.
ذوالفقاری درباره علت باز نشدن مرز خسروی نیز توضیح داد: امسال از حدود 6 ماه قبل با طرف عراقی رایزنیهای کاملی را برای بازگشایی مرز خسروی انجام دادیم و توافقنامه کتبی میان دو طرف به امضا رسید.
وی ادامه داد: مسیر مرز خسروی بهصورت کامل در خاک عراق بررسی شد و تیمهای مشترک برای تامین مسیر طرحهایی را مورد توجه قرار دادند ضمن اینکه مسئولان عراقی هم به صورت کامل اعلام آمادگی برای برقراری امنیت مسیر و بازگشایی آن را انجام دادند.
رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی افزود: بعد از چند جلسه میان دو کشور و امضای توافقنامهها قرار بر این شد تا مرز خسروی فعال شود و ما هم برهمین اساس زیرساختهایی نظیر پارکینگ، موکب و... را در مبادی خروجی و ورودی طراحی کردیم که در این باره سرمایهگذاریهایی نیز انجام شد.
وی خاطرنشان کرد: طبق توافق انجام گرفته قرار بود تا یکشنبه هفته قبل نخستین گروه از زائران کشورمان از مرز خسروی وارد کشور عراق شوند اما طرف مقابل اعلام کرد که طبق نظر مقامات این کشور تردد نباید در این منطقه مرزی صورت گیرد.
ذوالفقاری اظهار کرد: از زمان اعلام این موضوع مبنی بر عدم تردد از مرز خسروی، رایزنیهای لازم با مسئولان کشور عراق و وزیر کشور عراق انجام گرفت و آنها نیز قول دادند تا طی چند ساعت نظر نهایی خود را اعلام کنند.
رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی افزود: مقامات کشورمان و سفیر ایران در عراق نیز پیگیریهای کاملی را برای بازگشایی این مرز انجام دادند اما طرف مقابل در نهایت اعلام کرد که براساس ملاحظاتی که برای زائران ایرانی داشته است نمیتواند این مرز را بازگشایی کند.
وی تصریح کرد: مقامات کشور عراق اعلام کردند ملاحظاتی را براساس شرایط جدید عراق داشتهاند و ما نیز منتظر اعلام آن هستیم چرا که خود را برای بازگشایی مرز خسروی آماده کرده بودیم و در این رابطه هم سرمایهگذاریهای لازم نیز انجام شده بود.
رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی تاکید کرد: امیدواریم ملاحظات دولت عراق در ادامه برداشته شود تا مسیر مرز خسروی برای تردد زائران فراهم آید.
ذوالفقاری گفت: برداشت کلی ما این است که بحث امنیتی در عدم بازگشایی مرز خسروی بوده است چرا که شرایط عراق در منطقه الانبار نشان میدهد که هنوز با برخی تکفیریها درگیریهایی وجود دارد و برخی از این عمال تکفیری پراکنده شدند.
وی تاکید کرد: طبق اطلاعات جدید و با توجه به تحولات کشور عراق، مسئولان عراقی نخواستند روی باز شدن محور خسروی و امنیت زائران ما ریسک به خرج دهند.
طولانیترین نمازجماعت تاریخ در مسیر کربلا برگزار شد
این نماز امروز ظهر حدفاصل عمودهای 96 تا 950 به طول حدود 43 کیلومتر در مسیر نجف _ کربلا برگزار شد و در آن صدها هزار زائر اربعینی سیدالشهدا همزمان به اقامه نماز جماعت ظهر و عصر پرداختند.
این نماز ممتد که رأس ساعت 11/55 دقیقه به وقت محلی آغاز شد و ده دقیقه بعد به پایان رسید، به امامت صدها طلبه و روحانی از حوزههای علمیه نجف اشرف، قم، بحرین، عربستان سعودی و لبنان اقامه شد.
این نمازجماعت ممتد هر سال در چنین روزی در این مسیر برگزار میشود.
صدور 600 هزار کارت نائبالشهید در ایام اربعین
حسین عامریان با اشاره به موکبهایی که روبروی سپاه بدر نجف مستقر هستند، گفت: در عمودهای 285، 860 و 445 موکبهای مستقر داریم. در چادرهای رسانه افق نیز غرفههای نائبالشهید استقرار دارند.
وی با بیان این مطلب گفت: زوار در این غرفهها شهید مورد علاقه خود را انتخاب میکنند یا یک شهید به آنها پیشنهاد میشود. این اقدام به 4 زبان انجام میشود.
عامریان از توزیع 600 هزار کارت نیابت شهدا و هزار کارت که توسط سیستم صادر شده است خبر داد و اظهار کرد: غرفهای در خروجی مرز هم داریم. 250 خادم امسال به عراق آمدهاند که 70 نفر نیز در خروجی مرز فعالیت میکنند.
خروج بدون گذرنامه و ویزا از مرز مهران شایعه است
سردار محمد بابایی جانشین ستاد اربعین ناجا در گفتوگو با خبرنگار انتظامی
خبرگزاری فارس، در خصوص بروز شایعهای مبنی بر عبور از مرز مهران بدون داشتن گذرنامه و ویزا، اظهار داشت: همچنان گذرنامه و ویزا تنها شرط خروج از مرز است و هیچ تغییری در این برنامه ایجاد نشده است.
این مقام ارشد ناجا که هم اکنون در نقطه صفر مرزی مهران حضور دارد، به وضعیت تردد در این مرز پرداخت و تصریح کرد: در حال حاضر تردد روان زوار را به صورت کاملاً قانونی در مرز مهران شاهدیم.
وی در خصوص بروز برخی شایعهها مبنی بر اینکه در روزهای منتهی به اربعین میتوان بدون داشتن مدارک از مرز مهران عبور کرد، اعلام کرد: با توجه به کمتر شدن تردد، کنترلها دقیقتر و با ملاحظات کاملاً امنیتی صورت میگیرد و اینگونه نیست که کنترلها کمتر شده باشد بلکه برعکس، تشدید شده است و هیچیک از گیتهای کنترلی حذف نشده و مأموران کنترلکننده نیز مرخص نشدهاند.
جانشین ستاد اربعین ناجا با تأکید بر این مطلب که فرایند کنترلی خروج از کشور به قوت خود باقی است، تأکید کرد: این کنترل تا پایان مراسم اربعین ادامه خواهد داشت.
سردار بابایی به تسهیلاتی که برای ورود زائران اختصاص یافته، اشاره و اظهار داشت: سالن شماره 3 مهران با 60 گیت اختصاصی برای ورود هموطنان اختصاص یافته تا زوار بدون هیچ وقفه با سهولت و سرعت وارد کشور شوند.
وی درباره آخرین آمار ورود زوار به کشور گفت: تا صبح روز گذشته حدود 500 هزار نفر به کشور بازگشتند و این روند رو به افزایش است؛ پیشبینی می کنیم تا روز اربعین بخش عمدهای از زوار به کشور بازگردند.
راهاندازی رادیو اربعین از سوی حوزه علمیه نجف
مسئول طرح تبلیغاتی رادیو اربعین در گفتوگو با خبرنگار فارس اعلام کرد: این رادیو که سال پیش برای چندروز بهطور آزمایشی راهاندازی شده بود، امسال با کمی امکانات و برنامههای بیشتر از دهم ماه صفر آغاز به کار کرد.
عدنان حسینی افزود: این رادیو حدود 50 کیلومتر از مسیر 80 کیلومتری نجف - کربلا را پوشش میدهد و هدف از آن، تأمین برنامه و اطلاعرسانی برای مواکب بین راه و نیز زائران است تا از برخی برنامهها، سخنرانیها و خبرهای مرتبط باخبر شوند.
وی اظهار داشت: برخی برنامههای رادیو اربعین علاوه بر زبان عربی، به زبانهای فارسی، اردو و انگلیسی نیز ترجمه و پخش میشود تا زائران مختلف از محتوای خبرها و برنامهها آگاه شوند.
حسینی درباره میزان ساعات برنامههای رادیو اربعین هم به خبرنگار ما گفت: ابتدا قرار بود این رادیو 24 ساعته باشد اما فقدان برخی امکانات باعث شد زمان آن محدود به 8 صبح تا 23 باشد.
این مسئول فرهنگی درباره رادیو اربعین صدای جمهوری اسلامی هم گفت: ما هم خبر آن را شنیده بودیم و منتظر بودیم صدای آن را طبق وعده از نجف تا کربلا بشنویم اما نه صدای آن شنیده شد و نه زنگ سیم کارتهای همراه اول!
عدنان حسینی در پایان گقت: رادیو اربعین در آخر روز اربعین به کار خود پایان میدهد.
صدور ویزای اربعین پایان یافت
رئیس اداره صدور گذرنامه و روادید وزارت امور خارجه در رابطه با چگونگی حضور مهاجران افغانستان در کشور عراق بعد از مراسم پیاده روی اربعین حسینی توضیحاتی ارائه کرد.
مجتبی کریمی گفت: مهاجرین کشور افغانستان که سند مسافرتی دارند، میتوانند بعد از ایام اربعین حسینی نیز عازم کشور عراق شوند.
وی افزود: سفر به کشور عراق بعد از ایام اربعین حسینی برای مردم ایران و سایر اتباع خارجی منوط به داشتن پاسپورت بوده و در هیچ زمانی اعزام زائر بدون روادید صورت نمیگیرد.
رئیس اداره صدور گذرنامه و روادید وزارت امور خارجه در خصوص زمان در نظر گرفته شده برای صدور روادید اربعین تصریح کرد: روز گذشته (سه شنبه)، آخرین مهلت در نظر گرفته شده برای دریافت روادید اربعین حسینی بود و فعالیت دفاتر به اتمام رسید.
کریمی با تاکید بر اینکه روادید صادر شده برای اربعین حسینی تنها یک بار معتبر خواهد بود اظهارکرد: زائران اربعین حسینی باید بدانند که روادید صادر شده برای آنها، تنها برای یک بار عزیمت به کشور عراق اعتبار دارد و آنها نمیتوانند با این ویزا بیش از یک بار عازم کشور عراق شوند.
وی با بیان اینکه زائرانی که به هر طریق به طور غیر قانونی وارد کشور عراق میشوند مجازات خواهند شد خاطرنشان کرد: زائران اربعین حسینی باید بدانند که اگر از مرزهای کشور نیز عبور کنند در کشور عراق با مشکل مواجه خواهند شد و 3 سال حبس در انتظار افرادی است که بدون ویزا وارد این کشور میشوند.
حضور گروه 46 نفره فرانسوی در اربعین
یک طلبه جوان لبنانیالاصل مقیم پاریس و از مسئولان بنیاد آیتالله العظمی خویی امسال در دهمین سال، 46 تن از مسلمانان و تازهمسلمانان فرانسوی و فرانسویزبانان مقیم این کشور را به پیادهروی اربعین آورد.
در حال بروزرسانی ....