باشگاه خبرنگاران جوان گزارش میدهد؛
درگوشیهایی با دانش آموزان برای سختترین امتحانات/ توصیههای کنکوری در ماه رمضان
خبرگزاری واحد مرکزی خبر , 1 خرداد 1396 ساعت 11:00
تقارن ماه رمضان و ایام امتحانات شرایط ویژهای رابرای دانش آموزان رقم زده که باید با به کارگیری روشهای صحیح مطالعه و تغذیه بهترین شرایط ممکن را ایجاد کرد.
فرا گرفتن برخی توصیههای مهم و موثر در جهت افزایش مهارت امتحان دادن تأثیر بسیار زیادی در نتیجهگیری دارد که در این گزارش به برخی از این راهکارها برای موفقیت تحصیلی اشاره میشود، البته امسال تقارن ماه رمضان با ایام امتحانات شرایط را به گونهای رقم زده که باید ملاحظاتی در مساله تغذیه و برنامه ریزی درسی اعمال شود تا این ایام با کمترین مشکل ممکن برطرف گردد.
از آنجا که امتحانات نهایی و داخلی دانش آموزان از امروز آغاز میشود، ضروری است که چند نکته مهم برای شروعی قدرتمند در این ایام و خصوصا در شب امتحان مورد توجه آنها قرار گیرد.
*** توصیههایی برای شب قبل از امتحان
بسیاری از داوطلبان و دانش آموزان تصور میکنند اگر تا پاسی از شب بیدار بمانند و مطالعه کنند و یا غذا را با عجله میل کنند، فرصت بیشتری برای مطالعه خواهند داشت در حالیکه صرفه جویی در این موارد، قطعاً زیان بسیار زیادی در پی خواهد داشت.
محمدرضا پوردستمالچی مشاور تحصیلی به برخی از موارد تاثیرگذار شب امتحان اشاره کرد و گفت: مصرف مواد مغذی شب قبل از امتحان برای برخورداری از آمادگی بدنی مناسب، افزایش تعداد وعدههای غذایی و کاهش حجم، آمادگی داشتن برای پاسخ ندادن به برخی سوالات امتحانی، ایجاد تصویر مثبت ذهنی از فضای امتحان و خواب استاندارد حدود هفت ساعته از مهمترین مسائل در رعایت امتحانات است.
*** تکنیکهای آمادگی برای روز امتحان
صبح امتحان معمولاً بهدلیل افزایش استرس، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و نکات زیر به دانش آموزان کمک خواهد کرد که از لحظه بیداری تا شروع امتحان را با آرامش و اطمینان طی کنند.
پوردستمالچی اظهار داشت: مرور سریع مطالب قبلی (اگر خیلی به اینکار علاقه دارید) ایرادی ندارد، ولی خواندن مطالب جدید قطعاً مضر است، صبح امتحان کمی (مثلاً ۱۵ دقیقه) زودتر از معمول بیدار شوید و نماز بخوانید حتی اگر همیشه هم نماز نمیخوانید، صبح امتحان اینکار را انجام دهید و خجالت نکشید و تصور نکنید که اینکار که فقط به هنگام مشکلات به سراغ مدد و یاری جستن از خدا میروید؛ ایرادی دارد، صبحانهی مغذی بخورید و لباس راحتی بپوشید، ورزش کنید، ۳۰ دقیقه قبل از امتحان در محل امتحان حضور داشته و با دوستان خود راجع به امتحان صحبت نکنید.
*** تناسب برنامه درسی و تغذیهای را رعایت کنید
همراه شدن فصل گرما با ماه مبارک رمضان، رعایت بسیاری از اصول تغذیهای را در هنگام روزهداری میطلبد چرا که مدت بیشتری را فرد غذا نمیخورد و از طرفی زودتر هم باید برای خوردن سحری برخیزد، بنابراین وقت خوردن کم است و احتمال بروز اختلالات ناشی از کمبودهای تغذیهای، بالا است به ویژه اگر روزهدار برنامهی درسی فشردهای بهخصوص برای قبولی در آزمون سراسری نیز داشته باشد که در این صورت، توجه به اصول تغذیهای بیش از هر زمان دیگری مهم جلوه خواهد کرد که در جدول زیر بخشی از خوراکیهای مهم این دوره ارائه شده است.
غذاهای سرخ کردنی و چرب، غذاهای حاوی قند زیاد، خوردن غذای زیاد بخصوص هنگام سحر، نوشیدن چای زیاد هنگام سحر، خوردن غذاهای شور و پرنمک، نوشیدن آب قبل از خوردن سحری همچنین نوشیدن نوشابههای قند دار نیز در وقت سحر از عادات بد غذایی محسوب شده که باید از آن پرهیز شود.
*** درس خواندن به سبک دانش آموزان روزه دار
پوردستمالچی درخصوص ساعات مطالعه در ایام ماه رمضان عنوان کرد: از حدود ساعت ۴ و نیم صبح و بعد از سحری تا حدود ساعت ۷:۴۵ میتوان دو ساعت مطالعاتی استاندارد ۹۰ دقیقهای با احتساب یک ربع استراحت بین هر زمان مطالعه را در نظر بگیرد و در شرایطی که محصل بوده و امتحان دارید ادامه مطالعه را به بعد از امتحان موکول کرده و از ساعت ۱۳:۳۰ تا ۱۶:۴۵ دو نوبت مطالعاتی بعدی لحاظ شود و پس از آن استراحت و افطار را داشته باشید.
پوردستمالچی عنوان کرد: بعد از زمان افطار و از ساعت ۲۱:۳۰ تا ۲۳ میتوان نوبت مطالعاتی استاندارد بعدی را گنجاند همچنین یک ساعت مطالعه جبرانی تا ساعت ۱۲ را در برنامه ریزی لحاظ کرد.
این مشاور تحصیلی تصریح کرد: در شرایطی که محصل نبوده و داوطلب کنکوری هستید این برنامه ریزی را انجام داده و زمان ۸ صبح تا ۱۶:۴۵ را به برگزاری آزمون مشابه آزمون کنکور و تحلیل آن اختصاص دهید یا اینکه پنج نوبت مطالعاتی ۹۰ دقیقهای را درنظر بگیرید.
وی با اشاره به راههای کسب نمرههای بهتر در امتحانات تاکید کرد: با توجه به این که تمامی جزئیات پاسخها نمرهی خاص خودشان را دارند، در نوشتن پاسخها هیچ چیز را بدیهی فرض نکرده و تمامی جزئیات را بنویسید.
انتهای پیام/
کد مطلب: 450000
آدرس مطلب: https://www.taftanema.ir/news/450000/درگوشی-هایی-دانش-آموزان-سخت-ترین-امتحانات-توصیه-های-کنکوری-ماه-رمضان
تفتان ما
https://www.taftanema.ir