۰
گزارش تفتان ما از حرفه آموزي نسخه شفا بخش اشتغال

مهارت‌آموزی؛ رمز اشتغال جوانان ايراني/ فراگیری آموزش های فنی و حرفه ای راهبرد اصلي اقتصاد مقاومتی است

در گوشه و کنار شهر صحبت از بیکاری واشتغال پیش روی جوانان در ایجاد کسب و کار نقل محافل و مجالس است ولي در این ميان هستند جوانان فعالی كه با رفتن به مراكز آموزشي فني و حرفه اي مهارت هاي شغلي را فراگرفته و توانسته اند به موفقیت های اقتصادی دست یابند چرا كه مهارت پیش نیاز کسب و کار است.
مهارت‌آموزی؛ رمز اشتغال جوانان ايراني/ فراگیری آموزش های فنی و حرفه ای راهبرد اصلي اقتصاد مقاومتی است
به گزارش تفتان ما، اساسي ترين و مهمترين مشكل كشور در حال حاضر بيمار بودن آن به معضل اقتصادي است كه در پي اين بيماري جوانان بسياري خصوصاً فارغ التحصيلان دانشگاهي بيكار هستند و از يك طرفي نبود فرصت شغلي مناسب جهت ايجاد كسب و كار و از طرفي ديگر اشباع شدن بازار كار باعث شده تا رشد بيكاري روز به روز افزايش يابد.
در اين ميان آموزش هاي فني و حرفه اي و مهارت آموزي يكي از نيازهاي جامعه بشري امروز است چرا كه نقش مهارت آموزي در كنار آموزش هاي تئوري دانشگاه ها به نوعي هدايت كننده به طرف چرخه توليد است.
مردم جامعه بايد جهت تحقق اقتصاد مقاومتي و فرمايشات رهبر انقلاب آموزش هاي مهارت محور فني و حرفه اي را ياد بگيرند و به سوي اشتغال پايدار حركت كنند و از آنجا که جوانان یکی از موثرترین عناصر در به حرکت در آوردن چرخ تولید است و دسترسی به این مهم را مستلزم فراگیری مهارتها می توان دانست.
با توجه به آمار بسيار بالاي بيكاري در استان سيستان و بلوچستان و خصوصاً شهرستان خاش و از آنجا که جوانان خاشي سالها است از مقوله بیکاری رنج می برند و مسئولین نیز تاکنون در سال اقدام و عمل حرکتی شایسته انجام نداده اند همکاری بیش از پیش مسئولین سازمان فنی و حرفه ای، آموزش و پرورش و نهادهای دانشگاهی امری الزامی است.
 
* چون بيكار بودم به طرف شغل هاي فني و حرفه اي روي آورده ام
يكي از كارآموزان مركز آموزش فني و حرفه اي شهرستان خاش در گفت و گو با خبرنگار تفتان ما با بيان اينكه چندسال است كه ديپلم گرفتم، اظهار كرد: به دليل اينكه استخدامي نبوده من براي فراگيري برق كشي خودرو آمده ام آموزش ببينم و دوره ما 500 ساعت در 17 هفته است.
محمد ايوب قلندرزهي با بيان اينكه فراگيري مهارت هاي فني و حرفه اي در راستاي تحصيل يك امر ضروري و مهم است، گفت: در دانشگاه ها بيشتر دروس را به صورت تئوري تدريس مي كنند كه اگر به صورت عملي تدريس شود براي ما جوانان در آينده خيلي بهتر است.
 
* مهارت هاي فني و حرفه اي نقش مهمي در زندگي هر فردي مي تواند داشته باشد
يكي ديگر از كارآموزان مركز آموزش فني و حرفه اي شهرستان خاش با بيان اينكه مهارت هاي فني و حرفه اي نقش مهمي در زندگي هر فردي مي تواند داشته باشد، اظهار كرد: پس از اتمام اين دوره به كارآموزان تسهيلات مي دهند كه من پس از دريافت اين تسهيلات ميخواهم وارد بازار كار شوم و اين شغل را ادامه دهم و به ديگران نيز اين مهارت را آموزش دهم.
يونس خاشي كمال آبادي با بيان اينكه مهارت هاي فنی وحرفه ای افراد را کار آفرین بار می آورد، گفت: اين مهارت ها افراد را در راستاي ایجاد انگیزه جهت ایجاد اشتغال هرچند کوچک بسیار کمک می کند0
وي بيان كرد: در کنار اینکه خود افراد باید  تلاش کنند تا بتوانند از این فرصت های سیار خوب بهره مند شوند مسئولین نیز آنان را با پرداخت تسهیلات کم بهره حمایت كنند تا افراد بیشتری اشتغال آفرینی کنند.
 
* خواستن، توانستن است
كيومرث ساراني از آن دسته از کسانی است که به جای آرزو کردن،کمر همت را بر حرکت کردن به سوی جلو بسته است و هم اکنون دارای یک تعميرات خودرو است که علاوه بر ایجاد شغل برای خود و دوستانش توانسته است برای دیگر جوانان شهر خود اشتغال ایجاد کند، به خبرنگار ما گفت: با تسهيلاتي كه از فني و حرفه اي دريافت كرده ام توانسته ام اين كارگاه را ايجاد كنم.
وي تصريح كرد: از كارم راضي هستم و به تمام جوانان توصيه ميكنم كه به دنبال اينكونه مشاغل بروند و كه سود و  درآمد خيلي خوبي دارد.
 
* مهارت آموزي گام مهمي در جهت رفع بيكاري وحل مشكل اشتغالزايي جوانان است
رييس مركز آموزش فني و حرفه اي برادران شهرستان خاش در گفت و گو با خبرنگار تفتان ما اظهار كرد: مهارت آموزي گام مهمي در جهت رفع بيكاري وحل مشكل اشتغالزايي جوانان است و متاسفانه در حال حاضر يكي از مهمترين آسيب ها و معضلاتي كه جامعه امروز با آن دست و پنجه نرم مي كند بحث مهم اشتغالزايي است كه خوشبختانه با طرح هايي كه در حوزه فنی و حرفه ای در حال اجرا است اين مشكل تا حد زيادي رفع شده است.
ايوب پاكزاد با بيان اينكه يكي از مهمترين مشكلات عدم اشتغال، نبود مهارت لازم و تخصصي است، تصريح كرد: سازمان فني و حرفه اي در راستاي رفع اين مشكل نيز گام هاي اساسي را با آموزش عملي به جوانان جويايي كار برداشته است.
 
 
وي با بيان اينكه اگر جوانان جويايي كار آموزش هاي فني و حرفه اي را فرا بگيرند علاوه بر تقويت و كمك به اقتصاد خانواده، سبب رونق اقتصادي كشور مي شود، تصريح كرد: ایجاد اشتغال مهمترین کار در پیشگیری از آسیب های اجتماعی است و فنی و حرفه‌ای علاوه بر حرفه آموزی فرد را برای حضور موثر در بازار کار آماده می‌کند.
وي خاطرنشان كرد: منظور از اقتصاد درون زا بهره گيري بهينه و درست از امكانات موجود در كشور، استان و شهرستان است كه نيروي انساني كارآمد و متخصص از مهمترين اصول و مولفه هاي تحقق اقتصادمقاومتي است و لذا بايد اين مهم به نحو احسن از امكانات و پتانسيل ها استفاده تا بتواند موثر واقع شود.
 
* آموزش هاي فني و حرفه اي براي كليه اقشار جامعه مفيد و ضروري است
پاكزاد با بيان اينكه آموزش هاي فني و حرفه اي براي كليه اقشار جامعه مفيد و ضروري است، افزود: همراهي علم و هنر يكي از مهمترين راهكارهاي رسيدن به اقتصادمقاومتي است.
وي ادامه داد: فراگيري آموزش هاي فني و حرفه اي در رسيدن به ايراني سربلند و خودكفا مي تواند گامي بزرگ و موثر باشد و بايد در شرايط اقتصادي كنوني جامعه همه به سمت فراگيري مهارت حركت كنند تا دست خود را در مقابل كشورهاي بيگانه دراز نكنيم.
پاكزاد گفت: از ابتداي سال جاري تاكنون، در بخش هاي ثابت؛ 139 نفر معادل 43 هزار و 556 نفر ساعت و در بخش روستايي و عشايري؛ 112 نفر معادل 49 هزار و 982 نفر آموزش هاي فني و حرفه اي را فرا گرفته اند.
وي با بيان اينكه در بخش زندان‌ها و کانون‌های اصلاح و تربیت و همچنین پادگان‌های نظامی نيز آموزش هاي  مهارت‌های لازم صورت گرفته است، تصريح كرد: در زندان خاش تاكنون 38 نفر معادل هفت هزار و 912 نفر ساعت و در بخش پادگان نظامي خاش 64 نفر معادل 20 هزار و 926 نفر ساعت آموزش ها و مهارت هاي لازم را از سوي فني و حرفه اي اين شهرستان فرا گرفته اند.
پاكزاد با بيان اينكه دوره هاي برق ساختمان و تعمیر آبگرمکن دیواری در روستاهاي شهرستان خاش برگزار مي شود، اظهار كرد: با تدابیر و تمهیدات اتخاذ شده، گام های موثر و سازنده ای در طول سالیان اخیر در شهرستان خاش برداشته شده که این رویه و رویکرد در سال آينده نیز استمرار خواهد داشت.
وي با بيان اينكه آموزشهای فنی و مهارتی عاملی برای حل معضلات بیکاری و رونق دهنده برای اشتغال محسوب می شوند، گفت: توسعه آموزشها در مراکز شهری، روستایی و عشایری در کنار متناسب سازی آموزشها بر حسب نیاز جامعه می تواند در مباحث اشتغالزایی موثر باشد.
وی اذعان كرد: بروز کردن امکانات و تجهیزات و بهره گیری از علوم نوین می تواند به متنوع کردن آموزشها کمک کند.
 
* چرخه تولید و اشتغال با مهارتهای فنی و حرفه ای به رونق می گیرد
پاكزاد گفت: با ارائه آموزشها توسط فنی و حرفه ای به رونق اشتغال و تولید و در نهایت رفع معضل بیکاری کمک می شود.
وی اذعان كرد: خاش در حوزه های مختلف ظرفیتهای مختلفی دارد که ورود کردن فنی و حرفه ای در این حوزه ها می تواند در حل مشکلات تاثیر گذار باشد.
پاكزاد اذعان كرد: شرایط بسیار مطلوبی برای ارائه خدمات در مباحث گردشگری، تجارت و بازرگانی، خدماتی، صنایع و غیره فراهم است لذا انتظار همین هست که از این شرایط برای حل معضلاتی مانند بیکاری استفاده شود.
 
* آموزش های فنی حرفه ای زمینه ساز اشتغال و مولد پایدار است
رئیس مرکز آموزش فنی و حرفه ای برادران شهرستان خاش بيان كرد: مرکز آموزش فنی و حرفه‎ای شهرستان خاش در سال 1378 در 2 بخش خواهران و برادران فعاليت آموزشي خود را شروع كرده است.
پاكزاد با بيان اينكه افراد مراجعه‎کننده به مرکز آموزش فنی و حرفه‎ای پس از مشاوره به تناسب فعالیت در مراکز آموزشی دولتی یا خصوصی معرفی مي شوند، تصريح كرد: دوره هاي اين مركز متفاوت است و از 2 تا 6 ماه ادامه دارد و پس از شرکت در آزمون و کسب حد نصاب نمره قبولی گواهی‎نامه معتبر صادر می‎شود که با همکاری دستگاه‎های مختلف برای اشتغال معرفی می‎شوند.
 
* آموزش فني و حرفه اي خاش در رتبه نخست مباحث عملکردی در استان
وي با بيان اينكه مرکز آموزش فني و حرفه اي شهرستان خاش در سال گذشته رتبه نخست را در مباحث عملکردی در استان کسب كرد، گفت: در سال گذشته آمار عملکردی در بخشهای آموزش ثابت 62 هزار و 313 نفر ساعت، زندان 10 هزار و 710 نفر ساعت، پادگان 77 هزار و 287 نفر ساعت، روستایی 54 هزار و 17 نفر ساعت، صنایع و اصناف پنج هزارو 994 نفر ساعت و را عشایری سه هزار و 267 نفر ساعت در خاش بوده است.
پاكزاد تصريح كرد: با توجه به تاکید مقام معظم رهبری پیرامون اینکه مردم رکن اصلی اقتصاد مقاومتی می باشند، آموزش های فنی و حرفه از مرحله پر کردن اوقات فراغت نوجوانان تا سطوح بالاتری مانند مرکزیت طرح های پیشرفته علمی، می تواند موثرترین نقش را در فرهنگ سازی و آموزش هرچه بهتر و بیشتر میان عموم مردم در پی داشته باشد.
وي با بیان اینکه مراکز آموزش فنی و حرفه‎ای برادران شهرستان خاش با  7 کارگاه مشغول فعالیت هستند، افزود: کارگاه برق ساختمان، برق خودرو، مكانيك سبك بنزيني، رايانه، جوشكاري برق، لوازم خانگي سردكننده، لوله كشي و تاسيسات از جمله كارگاه هاي فعال اين مرگز هستند.
رئیس مرکز آموزش فنی و حرفه ای برادران شهرستان خاش گفت: در حوزه آموزش فني و حرفه اي خواهران شهرستان خاش نيز كارگاه هاي طراحي دوخت، صنايع دستي، هنري و كامپيوتر فعال هستند.
وي با بيان اينكه اساس اقدام و عمل نیروی انسانی و کار است و اساس توسعه‌یافتگی متکی بر نیروی ماهر و آموزش‌دیده است، ادامه داد: واژه کار باید در جامعه درست تعریف و فرهنگ کار نهادینه شود و تبیین شود که کار تنها پشت میزنشینی نیست.
پاكزاد با اشاره به اجرای دوره های آموزش فنی و حرفه ای در پادگان ها، زندان و روستاها، خاطرنشان كرد: در راستای اهداف سازمان آموزش و فنی و حرفه ای و براساس تفاهم نامه های منعقد شده در راستای توانمند سازی سربازان و زندانیان، مرکز آموزش فنی و حرفه ای شهرستان خاش اقدام به برگزاری دوره های آموزشی ویژه سربازان و زندانیان کرده است.
وي گفت: لازم است در مهارت‌آموزی به نیاز بازار کار توجه داشت و آموزش‌های فنی و حرفه‌ای به‌گونه‌ای ارائه شود که کارآموزان پس از فراغت از دوره‌ها، وارد بازار کار شوند.
پاكزاد تصریح کرد: مهارت امری پیچیده و گسترده است و باید به ملزومات آن در راستای رفع مشکلات جامعه و اشتغال کارآموزان نیز توجه کرد.
رئیس مرکز آموزش فنی و حرفه ای برادران شهرستان خاش اظهار کرد: یکی از نمودهای عینی اقتصاد مقاومتی در عرصه عمل آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و توسعه آموزش‌های مهارتی است و برگزاری اینگونه نمایشگاه‌ها با همین هدف و رویکرد بوده که بتوان آموزش‌ها و تأثیرگذاری آنها را به مردم عنوان کرد.
انتهاي پيام/
يکشنبه ۸ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۰۷:۴۳
کد مطلب: 450217
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *