به گزارش
تفتان ما
، برنج به عنوان قوت غالب سفرههای ایرانی به شمار می آید و ایرانیان یکی از بیشترین مصرفکنندگان برنج در دنیا هستند و اما در روزهای پایانی تابستان برای شالیکاران یا همان کشاورزانی که برج کشت می کنند روزهای پر از امید است چرا که بعد از یک سال دسترنج خود را با هزاران تلاش خودشان از خوشه های برنج به دست می آورند.
اما درست در همین روزهای پرامید؛ چشم و دل کشاروزان به جای اینکه بر سر محصول خود باشد متاسفانه به آن سوی مرزها معطوف شده، مرزهای که انگار کشاورزان داخلی را دوست ندارند و در سالی که به نام "اقتصادمقاومتی؛ تولید و اشتغال" نامگذاری شده به خارجی ها دل بسته اند.
علی ای حال واردات بی رویه برنج های نامرغوب و بعضاً آلوده کمر کشاورزان را شکسته و تنها چیزی که مسئولان در پاسخ می گویند این است که در راستای حمایت از برنج داخلی، نباید برنج وارد کرد اما در عمل نیازی به آمار و ارقام نیست تنها کافیست به بازار این روزهای برنج سری بزنید و مشاهده کنید که برنج های خارجی نامرغوب چه غوغای کرده و جای برنج های با کیفیت ایرانی را گرفته است و این برنج های خارجی و آلوده با تغییرات ژنتیکی به سمت ریشهکن کردن نسل ما میروند.
ایران علاوه بر اینکه یکی از تولیدکنندگان برنج به شمار می رود، یکی از واردکنندگان بزرگ برنج نیز به حساب میآید که بخش اعظمی از برنج بازار مصرفی کشور را همین برنجهای خارجی تشکیل میدهند.
بر اساس گزارش گمرک جمهوری اسلامی ایران، میزان تولید سالانه برنج در داخل کشور که عمدتاً در استانهای شمالی صورت میگیرد بالغ بر دو میلیون تن و میزان مورد نیاز برای واردات حدود یک میلیون تن در سال است.
طبق گزارش دیگری از گمرک ایران؛ برنج یکی از چهار کالایی بود که در فصل بهار امسال بیشترین میزان واردات به کشور را داشت؛ ارزش برنج وارداتی طی سه ماه ابتدایی امسال ۱۹۷ میلیون دلار بوده است.
متاسفانه ماجرای واردات برنج آلوده با اظهارات بعضی مسئولان وارد مرحله جدیدتری شد و این سوال جدی را مطرح کرده که چرا با وجود قطعیت آلوده بودن برخی برنجهای هندی، هیچ اقدامی جهن توقف آن صورت نگرفته است.
در واقع چند هفته پیش نیز مسئله توزیع چند محموله برنج آلوده و تاریخ مصرف گذشته در سال جاری مطرح شد کهآ ن مساله هنوز با ابهاماتی روبهروست.
علی ای حال مسئله مهم سلامت دغذغه ای که قشر ضعیف و غنی نمی شناسد و در حال حاضر با انتشار بعضی اخبار مبنی بر واردات برنج های تاریخ گذشته و آلوده این دغدغه به اوج خود رسیده است.
در واقع اظهارات ضد و نقیض در مورد وجود برنج های آلوده نشان می دهد که نباید در مورد عدم وجود آن شک کرد زیرا که نبود چنین برنج هایی در بازار می توانست اظهاراتی قاطع و بدون شک را از سوی مسئولان موجب شود.
* واردات بیرویه برنج بجای شکستن قیمت برنج، کمر کشاورزان را می شکند
ملامحمد دادکانی شالیکار ایرندگانی که در گرمای سوزان تابستان با کمر خمیده دسترنج یکسالهاش را برداشت می کند، در گفت و گو با خبرنگار
تفتان ما اظهار کرد: واردات بی رویه برنج کمر ما کشاورزان را شکسته است و به همین دلیل دیگر تمایلی به کاشت برنج ندارم زیرا هیچ حمایتی از شالیکاران داخلی نمی شود.
وی با بیان اینکه در بخش ایرندگان خاش در یک سال دوبار امکان کشت برنج در یک قطعه زمین زراعی وجود دارد، گفت: افزایش واردات سبب دلسردی بسیاری از کشاورزان این منطقه شد زیرا برنجی که کشاورز کشت می کند را دلالان به قیمت ارزان تری می خرند و تمام زحماتم در جیب دلال می رود.
* احتمال آلوده بودن برنج های وارداتی بسیار زیاد است
کارشناس اداره غذا و دارو شهرستان خاش در گفت و گو با خبرنگار
تفتان ما
با بیان اینکه طبق آخرین گزارشات و تحقیقات برنج های تاریخ مصرف گذشته هنوز در انبارها موجود است، اظهار کرد: متاسفانه برنج ها وارداتی هستند و این مسئله بسیار نگران کننده است و یکی از مهمترین نتایج قاچاق همین مسئله آلودگی برنج است.
سکینه ناروئی گفت: عمر برنج حداقل باید یکسال تا یکسال و نیم باشد و لذا این برنج های موجود در انبار پس از سپری شدن این مدت فاسد شده اند و کیفیت خود را از دست داده اند.
وی با بیان اینکه واردات برنج باید از طریق مراجع رسمی و قانونی باشد، تصریح کرد: واردات نباید به تولید داخلی و اقتصاد کشور آسیب بزند چرا که در درجه نخست باید تولیدات داخلی به مصرف برسد و چنانچه کمبودی وجود داشت، واردات صورت گیرد تا شاهد گرانی نباشیم اما متأسفانه این قانون در واردات عملی نمیشود.
* مردم باید از مصرف برنج های وارداتی آلوده خودداری کنند
وی با بیان اینکه حجم این برنج ها بیش از چند میلیون تن است، اذعان کرد: باید این برنج ها از سبد خانوار حذف و امحا شوند و هر نوع تهدیدی برای سلامت ملت باید با برخوردهای قاطع سرکوب شود و مردم باید از مصرف برنج های وارداتی آلوده خودداری کنند.
ناروئی با بیان اینکه بعضی اشخاص برای اینکه درآمد بیشتری کسب کنند، این جنسهای آلوده را وارد میکنند، اظهار کرد: برنج یکی از محصولاتی است که مصرف بالایی در میان مردم دارد و به همین منظور نظارت ویژهای باید بر برنجهای موجود در بازار باشد تا سلامت مردم به خطر نیفتد.
انتهای پیام/