به گزارش سرویس اقتصادي
تفتان ما،کوروش پرویزیان و در پاسخ به این سوال که چرا علیرغم وعدههای دولت برای تک نرخی کردن ارز، در عمل اتفاقی نمیافتد،گفت: در سالهای مختلف شرایطی که در بازار ارز حاکم بوده از جهت منابع و مصارف بانک مرکزی و دولت متفاوت بوده است .
مدیرعامل بانک پارسیان افزود: در سالهای گذشته پدیده تحریمها هم به شرایط خاص حاکم بر بازار ارز افزوده شد، بنابراین برنامهریزیهایی که در حوزه ارز انجام میشود احتیاط و عزم را میطلبد و به همین دلیل هم دولت و هم بانک مرکزی با احتیاط در این رابطه عمل میکند.
پرویزیان گفت: بیانات مسئولین مرتبط نشان میدهد که حرکت به سمت تک نرخی شدن وجود دارد ضمن اینکه کاهش تعداد اقلام وارداتی با ارز مبادلهای در دوره اخیر نشان میدهد که بانک مرکزی به سمت تک نرخی کردن ارز برنامهریزی و حرکت کرده است اما اتفاقاتی که پیش میآید طبعا تصمیمات مسئولین در این خصوص را تحت تاثیر قرار میدهد و آنها ناچار هستند که واکنش متناسب با آن شرایط را داشته باشند.
وی با بیان اینکه نمیتوان گفت که دولت و بانک مرکزی نمیخواهند ارز تک نرخی شود، گفت: البته قانون نیز نوع خاصی از رژیم ارزی را تجویز کرده و طبعا استنباط از چگونگی اجرای این رژیم ارزی هم موثر است. سیاستگذار ممکن است است استنباط متفاوتی از رژیم ارزی ثبت شده در قانون داشته باشد و نیاز است که آن را مرتب با حوزه قانونی در میان بگذارد و تغییرات و اصلاحات را به سمت اجرای دقیقتر قانون پیش ببرد.
پرویزیان اظهار داشت: کاری که در سالهای اخیر انجام شده یک حرکت آرام و تدریجی به سمت ثبات نسبی در حوزه قیمتها بوده است.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران گفت: در موضوعات ارز یک بخش تصمیمگیران داخلی سیاستگذاران پولی هستند که در فضای اقتصادی عمل میکنند و با فضای بینالملل مواجه هستند و در فضای بینالملل هم در مورد ارز هم با محدودیت و با هم فرصت مواجه هستیم که طبعا این ها در تنظیم ارتباطات کشور و در تنظیم ارتباطات تجاری تاثیرگذار است.
وی افزود: باید هر چه سریعتر ارز در یک شرایط رقابتی قرار بگیرد و اجازه دهیم شبکه بانکی کاری که در سابق انجام میداده را روی ارز انجام دهد و یک نوع بازارسازی برای ارز ایجاد شود تا شاید به این ترتیب به تک نرخی شدن ارز کمک شود.
پروزیان اظهار داشت: اطمینان خوبی که دولت داده این است که نرخ ارز را با یک ثباتی برای فعالین اقتصادی مشخص کند و امسال هم نرخ ارز را در لایحه بودجه 97؛ 3500 تومان اعلام کردهاند که البته این نرخ از جهت نزدیکی به نرخ ارز مبادلهای ممکن است محل چالش و بحث باشد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا کاهش نرخ سود سپردهها بر افزایش نرخ ارز موثر بوده است، گفت: وقتی بازدهی یک بازار کم شود طبیعی است که تمایل سرمایهگذاری به سمت بازارهایی که بازدهی در آن بیشتر است مثل ارز، سکه، سهام و احتمالا در آینده مسکن افزایش مییابد و کاهش نرخ سود سپردهها هم میتواند بر نرخ ارز و طلا تأثیرگذار باشد.
پرویزیان بیان داشت: اما افزایش فعلی نرخ ارز بیشتر به دلیل نیازهای فصلی و پیشبینیهای بودجهای بوده است.
مدیرعامل بانک پارسیان در پاسخ به این سوال که با توجه به گمانهزنیهای بازار در مورد افزایش نرخ ارز به 5 هزار تومان، آیا چنین اتفاقی میافتد؟ گفت: بعید میدانم.
انتهای پیام/