۰
معاون اجرایی مرکز بهداشت سيستان و بلوچستان:

شهروندان خاشي تا برطرف شدن بيماري هاري از مصرف گوشت "شتر" خودداري كنند/ 570 سگ ولگرد در اين شهرستان معدوم شدند

معاون اجرایی مرکز بهداشت سيستان و بلوچستان گفت: شهروندان خاشي تا برطرف شدن بيماري هاري از مصرف گوشت "شتر" خودداري كنند و مسئله قرنطينه گله هاي شتر و ساربان ها و واكسيناسيون اين حيوانات بايد مورد توجه مسئولين شهرستان باشد.
شهروندان خاشي تا برطرف شدن بيماري هاري از مصرف گوشت "شتر" خودداري كنند/ 570 سگ ولگرد در اين شهرستان معدوم شدند
به گزارش  تفتان ما، ملک کیانی در نشست اضطراري و فوق العاده بررسي بيماري هاري در شهرستان خاش، با بيان اينكه تعدادي شتر در اين شهرستان مورد گزش سگ هاي ولگرد قرار گرفته اند، اظهار كرد: بنابراين امكان آلودگي زيست محيطي و انتشار ويروس هاري در اين منطقه وجود دارد و بايد مردم با هوشياري و انجام توصيه هاي بهداشتي با اين شرايط بحراني مقابله كنند.

وي با بيان اينكه بايد روباه، شغال و نیز سگ های ولگرد اين منطقه معدوم سازي شوند، تصريح كرد: مردم شهرستان خاش بايد تا برطرف نشدن مسئله بيماري هاري از مصرف گوشت شترهاي منطقه جلوگيري شود.

كياني گفت: بايد مسئولان تا بررسي كامل بيماري هاري در اين شهرستان، مراجعات ميداني و پدافند غيرعامل داشته باشند تا از خطرهای احتمالی پیشگیری کنیم.
 

 
قرنطينه گله هاي شتر و ساربان ها بايد در دستور كار مسئولين شهرستان خاش باشد
معاون سلامت اداره كل دامپزشکی سیستان و بلوچستان در ادامه اين نشست، گفت: کار كنترل، مقابله و پايش با بيماري هاري در شهرستان خاش با شرايط مطلوبي انجام شده و بايد اين اقدامات همچنان تا پاكسازي كامل منطقه ادامه داشته باشد.

حسین فروزنده با بيان اينكه مسئله قرنطينه گله هاي شتر و ساربان ها بايد در دستور كار مسئولين شهرستان خاش باشد، افزود: جلوگيري از مصرف گوشت هاي آلوده، پايش سلامت مردم و معدوم سازي دام هاي آلوده بايد مورد توجه ويژه باشد و در اين خصوص هوشياري كاملي داشته باشند.

وي تصريح كرد: واکسیناسیون بالای 70 درصد از دام های مردم و معدوم سازی و دفن بهداشتی لاشه های شترهای آلوده باید مورد توجه باشد.
 

 
بیماری هاری و كنترل آن دارای شرایط خاصي است
رئیس اداره محیطی اداره كل محیط زیست سيستان و بلوچستان در اين نشست، با بيان اينكه بیماری هاری و كنترل آن دارای شرایط خاصي است، گفت: در حيوانات ولگرد زياد مشخص نمي شود كه بيماري هاري وجود دارد ولي براي سگ هاي ولگرد و گزش آن احتمال ويروس هاري است.

حسین رضایی با بيان اينكه واکسیناسیون هاري براي حيوانات مقدور نیست، خاطرنشان كرد: به واكسن تزريقي هم نمي شود اطمينان داشت که بیماری کنترل شود که در این مسئله کنترل خوراکی مدنظر باشد.

وي با بيان اينكه وجود زباله ها در حاشيه شهر و نقاط روستايي از عوامل انتشار بيماري هاري در حيوانات است، اذعان كرد: دوري كردن از حيوانات ولگرد و جمع آوري و دفع بهداشتي زباله ها در شهر و روستا بايد در دستور كار مسئولان مربوطه باشد.
 

 
پیشگیری از ذبح و عرضه گوشت شتر تا اطلاع ثانوی باید در دستور کار مسئولين باشد
فرماندار شهرستان خاش نيز در ادامه اين نشست، با بيان اينكه كار مقابله با هرگونه بيماري از سوي مسئولان در حال انجام است، اظهار كرد: حضور میدانی در محل های بحرانی و ارائه آموزش ها و تلاش برای کنترل و پایش باید به صورت جدی در دستور کار باشد.

محمداکبر چاکرزهی گفت: ارزيابي و پالايش مستمر و هميشگي دام ها، معدوم سازي سگ هالي ولگرد و جلوگيري از خروج هرگونه دام از دهستان پشتكوه ه طرف شهر و يا شهرهاي مجاور انجام شود.

وي با بيان اينكه پیشگیری از ذبح و عرضه گوشت شتر تا اطلاع ثانوی باید در دستور کار مسئولين شهرستان باشد، تاكيد كرد: بايد حيوانات خانگي شناسنامه دار و قلاده داشته باشند و بايد صاحبان اين حيوانات آموزش ها و نحوه مقابله و پیشگیری با بیماری هاری را فرا بگيرند.
 

 
آموزش مردم و دهياران در راستاي مقابله با بيماري هاري در حال انجام است
بخشدار مركزي خاش در ادامه اين نشست، با بيان اينكه كار آموزش مردم و دهياران در راستاي مقابله با بيماري هاري در حال انجام است، گفت: در دهستان پشت كوه اين بخش اقدامات پيشگيري و كنترلي انجام شده است و كار معدوم سازي دام هاي مبتلا به هاري و دفع بهداشتي اين دام ها در دستور كار قرار دارد.
570 سگ ولگرد از سوی شهرداری معدوم شده است

شهردار خاش در ادامه اين نشست اضطراري، گفت: 570 سگ ولگرد از سوی شهرداری معدوم شده است و دغدغه بزرگ ما و شهروندان این است که سگ های نگهبان در شهر نگهداری می شوند و وجود آنها هم مشکل ساز است.

عبدالمجید تمندانی تصريح كرد: رهاسازی دام های تلف شده در حاشیه شهر و نقاط روستایی معضلی پیچیده بوده که برای همه اقشار جامعه دردسرساز است.
 

 
جواد عرب مجاهد رئیس محیط زیست خاش نيز در ادامه اين نشست، با بيان اينكه شرایط محیطی جهت مقابله با بیماری هاری وجود دارد، اظهار كرد:  برای موارد پیش آمده بیماری هاری محرز نیست ولی کار پایش و کنترل محیط در حال انجام است.

امان الله رخشانی رئیس دامپزشکی شهرستان خاش اظهار كرد: مسئله مهم معدوم سازی سگ های ولگرد و شترهای مشکوک و نیز واکسیناسیون حیوانات انجام شده است.
 
محمد رخشانی رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان خاش نيز گزارشی از اقدامات انجام شده برای مقابله با هرگونه بیماری در این شهرستان ارائه داد.

انتهای پیام/
دوشنبه ۲۷ آذر ۱۳۹۶ ساعت ۱۰:۲۶
کد مطلب: 451069
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *