ادریس تمندانی در گفت و گو با خبرنگار
تفتان ما
اظهار كرد: در راستای جلوگیری از اعتیاد و کاهش آمار معتادان، طرح اجتماع محور پیشگیری از اعتیاد شهرستان خاش در حال اجراست.
وي با بيان اينكه این طرح در 9 منطقه پرخطر شهری و پنج نقطه روستایی این شهرستان اجرا شد، گفت: در اين طرح تمامي فرایند مداخله پیشگیری شامل تعیین مشکل، اولویت بندی، نیازسنجی، تعیین عوامل خطر، تعیین مداخله و پایش و ارزشیابی توسط اعضای اجتماع کوچک مانند محلههای شهری و روستایی، محیطهای کار و محیطهای آموزشی در کنار کارشناس تسهیلگر انجام میشود.
تمنداني با بيان اينكه 10 هزار نفر در شهرستان خاش زیر پوشش این طرح قرار گرفتند، افزود: تيم هاي مشاوره بهزيستي خاش در مناطق پرخطر اين شهرستان به اجرای برنامههای آموزشی و آگاه سازی، پژوهش، مهارت پروری، حمایت گیری، افزایش محیط حمایتگر، اقتدارافزایی و پرورش نیروی انسانی متخصص پرداختند.
وي تصريح كرد: اين طرح در جهت ارتقاي سلامت رواني و اجتماعي جامعه، افزايش و ارتقاي عوامل محافظتي در مقابل اعتياد، كاهش شيوع مصرف مواد مخدر و عوارض آن اجرا مي شود.
رئيس اداره بهزيستي شهرستان خاش گفت: در حال حاضر 3 مرکز اقامتی ميان مدت، يك مركز گذري كاهش آسيب، يك معتادان پرخطر و كارتن خواب در حوزه درمان اعتیاد در اين شهرستان فعالیت دارند.
وي با بيان اينكه اعتياد در شهرستان خاش بسيار زياد است، ادامه داد: در سال هاي گذشته مسئله مهم پیشگیری و کنترل آسیبهای اجتماعی در دستور کار دستگاهها از جمله بهزیستی قرار دارد که یکی از مهمترین این آسیبها مسئله اعتیاد است.
تمنداني خاطرنشان كرد: اعتیاد و ناهنجاریهای مصرف مواد متاثر از عوامل محیطی و اجتماعی هستند و یکی از راههای پیشگیری ارائه آموزش به گروههای هدف است که باعث کاهش عوامل خطرزا و افزایش عوامل محافظتکننده میشود.
وي گفت: مراکز درمان سرپایی معتادان و مراکز بازتوانی (متادوندرمانی) افراد را تحت درمان دارویی و سمزدایی قرار میدهند.
تمنداني اذعان كرد: استان سيستان و بلوچستان به دليل نزديكي به دو كشور پاكستان وافغانستان همواره در معرض آسيب هاي مختلف اجتماعي به خصوص اعتياد قرار دارد و لذا اجراي طرح پيشگيري از اعتياد محله محور بسيار مهم است.
وي با بيان اينكه شوراها و دهیاران، بخشداران، بسيج و مركز بهداشت در اجراي هرچه بهتر اين طرح با اداره بهزيستي همكاري داشتند، اظهار كرد: جهت دستیابی به توزیع عادلانه منابع و سرمایه های اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و غیره، کیفیت زندگی مبتنی بر اجتماع محور چارچوب مناسبی را برای توسعه و رشد پایدار شهری و روستایی محقق می کند.
انتهای پیام/