مجتبی شجاعی در گفت و گو با خبرنگار
تفتان ما
، اظهار كرد: در حال حاضر 34 واحد مرغداری 20 و 30 هزار قطعه ای و 22 جایگاه مرغ بومی در بخش مركزي خاش فعاليت مي كنند.
وي با بيان اينكه بخش مركزي خاش به عنوان رنگين توليد محصولات كشاورزي در سيستان و بلوچستان است، گفت: 200 جایگاه دام، 215 هزار راس گوسفند و بز، چهار هزار و 500 نفر شتر، چهار هزار راس گاو در این بخش وجود دارد.
شجاعي با بيان اينكه بخش مركزي خاش در توليد گوشت در سطح استان پيشگام است، افزود: اين بخش با تولید سالانه چهار هزار تن گوشت سفید از مرغداری ها و سه هزار تن گوشت قرمز از 80 واحد گاوداری سنتی و سه واحد گاوداری صنعتی نقش مهمی در تأمین پروتئین سيستان و بلوچستان دارد.
وي خاطرنشان كرد: بزرگترین طرح تولید جوجه یک روزه در سيستان و بلوچستان با سرمایه گذاری بخش خصوصی اواخر اردیبهشت ماه سال جاری به عنوان بزرگترین طرح تعاونی روستایی در دوربن بخش مرکزی خاش کلنگ زنی شد که در حال حاضر با پیشرفت خوبي در حال ساخت است.
بخشدار بخش مركزي خاش با بيان اينكه سهم آورده اعضای شرکت تعاونی در طرح تولید جوجه یک روزه 15 میلیارد ریال بوده است، ادامه داد: 45 میلیارد ریال اين طرح از سوی صندوق کارآفرینی امید پرداخت شده است.
وي با بيان اينكه 230 خانوار روستایی برای اجرای این طرح عظیم مشارکت دارند، عنوان كرد: تسهیلات اين پروژه با کارمزد صفر درصد بوده و ظرفیت تولید آن 16 میلیون قطعه جوجه یک روزه در سال است.
شجاعي ادامه داد: با بهره برداری از این پروژه، جوجه یک روزه افزون بر 200 واحد مرغداری استان تامین و زمینه ایجاد اشتغال مستقیم 70 نفر نیز تامين مي شود.
وي با بيان اينكه پلاتفورم توسعه اشتغال و توسعه اقتصاد محلی در خاش فراهم هست، تاكيد كرد: توجه به ظرفیت ها و برداشتن برخی موانع قانونی و فعال شدن مرز سبب تقويت مسائل اقتصادي در اين شهرستان مي شود.
بخشدار بخش مركزي خاش با اشاره به ساير پروژه هاي كشاورزي در اين بخش، افزود: طرح های کشاورزی شامل مرمت قنوات، احداث استخر، پوشش انهار، احداث کانال آبیاری و انتقال آب با لوله در برخی آبادیهای فاقد دهیاری در دهستانهای پنج گانه بخش مرزی مرکزی خاش آغاز شده است.
وي تصريح كرد: در حوزه عشایری اقداماتی نظیر ساخت حوضچه و انتقال آب در مناطق مورفیش، دشت آبخوان، اناران، گرز، دومک، زردشورک، اسپتک و سنگان در حال اجرا است.
شجاعي خاطرنشان كرد: تعداد يك هزار و 647 خانواده عشایری با جمعیت بیش از 10هزار نفر در 4 کانون عشایری توحیدآباد پشتکوه، قادرآباد دشت جارو، دهنه دستگرد پشتکوه و درودی سنگان ساکنهستند.
وي يادآور شد: بخش اعظم نیاز شهرستان خاش و شهرستانهای همجوار به فرآاورده های دامی اعم از گوشت قرمز، انواع لبنیات، صنایع دستی ،حصیربافی و سوزن دوزی توسط عشاير بخش مركزي خاش تامين مي شود.
بخشدار بخش مركزي خاش ادامه داد: بهرغم خدمات مطلوب اداره عشایری شهرستان خاش، به دلیل فرسودگی ناوگان آبرسانی سیار، مشکلات متعددی در زمینه آبرسانی وجود دارد.
وي افزود: اداره عشایری شهرستان خاش با کمک آموزش و پرورش این شهرستان، آموزش و پرورش عشایری استان و فنی و حرفه ای توانسته اند در بخش آموزش عشایر ماموریت خود را به خوبی انجام دهند.
شجاعي با بيان اينكه عشایر در دفاع از مرزهای کشورمان و در بحث تولید به عنوان ذخایری ارزشمند برای کشور هستند، اذعان كرد: بخش عمدهای از توسعه شهرستان به توسعه عشایر مربوط است و بايد به اين قشر مولد جامعه توجه ويژه اي شود.
وي اظهار كرد: اخیرا در حوزه تامین انرژی عشایر در کل کشور و کل استانها اقدامات خوبی انجام شده که به زودی شاهد توسعه تامین برق از طریق انرژی خورشیدی در تعدادی مناطق عشایری بخش مرکزی خاش خواهیم بود.
انتهای پیام/