به گزارش
تفتان ما
، عاطفه ايرندگاني در چهارمين همايش بزرگ مقام و منزلت زن بلوچ كه در سرسراي اداره تبليغات اسلامي شهرستان خاش برگزار شد، با بيان اينكه بانوان در جامعه نقش بسيار مهمي در آموزش و انتقال تعالیم قرآنی دارند، اظهار كرد: خانواده اصلی ترین هسته هر جامعه و کانون حفظ امنیت روانی است.
وي با بيان اينكه زن به عنوان كانون محور خانواده است، تصريح كرد: يكي از مهمترين عوامل خانواده كه نقش مهمي بر ديگر افراد خانواده دارد، زنان هستند كه یک باید سلامت روحی، روانی و عاطفی و فضای بسيار شاد و مفرحي را در خانواده و خانه فراهم كند.
ايرندگاني گفت: بي ترديد آگاهي داشتن زنان امروز از حقوق اجتماعي خود باعث ايجاد فرداهاي بهتر خواهد شد و در واقع زن و مرد نیمه یک پيكر هستند که چنانچه یک قسمت از این پیکره فعال نباشد بار اضافی آن بر دوش نیمه دیگر این پیکره است.
وي با بيان اينكه زنان بايد همواره در جامعه فعال باشند و از خانه نشيني دوري كنند، افزود: در عصر حاضر زنان در اجتماع با مردان رقابت و در دانشگاه ها و مدارس تدريس مي كنند در حالي كه در ساليان اخير حتي حق تحصيل نداشتند.
كارشناس ارشد روانشناسي و مشاور خانواده سيستان و بلوچستان با بيان اينكه محیط خانواده نخستين و بادوام ترین عامل در الگویی شخصیت کودکان و نوجوانان است، خاطرنشان كرد: زن موثرترين و اساسي ترين عامل در ارتقای سلامت روان و منشاء محبت برای همسر و فرزندانش است.
وي با بيان اينكه یک زن با تربیت صحیح فرزند خود نسلی پویا و شایسته را تربيت مي كند، يادآور شد: زن در قالب مادر و همسر، پایه و ستون خانواده محسوب مي شود و لذا با مهرباني و عطوفت لازم به همسر و فرزندانش، رشد، سلامت جسمی و روانی اعضای خانواده را در پی خواهد داشت.
ايرندگاني گفت: چنانچه زنان در خانواده به وظایف اصلي و حياتي خود به عنوان يك مادر دلسوز و همسر نمونه عمل نکند بي ترديد همه اساس و پایه خانواده از هم می پاشد.
وي تصريح كرد: باید باورها و تعصبات گذشته کنار گذاشته شود و زمینه ای را برای بانوان ايجاد كنيم تا با حفظ ارزشهای اسلامی بتوانند در زمینه های تحصیل، پیشرفت داشته باشند.
دشمنان از طریق جنگ رواني و تبلیغات منفی، زنان را از توجه به پوشش اسلامی بازدارند
يكي از مدرسان حوزه علميه فاطمه الزهرا(س) خواهران شهرستان خاش نيز در ادامه اين همايش با بيان اينكه دشمنان مي خواهند از طریق جنگ رواني و تبلیغات منفی، زنان را از توجه به پوشش اسلامی بازدارند، اظهار كرد: زنان مسلمان و حتی زنان اروپایی به این واقعیت مهم دست پيدا كرده اند که آرامش را تنها در پوشش اسلامی میتوان یافت.
كندري با بيان اينكه زن ایرانی با حفظ حجاب و عفت خود از زنان کشورهای دیگر موفقتر است، تصريح كرد: زنان ايراني دارای عزت و سرافرازی است و این امر را مدیون حفظ ارزشهای اسلام هستند.
وي با بيان اينكه متاسفانه امروزه اعتياد بلاي خانمان سوز خانواده هاي ايراني شده است، گفت: اعتياد در بسياري از مواقع فرد معتاد آرامش و اتحاد خانواده را از هم مي پاشد و آبرو و حيثت اين خانواده را از بين مي برد.
كندري با تاكيد بر اينكه عاقبت فرد معتاد جنون و مرگ است، ادامه داد: فرزندان فرد معتاد در اثر كم توجهي و محبت به افسردگي مزمن، نااميدي و گوشه نشيني دچار مي شوند و چهار برابر بيشتر از ساير هم سن و سالان خود در معرض اين بلاي خانمان سوز قرار دارند.
وي با بيان اينكه سهل انگاري و يا توجه بيش از حد به فرزندان سبب روي آوردن آن ها به اعتياد است، خاطرنشان كرد: زنان در خانواده هاي كه همسرآن ها معتاد است به شدت تحت فشار عصبي هستند و حتي تا مرز تنبيه فرزندان و يا خودكشي نيز كشيده مي شوند كه براي جامعه و اطرافيان خطرساز هستند.
مدرس حوزه علميه فاطمه الزهرا(س) خواهران شهرستان خاش يادآور شد: بي ترديد حضور بانوان در این گونه مراسمات، سبب هدایت و بیداری آنها را نسبت به بسیاری از مسائل و مشکلات جامعه مي شود.
وي با بيان اينكه در عصر حاضر زنان بايد دوشادوش و پابه پای مردان در جامعه عمل كنند، گفت: زنان نقش تاثيرگذاري در اقتصاد و پویایی جامعه ایفا دارند و لذا می توانند در کاهش فقر به خوبی عمل کنند.
كندري اظهار كرد: در سوره ممتحنه در آیه12 به بیعت زنان با پیامبر(ص) اشاره شده که این نشانگر این است که از اسلام در يك هزار و 400 سال قبل مقام و جايگاه زن را در جامعه تعيين كرده و به زن حق راي دادن و مشاركت در امورات را واگذار كرده است و از زنده به گور کردن دختران جلوگیری کرده و اجازه داده ظرفیتهای وجودی خود را شکوفا کرده و در راه کمال و رسیدن به خدا حرکت کند.
گفتني است؛ اين همايش بزرگ با محوریت نقش زنان در کاهش تاثیرات روانی و احساسی در خانواده و با موضوع جانبی اعتیاد خانواده و با حضور 200 نفر از فرماندهان پایگاه های مقاومت بسیج، اعضای اصلی و افتخاری کانون فرهنگی زنان بلوچ و جمعی از زنان نخبه، اساتید، دانشجویان برگزار شد.
همچنين اجرای دکلمه و سرود از ساير برنامه هاي اين همايش بود و در پايان از بانوان نخبه، هنرمند و اجراء كنندگان کارگاه هاي کانون فرهنگی زنان بلوچ شهرستان خاش تجليل شد.
انتهای پیام /