۰
رئيس آموزش و پرورش خاش:

جشنواره "غذاهای سالم ایرانی" سبب احیاء غذاهای سنتی و بومي فراموش شده می‌شود‌/ چاقی دانش آموزان مهمترين عامل کم تحرکی و بی انگیزگی در تحصیل است

رئيس آموزش و پرورش شهرستان خاش گفت: برگزاری جشنواره‌ غذاهای سالم علاوه بر ترویج فرهنگ غذای سالم در جامعه باعث احیای دوباره غذاهای بومی و محلی نیز می‌شود و بايد خانواده ها به اين مسئله مهم توجه كنند.
جشنواره "غذاهای سالم ایرانی" سبب احیاء غذاهای سنتی و بومي فراموش شده می‌شود‌/ چاقی دانش آموزان مهمترين عامل کم تحرکی و بی انگیزگی در تحصیل است
قاسم كوچكزايي در حاشيه برپايي جشنواره غذاي سنتي و سالم به مناسبت هفته بسيج ملي تغذيه كه در دبستان حسين زارع خاش برگزار شد، در گفت و گو با خبرنگار تفتان ما اظهار كرد: با توجه به ضرورت فرهنگ سازی و اصلاح الگوی غذایی مردم که نقش اساسی در کاهش بیماری های غیر واگیر دارد لذا طرح بسیج آموزش همگانی تغذیه از 15 دی تا 15 بهمن  ماه جاری در قالب برنامه ارتقاء فرهنگ و سواد تغذیه ای جامعه در خاش برگزار می شود.

وي با بيان اينكه این طرح، امسال با شعار پیشگیری و کنترل چاقی با تغذیه سالم اجرا می شود، تصريح كرد: بايد فرهنگ صحیح تغذیه با افزایش مصرف میوه ها و سبزی ها و کاهش مصرف نمک و روغن در ميان مردم گسترش پيدا كند.

كوچكزايي گفت: برگزاری برنامه های آموزشی در مدارس با موضوع تغذیه و چاقی، کارگاه های آموزشی، بر پایی جشنواره غذای سالم و برگزاری مسابقات فرهنگی و ورزشی از برنامه های مرکز توسعه سلامت خاش  در طرح بسیج تغذیه است.

وي با بيان اينكه چاقی و اضافه وزن یکی از عوامل مهم بروز بیماری‌های غیر واگیرمرتبط با تغذیه است، ادامه داد: به دنبال تغییر در الگوی مصرف غذا از جمله مصرف بی رویه مواد قندی، چربی‌ها، فست فودها، غذاهای چرب و سرخ شده و کم تحرکی ایجاد و خطر بروز بیماری‌های غیر واگیر قلبی - عروقی، دیابت، سرطان، فشار و چربی خون را افزایش می‌ دهد.

رئيس اداره آموزش و پرورش شهرستان خاش افزود: امروزه اضافه وزن و چاقی در دانش آموزان امروز تهدیدی جدی‌ است و لذا کودکان دارای اضافه وزن به احتمال زیاد درآینده بزرگسالان چاقی خواهند بود که به دیابت و بیماری های قلبی و عروقی در سالهای جوانی، مرگ زودرس و ناتوانی دربزرگسالی مبتلا می شوند.

وي خاطرنشان كرد: مصرف بی‌رویه فست فودها، نوشابه‌های گازدار و سایر نوشیدنی‌های شیرین، شیرینی، شکلات، چیپس و غذاهای سرخ شده، مصرف کم سبزی و میوه و منابع غذایی حاوی فیبر درکنار تحرک بدنی ناکافی مهمترین علل بروز اضافه وزن و چاقی درکشور به شمار می ‌رود.

كوچكزايي اذعان كرد: بهره مندی از اصول پیشگیری سطح اول، تدوین و انجام مداخله های آموزشی و اجرایی، اصلاح باورها و تغییر رفتارهای فردی و اجتماعی موثر در ميان دانش آموزان بسيار ضروری است.

وي با بيان اينكه همکاری سازمان‌ها برای اطلاع‌ رسانی و انجام مداخله های اجرایی برای پیشگیری و کنترل اضافه وزن و چاقی و کمک به ارتقای سلامت جامعه، ضروری است، اظهار كرد: از این طريق می ‌توان در کنار بهره گیری از رفتارهای سلامت، از اضافه وزن و چاقی پیشگیری و تا حد زیادی بار این بیماری و بیماری‌های مرتبط با آن را کاهش داد.

انتهای پیام/
شنبه ۳۰ دی ۱۳۹۶ ساعت ۰۸:۵۴
کد مطلب: 451552
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *