کسانی که فکرش را هم نمیکردیم، ساواکی بودند/ به جای نخستوزیر کودتا نشستم/ بهزاد نبوی و محمد خاتمی گفتند دیگر به موسوی اعتقاد نداریم
«همین که اعضا [ستاد فرماندهی کل قوا] در جلسه نشستند، بهزاد نبوی گفت: چه کسی گفته ما [در جنگ] پیروز شدیم؟ این حرفها سیاسی است. ما شکست خوردیم. خاتمی هم همین حرفها را زد».
به گزارش سرویس سياسي
تفتان ما،
محمدمهدی یزدی و مهدی بختیاری: 22 بهمن امسال، انقلاب اسلامی ایران وارد چهارمین دهه عمر خود شد؛ انقلابی که از همان آغاز در بهمن 57 خودش را در برابر کلکسیونی از چالشها، موانع و بحرانها میدید و این وظیفه جوانان انقلابی بود که از دستاورد خود در برابر این طوفانها دفاع کنند.
در گفتگوی تفصیلی با سردار سرلشکر سید حسن فیروزآبادی به بیان برخی از این چالش ها در 4 دهه اخیر پرداختهایم.
سردار فیروزآبادی دانشجوی رشته پزشکی از دانشگاه مشهد، ازجمله انقلابیونی بود که کار خود را بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در جهاد سازندگی آغاز کرد. بعد از آن در پی مخالف بنی صدر با حضور او در وزارت بهداشت، با پیشنهاد شهید رجایی به هلال احمر رفت و 2 سال بعد مجددا به جهاد برگشت.
با دستور امام خمینی (ره) مبنی بر پشتیبانی همه جانبه دولت از جنگ،در کابینه میرحسین موسوی، «معاون نخستوزیر در امور دفاعی» شد و این شاید اولین حضور جدی فیروزآبادی جوان در حوزه جنگ و دفاع مقدس بود.
او در کنار این پست، مسئولیتهای دیگری هم گرفت و نهایتا وقتی در اواخر جنگ، «ستاد فرماندهی کل قوا» تشکیل شد، به جانشینی این ستاد رسید.
با آغاز رهبری حضرت آیتالله خامنهای، «ستاد فرماندهی کل قوا» به «ستاد کل نیروهای مسلح» تغییر کرد و فیروزآبادی که نه ارتشی بود و نه سپاهی، به ریاست این ستاد منصوب شد و حدود 3دهه در این مسئولیت ماند که از این حیث جزو رکوردداران در میان مسئولان جمهوری اسلامی محسوب میشود.
او نهایتا در تیر ماه95 جای خود را به سرلشکر محمد باقری داد و اکنون به عنوان مشاور فرمانده کل قوا در امور نظامی فعالیت می کند.
آنچه در زیر میخوانید بخش اول از گفتگوی تفصیلی 5 ساعته خبرنگاران دفاعی فارس با سردار سیدحسن فیروزآبادی آقائی است که در آن به بیان ناگفتههایی از چالشهای انقلاب از همان اولین روزهای پیروزی و دهه 60 پرداخته است:
** پاکسازی ساواکیها اولین چالش نیروهای انقلاب
* جمهوری اسلامی در طول 4 دهه که از آغاز آن میگذرد، با چالشها و بحرانهای متعددی روبرو بوده که از همان ماههای ابتدایی پیروزی انقلاب آغاز شد. به نظر شما اولین چالش بعد از بهمن 57 چه بود؟
اولین چالش برای نیروهای انقلاب، درست از فردای 22 بهمن 57 آغاز شد که شامل پاکسازی نفوذیها و عوامل ساواک در درون دستگاهها و خصوصاً دانشگاهها میشد. برای این کار، اساتید و دانشجویان جلساتی را تشکیل دادند و این کار 3 ماه طول کشید.
من در آن مقطع در مشهد بودم و در اسفند 57 یعنی 11 روز بعد از پیروزی انقلاب، شورای تزکیه دانشگاه را در مشهد تشکیل دادیم که شامل نماینده اساتید، نماینده دانشجویان و نماینده دادستان انقلاب میشد و بلافاصله به سراغ پروندهها رفتیم.
* پروندهها کجا بودند؟
در کمیته بود. من خودم خدمت آقای طبسی که نماینده امام و فرمانده کمیته بود رفتم و از ایشان درخواست کردم تا اجازه دسترسی به پروندهها را داشته باشم.
من را به سالنی بردند که پر از گونی و گونیها پر از پرونده بود که این گونیها را با نخ بسته بودند. ما باید همه این اوراق را مطالعه و آنهایی که مربوط به دانشگاه بود را جدا و پرونده میکردیم و بعد این پروندهها برای قضاوت همان شورای تزکیه ارسال میشد.
البته خدا کمک کرد و این کارها خیلی زود انجام گرفت و تصمیمات هم سریع گرفته شد و همه این افراد چه آنهایی که منبع بودن و چه آنهایی که گزارش میدادند و یا با ساواک همراهی میکردند، شناسایی شدند.
** کسانی که فکرش را هم نمی کردیم، ساواکی بودند