۰
با حضور ویدئوکنفرانسی وزیر نفت انجام شد؛

بهره برداری از خط انتقال گاز زاهدان به زابل

خط لوله ۳۶ اینچ انتقال گاز زاهدان- دوراهی دشتک- زابل به طول ۱۱۰ کیلومتر با حضور ویدئوکنفرانسی وزیر نفت و با تلاش قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص) گرامیداشت پنجمین روز از هفته دولت به بهره‌برداری رسید.
بهره برداری از خط انتقال گاز زاهدان به زابل
به گزارش تفتان مابه نقل از ایسنا؛ طرح انتقال گاز از زاهدان به زابل که به منظور تأمین گاز شهرها و روستاهای واقع در مسیر خط لوله، شهر زابل و کارخانه سیمان سیستان طراحی و اجرا شده ظرفیت انتقال روزانه ۲۲.۵ میلیون مترمکعب گاز را دارد.

این خط لوله در مسیر خود یک ایستگاه لانچر و یک ایستگاه رسیور، ۲ ایستگاه حفاظت کاتدیک و پنج ایستگاه شیر بین‌راهی دارد و به صورت EPC (طراحی و مهندسی، تأمین کالا و اجرا) توسط هلدینگ نفت و گاز و پتروشیمی قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص) اجرا شده است.
نائب رئیس هیات مدیره شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران در این مراسم با بیان اینکه این شرکت مصمم است امکانات و تسهیلات گاز طبیعی را در سیستان و بلوچستان توزیع کند، افزود: با دسترسی مردم و صنایع استان به انرژی پاک، زمینه شکوفایی استعدادهای سرشار در این جغرافیای پهناور فراهم می شود.

صمد رحیمی ادامه داد: در این راستا یکی از شهرهایی که در اولویت کاری شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران قرار گرفته زابل است که از نظر راهبردی از مناطق مهم و بزرگ استان به شمار می آید و تعداد زیادی روستا در اطراف آن واقع شده‌اند که هم‌اینک با گازرسانی به زابل، امکان گازرسانی به این روستاها نیز فراهم شده است.

وی با اشاره به مشخصات خط انتقال گاز زاهدان - دوراهی دشتک - زابل افزود: مسیر گازرسانی به شهرستان زابل از شهر زاهدان شروع شده و در قالب ۲ گستره مجزا گاز را به زابل می رساند؛ گستره نخست (زاهدان - دوراهی دشتک) به طول  ۱۰۹ کیلومتر و قطر ۳۶ اینچ اجرا شده که در طول مسیر نیروگاه در دست احداث زاهدان، کارخانه سیمان زابل و شهرهای واقع در مسیر را از گاز بهره مند می‌کند.

نائب رئیس هیات مدیره شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران گفت: با پایان یافتن گستره اول در منطقه دوراهی دشتک، گستره دوم(دوراهی دشتک - زابل)  به قطر ۲۴ اینچ و طول ۱۱۰ کیلومتر واقع شده که در مسیر خود شهر صنعتی رامشار را تغذیه و در نهایت به شهر زابل می‌رسد که از تراکم جمعیتی بالایی برخوردار است.

وی تصریح کرد: گستره‌های اول و دوم پروژه خط انتقال گاز "زاهدان - دوراهی دشتک - زابل" توسط ۲ پیمانکار مجزا و در قالب ۲ قرارداد اجرا شده که این تمهید، سبب تسریع در روند اجرا و بهره‌گیری بیشتر از ظرفیت پیمانکاران توانمند داخلی شده است.

رحیمی اظهار کرد: سال ۱۴۰۱ در گفتمان صنعت گاز به نام سیستان و بلوچستان نامگذاری شده و هم‌اینک سربازان توسعه گاز، بیش‌از  ۷۶۰ کیلومتر خط لوله فشار قوی را در گستره استان در دست اقدام دارند به طوریکه این جغرافیای پهناور به یک کارگاه بزرگ عمرانی تبدیل شده است.
وی درباره پروژه‌، خط لوله گاز ایرانشهر - پالیزان - خاش- میرجاوه افزود: این خط لوله با گذر از دامنه کوه تفتان، گاز را به شهرستان خاش، کارخانه سیمان این شهر و سپس به  شهر مرزی میرجاوه در شرق استان می رساند و ان‌شاء‌الله این تحول به موازات توسعه دیگر زیرساخت‌ها وظرفیت‌های ذاتی این منطقه، سرمنشاء پیشرفت در تعاملات با همسایگان خواهد بود.

نائب رئیس شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران تصریح کرد: آنچه امروز در سیستان و بلوچستان رقم می‌خورد نمونه بارز اراده نظام جمهوری اسلامی، بویژه دولت سیزدهم در عدالت گستری و برقراری رفاه، آسایش و آرامش برای همه اقوام و مذاهب ایرانی است.

وی گفت: به فضل الهی پروژه‌هایی که از این پس افتتاح می‌شوند مجهز به سیستم‌های کنترل تمام ایرانی بوده و میزان داخلی‌سازی تاسیسات تقویت فشار گاز از ۸۵ فراتر خواهد رفت.

انتهای پیام/
يکشنبه ۶ شهريور ۱۴۰۱ ساعت ۱۲:۴۷
کد مطلب: 452098
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *