به گزارش
تفتان ما به نقل از عصرهامون شعلهورشدن دوباره آتش زیر خاکستر کرونا زنگ خطر را برای بروز موج هشتم این ویروس به صدا درآورده است بهگونهای که متولیان حوزه بهداشت و درمان احتمال دادهاند در هفتههای جاری موارد ابتلا به سویههای کرونا افزایش یابد.
سویههای جدید اُمیکرون معمولا دستگاه تنفسی فوقانی را درگیر می کند و اکثرا با سرفه، علائم گوارشی، دردهای عضلانی و سردرد خود را نشان می دهد.
حبیب غزنوی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با اشاره به اطلاعاتی که سازمان جهانی بهداشت و سایر نهادها در خصوص سرایتپذیری بالای زیر سویههای جدید کرونا منتشر کردهاند، بیان کرد: بهمنظور پیشگیری از ابتلا به سویه جدید کرونا تکمیل فرایند واکسیناسیون و تزریق نوبت یادآور در صورت گذشت بیش از ۶ ماه از آخرین نوبت واکسن کرونا، لازم و ضروری است.
وی مهمترین اقدام
برای درامانماندن از تمامی زیر سویههای ویروس اُمیکرونا علاوه بر تزریق و تکمیل فرآیند واکسیناسیون، باید دستورالعمل های بهداشتی را رعایت کرد.
پیشگیرانه برای درامانماندن از تمامی زیر سویههای ویروس اُمیکرون را علاوه بر تزریق و تکمیل فرآیند واکسیناسیون، رعایت دستورالعمل های بهداشتی شامل: استفاده از ماسک در فضای سربسته، حفظ فاصله اجتماعی و شستشوی مرتب دست ها عنوان کرد.
غزنوی تعداد کل مبتلایان به کرونا در سیستانوبلوچستان را ۱۷۶ هزار و ۵۲۰ نفر عنوان کرد و گفت: هم اینک ۲۷ بیمار مثبت و مشکوک دارای علائم در بیمارستانهای استان بستری هستند که بر اساس آزمایشهای صورتگرفته ابتلای ۲ نفر از آنان به کرونا قطعی است.
این مسئول مجموع جانباختگان ناشی از کووید ۱۹ از ابتدای شیوع بیماری تاکنون را ۲ هزار و ۸۴۶ نفر اعلام کرد و ادامه داد: از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون ۱۱ هزار و ۹۱۶ هم استانی مبتلا به کووید ۱۹ بهبودیافته که از بیمارستانها ترخیص شده و یا از ایزوله خانگی خارج شدهاند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در ادامه به ارائه مجموع تعداد دُز تزریق شده واکسن کرونا در شهرستانهای زیرمجموعه دانشگاه پرداخت و گفت: یک میلیون و ۶۵۲ هزار و ۱۲۰ دز تزریق شده که از این تعداد ۷۸۱ هزار و ۸۲ دُز نوبت اول، ۶۱۳ هزار و ۷۰۸ دُز نوبت دوم و ۲۵۷ هزار و ۳۳۰ دُز سوم و بالاتر
از ابتدای شیوع کرونا تاکنون ۱۱ هزار و ۹۱۶ هم استانی مبتلا به کووید ۱۹ بهبودیافته که از بیمارستانها ترخیص شده و یا از ایزوله خانگی خارج شدهاند.
بوده است.
به گفته وی؛ از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون، ۳۷۶ هزار و ۵۴۷ تست در آزمایشگاههای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی زاهدان تهیه شده که از این تعداد ۲۰۶ هزار و ۶۶ تست تشخیصی مولکولی و ۱۴۰ هزار و ۴۱۴ تست سریع بوده است.
غزنوی ادامه داد: از ابتدای مهره ماه تاکنون با بررسیهای صورتگرفته و انجام نمونهگیری از بیش از ۲ هزار نفر، تست آنفلوانزای ۳۲ درصد از آنان مثبت بوده است که در ماه اخیر این رقم کاهشیافته است و به ۱۱ درصد رسیده است که میتوان دلیل افزایش آمار آنفلوانزا را در سال جاری کاهش رعایت شیوهنامههای بهداشتی نام برد.
انتهای پیام/