به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «
تفتان ما» مهدی سرگزی کارشناس اجتماعی در یادداشتی نوشت؛ کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان یکی از مهمترین نهادهای فرهنگی کشور است که هدف آن ارتقای سطح فکری، فرهنگی و اجتماعی کودکان و نوجوانان است؛ این کانونها در سراسر ایران به فعالیتهای آموزشی، هنری و سرگرمی میپردازند و فرصتی برای رشد و شکوفایی استعدادهای جوانان فراهم میکنند؛ اما در استان سیستان و بلوچستان، علیرغم تأسیس چندین شعبه از این کانونها، شاهد عدم رغبت و مشارکت کافی کودکان و نوجوانان در این مراکز هستیم. این مسئله باعث نگرانیهای جدی از حیث توسعه فرهنگی و اجتماعی این منطقه شده است.
سیستان و بلوچستان که یکی از استانهای بزرگ و مرزی کشور است، به دلیل ویژگیهای خاص فرهنگی، اجتماعی و اقتصادیاش، با چالشهای متعددی روبروست که این چالشها در حوزه آموزش و پرورش و فرهنگ نیز تأثیرگذار بودهاند؛ اما کانونهای پرورش فکری در این استان به دلیل نداشتن مراکز مناسب و نیروی انسانی ماهر و دلایل مشابه نتوانستهاند آنطور که باید و شاید جذب نوجوانان و کودکان این استان را به خود جلب کنند.
کانونهای پرورش فکری در بسیاری از نقاط سیستان و بلوچستان فاقد امکانات مناسب از جمله کتابخانهها، تجهیزات هنری، اتاقهای آموزشی و فضای مناسب هستند و این کمبودها باعث میشود که کانونها نتوانند جلب توجه و علاقه کودکان و نوجوانان را به درستی انجام دهند که ضروری است از لحاظ فیزیکی و تجهیزاتی تقویت شوند.
یکی دیگر از دلایل کمتوجهی به کانونهای پرورش فکری، ضعف در تبلیغات و اطلاعرسانی است؛ بسیاری از خانوادهها و حتی خود کودکان از وجود کانونها و فعالیتهای مختلف آنها بیخبرند، عدم آگاهی کافی از خدمات این مراکز، باعث میشود که کودکان و نوجوانان به جای مراجعه به این کانونها، به دنبال سرگرمیهای دیگری بروند.
کانونها باید با توجه به علایق و نیازهای نوجوانان و کودکان این استان، برنامههای متنوع و جذابتری ارائه دهند و برگزاری مسابقات هنری، ورزشی، علمی و برگزاری کارگاههای مختلف میتواند انگیزه بیشتری برای حضور در این مراکز ایجاد کند.
انتهای خبر/