به گزارش
تفتان ما به نقل از عصرهامون، سیستان و بلوچستان دومین استان پهناور کشور با دارابودن ۱۱.۵ درصد مساحت کشور و بیش از ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر جمعیت در حالی آخرین استان فاقد شبکه گاز کشور به شمار میرود که عملیات گازرسانی به این خطه از سال ۸۹ با اجرای خط انتقال از عسلویه به ایرانشهر آغاز شد.
اگر چه اواخر سال ۱۳۸۴ بود که شرکت ملی گاز ایران طرح انتقال گاز به مناطق شرقی و جنوب شرقی کشور را با عنوان خط انتقال گاز هفتم سراسری در دستور کار قرارداد که این خط انتقال گاز اهداف چندگانهای مانند گازرسانی به نیروگاهها، صنایع پتروشیمی، واحدهای صنعتی و ساخت خطوط فرعی و شبکههای شهری برای مصارف خانگی، تجاری و صنعتی در استانهای واقع در طول مسیر، بهویژه گازرسانی به استان سیستان و بلوچستان را دنبال میکرد.
گازرسانی به شرق کشور و سیستان و بلوچستان با اجرای طرح عظیم انتقال گاز از عسلویه به این استان به طول ۹۰۷ کیلومتر با لولههایی به قطر ۵۶ اینچ در شهریور ۸۹ به بهرهبرداری رسید.
سیستان و بلوچستان با وجود دارابودن ظرفیتهای فراوان صنعتی و اقتصادی سالهای طولانی از گاز طبیعی بیبهره بود که سبب صرف هزینههای زیاد برای مردم و واحدهای تولیدی و مشکلات تأمین سوخت برای نیروگاهها، صنایع و واحدهای صنعتی و اقتصادی میشد تا اینکه بزرگترین طرح توسعه گازرسانی کشور اسفند ۱۳۹۵ با آغاز گازرسانی به زاهدان آغاز شد و گازرسانی به این شهر بهعنوان آخرین مرکز استان بدون گاز، محرومیتزدایی از آن را نوید داد.
سرانجام ۱۰ اسفندماه ۱۳۹۵ پروژه خط لوله انتقال گاز ایرانشهر - زاهدان با حضور رئیسجمهور وقت به بهرهبرداری رسید و شعلههای گاز در این شهر روشن شد.
هم اینک این پروژه با روی کار آمدن دولت سیزدهم شتاب بیشتری به خود گرفته بهگونهای که محمدرضا میرشکاری، مدیرعامل شرکت گاز سیستان و بلوچستان در گفتگو با خبرنگار عصرهامون از بهرهمندشدن حدود ۱۰۷ هزار و ۷۵۳ مشترک گاز خانگی و غیر خانگی از گاز شهری تنها در کلانشهر زاهدان خبر داده و گفته است: در این شهر هزار و ۴۱۱ کیلومتر شبکه توزیع گاز موردنیاز بود که یک هزار و ۴۱۱ کیلومتر به طور کامل اجرا شده است.
به گفته وی؛ متراژ شبکه گازدار شده در حال حاضر یک هزار و ۳۸۴ کیلومتر است که در این زمینه ۶۲ هزار و ۶۹۳ علمم نصب شده و هماینک این شهر دارای ۱۰۵ هزار ۹۰۵ مشترک خانگی است، این در حالی است که پیشبینی این شرکت بهرهمندی ۱۴۰ هزار مشترک از گاز شهری بود.
وی یکی از علل تفاوت ایجاد شده در ارائه آمار بین مشترکین پیشبینیشده با مشترکینی که از گاز طبیعی استفاده میکنند را عدم استقبال مردم به علت مسائل مالی و... عنوان کرد و افزود: تاکنون برآورد کل مشترکان گاز خانگی و غیر خانگی زاهدان حدود ۱۰۷ هزار و 753 مشترک است.
این مقام مسئول ادامه داد: در منطقه سیستان، شهر زابل از مجموع ۴۹۸ کیلومتر شبکه موردنیاز ۴۷۵ کیلومتر اجرایی شده از این میزان ۳۰۵ کیلومتر گازدار شده و ۶ هزار و ۶۵۹ علمک نصب شده؛ پیشبینی ما در این شهرستان این بوده که ۳۵ هزار مشترک از نعمت گاز طبیعی بهرهمند گردند که تاکنون ۸۳۶ خانوار بهرهمند هستند، همچنین برآورد کل مشترکان گاز خانگی و غیر خانگی تاکنون ۸۳۸ مشترک است.
وی اضافه کرد: در شهر ادیمی و دوستمحمد نیز ۱۴۳ کیلومتر شبکه موردنیاز است که تماماً اجرا شده، در حال حاضر این محدوده به گاز شهری متصل نیست، علمکی نصب نشده و مشترک هم ندارد که این اتفاق خوشایند بهزودی رخ میدهد.
میرشکاری ادامه داد: در شهر محمدآباد و زهک ۱۳۵ کیلومتر شبکه موردنیاز است که ۱۲۷ کیلومتر آن اجرا شده در حال حاضر این محدوده به گاز شهری متصل نیست، علمکی نصب نشده و مشترک هم ندارد؛ همچنین شهر علیاکبر نیز 41 کیلومتر شبکه موردنیاز دارد که ۳۸ کیلومتر آن اجرایی شده این محدوده هم در حال حاضر به گاز شهری متصل نیست، علمکی نصب نشده و مشترک هم ندارد.
وی اظهار کرد: در شهر ایرانشهر نیز ۴۵۴ کیلومتر شبکه توزیع گاز موردنیاز است که ۴۵۴ کیلومتر به طور کامل اجرا شده و توسعه شبکه داشته است، از این میزان ۳۷۱ کیلومتر گازدار و ۱۳ هزار و ۹۵۸ علمک تاکنون نصب شده، برآورد بر این است ۲۷ هزار مشترک میتواند از این نعمت خدادادی استفاده کند که هم اینک ۱۶ هزار و ۲۵۲ مشترک خانگی دارد، در این شهر نیز برآورد کل مشترکان گاز خانگی و غیر خانگی تاکنون ۱۶ هزار و ۷۱۴ مشترک است.
این مسئول تأکید کرد: علت تفاوت پیشبینی ما با میزان افرادی که از گاز شهری استفاده میکنند به علت عدم استقبال مردم برمیگردد که به دلایلی خودشان مراجعه نکردهاند این در حالی است که شبکه قابلیت افزایش تعداد مشترکین را دارد اما به علت مسائل مالی و سایر دلایل برخی شهروندان از این طرح استقبال نمیکنند، شرکت گاز هیچ محدودیتی دراینخصوص ندارد.
وی گفت: در چابهار ۴۵۰ کیلومتر شبکه موردنیاز است که ۳۴ کیلومتر آن اجرایی شده در حال حاضر این محدوده به گاز شهری متصل نیست و مشترک هم ندارد.
مدیرعامل شرکت گاز استان در بیان آخرین وضعیت گازرسانی به شهرهای این خطه عنوان کرد: در شهر خاش ۳۹۱ کیلومتر شبکه توزیع موردنیاز است که ۳۹۱ کیلومتر به طور کامل اجرا شده به عبارتی ۱۰۰ درصد شبکه توزیع آن انجام شده، از این متراژ ۱۳۰ کیلومتر گازدار است و ۶۳۵ علمک نصب شده، برآورده ما ۱۴ هزار و ۵۰۰ مشترک خانگی است که در حال حاضر هیچ مشترکی نداریم.
وی خاطرنشان کرد: در شهرهای میرجاوه، ده رئیس، ریگ ملک و نوکآباد جمعاً ۲۷۸ کیلومتر شبکه موردنیاز است که ۸۵ کیلومتر کار شده در حال حاضر این محدودهها به گاز شهری متصل نیست و مشترک هم ندارند.
به گفته میرشکاری؛ در شهر بمپور نیز ۱۰۰ کیلومتر شبکه موردنیاز است که ۷۳ کیلومتر اجرایی شده از این مقدار ۶۶ کیلومتر گازدار و دارای علمک است، در این منطقه تعداد مشترک پیشبینیشده سه هزار و ۱۰۰ مشترک است که تاکنون ۸۳۸ مشترک خانگی از گاز شهری بهرهمند هستند، برآورد کل مشترکان گاز خانگی و غیر خانگی در این شهر نیز تاکنون ۸۵۷ مشترک است.
وی در خصوص شهرهای میرجاوه، ده رئیس، ریگ ملک و نوکآباد گفت: شبکه موردنیاز این شهرها جهت بهرهمندی چهارهزار و ۲۰۰ مشترک از نعمت گاز طبیعی ۲۷۸ کیلومتر میباشد که از این مقدار ۸۵ کیلومتر آن اجرا و مابقی در دست اقدام میباشد.
این مقام مسئول در تکمیل بیانات خود ادامه داد: در شهر محمدآباد ۶۰ کیلومتر شبکه موردنیاز است که ۵۶ کیلومتر آن اجرایی شده از این میزان ۵۳ کیلومتر گازدار است، همچنین هزار و ۹۰ علمک نیز نصب شده که تعداد مشترکین پیشبینیشده ۲ هزار و ۵۰۰ خانوار است اما ۷۱۰ مشترک خانگی از این نعمت استفاده میکنند، برآورد کل مشترکان گاز خانگی و غیر خانگی در این محدوده نیز تاکنون ۷۲۰ مشترک است.
وی بیان کرد: شهر بزمان نیز ۶۵ کیلومتر شبکه موردنیاز دارد که ۶۲ کیلومتر اجرایی و گازدار شده، یک هزار و ۱۰۰ علمک نصب شده دارد، پیشبینی ما بهرهمندی هزار و ۳۵۰ خانوار از این موهبت الهی بود که تاکنون هیچ مشترکی نداشته است.
میرشکاری با بیان اینکه در شهر دلگان ۱۰۶ کیلومتر شبکه موردنیاز است که ۱۰۳ کیلومتر اجرایی شده است، گفت: در حال حاضر این محدوده به گاز شهری متصل نیست و مشترک هم ندارد.
وی در خصوص شهر اسماعیلآباد و روستاهای خاش نیز اضافه کرد: این مناطق ۴۰۰ کیلومتر شبکه موردنیاز دارند که ۴۲۶ کیلومتر آن اجرایی شده، در حال حاضر به گاز شهری متصل نیست و پیشبینی ما نیز بهرهمندی ۱۰ هزار مشترک از این موهبت الهی است.
مدیرعامل شرکت گاز استان ادامه داد: روستاهای اطراف شهرستان ایرانشهر و بمپور نیز نیازمند ۳۷۳ کیلومتر شبکه گاز هستند که ۳۵۸ کیلومتر آن اجرایی شده که از این میزان ۲۷۹ کیلومتر گازدار است، تاکنون سه هزار و ۷۰۲ علمک نصب شده که پیشبینی ما بهرهمندی پنج هزار خانوار از گاز شهری است؛ اما تاکنون ۲ هزار و ۴۰۳ مشترک خانگی از آن استفاده میکنند؛ برآورد کلی مشترکان خانگی و غیر خانگی در این مناطق نیز تاکنون دو هزار و ۴۲۲ مشترک است.
میرشکاری افزود: جمعاً در شهرهای عنوان شده چهارهزار و ۸۸۰ کیلومتر شبکه موردنیاز است و متراژی که تاکنون اجرایی شده چهارهزار و ۲۳۶ کیلومتر میباشد.
مدیرعامل شرکت گاز استان با بیان اینکه ۹۱ هزار و ۲۲۳ علمک تاکنون نصب شده است، گفت: تعداد مشترکین پیشبینیشده برای شهرها و روستاهای فوق ۲۷۸ هزار و ۹۶۳ مشترک است که تاکنون ۱۲۶ هزار و ۹۴۴ مشترک خانگی از این نعمت بهرهمند شدهاند، برآورد کل مشترکان گاز خانگی و غیر خانگی نیز تاکنون حدود ۱۲۹ هزار و ۳۰۴ مشترک است.
انتهای خبر/