دولت سیزدهم به بخش معادن در سیستان و بلوچستان نگاه ویژهای دارد؛
رنگینکمان معادن ایران در انتظار تحول اقتصادی بزرگ
15 مهر 1402 ساعت 12:30
سیستان و بلوچستان که به رنگینکمان معادن معروف است یکی از سرمایههای بزرگ اقتصادی کشور در حوزه معادن به شمار میرود.
به گزارش پایگاه خبری تفتان ما به نقل از عصرهامون، سیستان و بلوچستان پهناورترین استان کشور در جنوب شرق ایران قرار دارد و یکی از استانهای بزرگ معدنی کشور محسوب میشود بهطوریکه از ۶۰ نوع ماده معدنی شناسایی شده در کشور، ۲۸ نوع آن بهطورقطع و در شرایط کنونی در این استان وجود دارد.
این استان از حیث داشتن عناصر معدنی فلزی از کمنظیرترین استانهای کشور به شمار میآید و بیشترین میزان آهن پلاسری، مس و آنتیموان و طلای کشور را با پراکندگی وسیع دارد.
به گفته متولیان امر برخی از معادن سیستان و بلوچستان به دلیل ظرفیتهای بالای ذخایر در رتبههای اول و دوم کشوری قرار گرفتند بهگونهای که این استان رتبه نخست معادن آنتیموان و رتبه دوم معادن منیزیت کشور را به خود اختصاص داده است.
مواد معدنی مکشوفه در سیستان و بلوچستان شامل کرومیت، مس، منگنز، آهن، طلا، تیتانیوم و کانیهای فلزی نظیر تالک، منیزیت، گلسفید، آنتیموان، فلدسپات خاک صنعتی، نیکل، کائولن، سیلیس و سنگهای ساختمانی بهویژه گرانیت، این استان را به رنگینکمان معادن کشور و بهشت سرمایهگذاران تبدیل کرده است.
سیستان و بلوچستان با داشتن جوانترین جمعیت در میان استانهای کشور نیازمند فراهمکردن شغل برای این قشر است که بهرهگیری از ظرفیت معادن یکی از راهکارهای مهم در ایجاد اشتغال پایدار برای آنان است.
در همین راستا عباس علیآبادی، وزیر صنعت، معدن و تجارت روز گذشته در سفر به سیستان و بلوچستان در جلسه شورایعالی معادن استان از واگذاری ۹۰ درصد معادن به نیروهای بومی استان خبر داد و بیان کرد: از حدود ۵۰۰ واحد معدنی در سیستان و بلوچستان ۹۰ درصد به نیروهای بومی واگذار شده که این حرکت بسیار خوب و روبهتوسعه است که نظام و دولت جمهوری اسلامی ایران به این استان دارد.
علیآبادی همچنین افزود: علاوه بر تقویت این روند باید برای واحدهای بزرگ و سرمایهگذاریهای کلان از نیروهای متخصص بومی استفاده کرد چرا که فارغالتحصیلان بومی زیادی در حوزه معدن سیستان و بلوچستان داریم که به کارهای تخصصی و فوقتخصصی ورود کردهاند.
وی ادامه داد: باتوجهبه اینکه سیستان و بلوچستان با خشکسالی مواجه است باید مشارکت مردم بهصورت سهام و غیره برای ورود و سرمایهگذاری به بخش معادن بزرگ در شمال و جنوب این استان فراهم شود.
کد مطلب: 453304
آدرس مطلب: https://www.taftanema.ir/report/453304/رنگین-کمان-معادن-ایران-انتظار-تحول-اقتصادی-بزرگ