۲
تحقق امنیت غذایی با اتکا بر تولید بخش خصوصی؛

سرمایه‌گذاری راهی برای خودکفایی تولید گوشت مرغ در سیستان و بلوچستان

سیستان و بلوچستان با روی کار آمدن دولت سیزدهم و توجه به ظرفیت‌های داخلی و بخش خصوصی در زمینه ساخت واحدهای مرغداری در مسیر خودکفایی قرار گرفته است.
سرمایه‌گذاری راهی برای خودکفایی تولید گوشت مرغ در سیستان و بلوچستان
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تفتان ما به نقل از «عصرهامون»، امروزه گوشت مرغ به‌عنوان یکی از کالاهای اساسی در سفره غذایی شهروندان تلقی می‌شود، قسمت اعظم مصرف خانوارها را به خود اختصاص می‌دهد.
 
 امنیت غذایی به‌عنوان یکی از مسائل پایه کشور از جمله دغدغه‌های جدی شهروندان است که تولید مرغ استاندارد به‌عنوان منبع تأمین پروتئین می‌تواند در کشور مطرح و نیاز عمومی را در این زمینه مرتفع کند.
 
صنعت مرغداری به جهت تأمین بخش عمده‌ای از نیازهای غذایی و پروتئینی از جمله زیر بخش‌های مهم بخش کشاورزی محسوب می‌شود، عوامل مهم اساسی در ایجاد فرصت‌های شغلی مستقیم و غیرمستقیم محسوب می‌شود.
 
ارزان‌تر بودن گوشت مرغ در مقایسه با سایر گوشت‌ها و سالم‌تر بودن آن در مقایسه با گوشت قرمز، محدودیت تولید گوشت قرمز، باتوجه‌به محدودیت منابع آبی، و نابودی مراتع در پی خشکسالی، بازگشت سریع سرمایه در صنعت طیور نسبت به سایر فعالیت‌های دامی گوشت مرغ را وارد سفره‌ها کرده است.
 
در سال‌های گذشته تأمین طیور صنعتی سیستان و بلوچستان از طریق استان‌های هم جوار تأمین می‌شد و عملاً تعداد اندکی از مرغداری‌های سنتی بودند که پرورش مرغ گوشتی را در دست داشتند که این امر علاوه بر صرف هزینه‌های زیاد مشکلاتی نیز به همراه داشته است.
 
 اما امسال رکورد جوجه‌ریزی در سیستان و بلوچستان از مرز ۱۷ میلیون قطعه گذشت، از ابتدای دولت سیزدهم سازمان جهاد کشاورزی استان با یک اقدام جهادی برای کمبود گوشت مرغ تولیدی اجرای خودکفایی گوشت مرغ را در استان آغاز کرد.
 
۸۰ درصد نیاز به مرغ گوشتی استان با تولید سالانه ۱۵۳ هزار و ۳۷ تن در این استان تولید می‌شود و ۳۱۴ واحد پرورش مرغ گوشتی دیگر در حال ساخت است.
 
به همین منظور تا کنون یک هزار و ۱۰۰ موافقت اصولی مرغداری، ۲ هزارقطعه‌ای صادر که باهمت بهره‌برداران ۱۵۷ واحد ۲ هزارقطعه‌ای مرغداری جدید به بهره‌برداری رسید و به مجموع مرغداری‌های استان افزوده است.
 
سیستان و بلوچستان در مسیر خودکفایی و صادرات مرغ
 
سید محمدرضا سید حسینی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان بیان کرد: هم اکنون ۳۱۴ واحد ۲۰ هزارقطعه‌ای مرغ گوشتی در مجموع با ظرفیت ۶ میلیون و ۲۲۷ هزار قطعه و ۱۵ واحد مرغ تخم‌گذار ۲۰ هزارقطعه‌ای با سرمایه‌گذاری بیش ۲۶ هزار میلیارد ریال بخش خصوصی در حال ساخت است.
 
وی افزود: هم اکنون ۴۰۰ واحد مرغداری ۲۰ هزارقطعه‌ای فعال، با ظرفیت ۸ میلیون قطعه در هر دوره در این استان مشغول تولید هستند و از ابتدای سال تا کنون بیش از ۱۷ میلیون قطعه جوجه‌ریزی در استان انجام شده که باهمت دولت سیزدهم هشت واحد مرغداری غیرفعال با ظرفیت ۲۷۰ هزار قطعه مجدد راه‌اندازی شده است.
 
رئیس سازمان جهاد کشاورزی تصریح کرد: در راستای نهضت توسعه واحدهای مرغداری استان، از ابتدای دولت سیزدهم تا کنون بیش از هزار و ۱۰۰ مجوز ساخت واحدهای مرغداری جدید در استان صادر شده است.
 
وی ادامه داد: حدود ۶ میلیون قطعه در هر دوره با موافقت اصل‌هایی که صورت‌گرفته به ظرفیت جوجه‌ریزی استان افزوده می‌شود که به‌این‌ترتیب به خودکفایی مرغ در استان خواهیم رسید و علاوه بر تأمین مرغ موردنیاز هم استانی‌ها به استان‌های هم‌جوار و کشورهای همسایه نیز صادرات خواهیم داشت.
 
سید حسینی اظهار کرد: در ابتدای دولت سیزدهم، استان دارای ۲ واحد پرورش مرغ تخم‌گذار با توان تولید ۵ هزار تن تخم‌مرغ در سال بوده است که به‌منظور افزایش ضریب خودکفایی استان به تولید تخم‌مرغ با احداث سه واحد جدید در حال حاضر این رقم به پنج واحد پرورش مرغ تخم‌گذار با ظرفیت ۶۴۰ هزار قطعه و توان تولید ۱۱ هزار و ۵۲۰ تن تخم‌مرغ در سال ارتقا یافته است و حداکثر ۲۱ درصد نیاز استان را به تخم‌مرغ تأمین می‌کند.
 
وی گفت: باتوجه‌به این که قبل از دولت سیزدهم فقط ۳۰ درصد نیاز استان تولید می‌شد، این رقم در حال حاضر به حدود ۸۰ درصد ارتقا یافته است.
 
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: در سال‌های اخیر ۷۳ واحد مرغداری ۲۰ هزار قطعه، با ظرفیت یک میلیون و ۵۰۰ هزار قطعه در استان به بهره برادری رسیده است.
 
سید حسینی اظهار کرد: امیدواریم باتوجه‌به ساخت واحدهای جدید پرورش صنعتی مرغ گوشتی تا پایان امسال ضریب خوداتکایی استان در تولید گوشت مرغ به رشد قابل‌توجهی برسد.
 انتهای خبر/
جمعه ۲۲ دی ۱۴۰۲ ساعت ۰۶:۳۵
کد مطلب: 453658
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *