مولوی عبدالستار حسین زهی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی
تفتان ما ضمن محکومیت استفاده از سلاحهای غیرمجاز در سطح استان بیان کرد: حمل غیرقانونی اسلحه و استفاده از آن برای خونریزی، خلاف مفاهیم اسلامی است و شدیداً محکوم است.
امامجمعه اهلتسنن خاش افزود: علما و ریشسفیدان بهعنوان رهبران روحانی و اجتماعی نقش بسیار مهمی دارند آنها میتوانند با توجیه شرعی موضوع، مردم را از خطرات حمل اسلحه غیرمجاز آگاه کنند.
وی در ادامه تصریح کرد: بررسی سوابق و شخصیت متقاضیان حمل سلاح بسیار مهم است. این کار باید با رعایت تمام قوانین و مقررات و با توجه به مصلحت عمومی انجام شود؛ این بررسی باید شامل سابقهٔ فرد، روابط اجتماعی او، و رفتار او باشد.
حسین زهی اظهار کرد: رسانهها نقش بسیار مهمی در آگاهسازی عمومی دارند؛ آنها باید با انتشار اطلاعات صحیح و مؤثر، مردم را از خطرات اسلحههای غیرمجاز آگاه کنند. همچنین، باید از انتشار اطلاعات نادرست و شایعات جلوگیری کنند و رسانهها باید در این زمینه مسئولیتپذیر باشند و به نقش خود بهعنوان ابزاری برای اطلاعرسانی صحیح و مؤثر عمل کنند.
وی ادامه داد: هماهنگی بین نهادهای مختلف بسیار مهم است؛ این هماهنگی میتواند به مبارزه مؤثرتر با اسلحههای غیرمجاز کمک کند و هر نهاد باید نقش خود را بهخوبی ایفا کند و با دیگر نهادها همکاری داشته باشد.
حسین زهی با اشاره به اهمیت ارائه راهکارهای اساسی در این مورد تصریح کرد: افزایش آگاهی عمومی از طریق تبلیغات گسترده و جلسات توجیهی در مساجد و مدارس و همکاری نزدیک با نیروهای انتظامی و امنیتی برای جمعآوری اسلحهها و ارائه پاداش به افرادی که اسلحههای خود را تحویل میدهند، ضروری است و همچنین، ایجاد فرصتهای شغلی جایگزین برای افرادی که از طریق حمل و یا استفاده از اسلحه غیرمجاز امرارمعاش میکنند.
این عالم اهل سنت با بیان اینکه جوانان نقش کلیدی در پیشگیری از این معضل را دارند؛ اظهار کرد: برنامههای فرهنگی و آموزشی باید بر تقویت ارزشهای اخلاقی و دینی، آموزش مهارتهای زندگی و حل مسالمتآمیز اختلافات، و افزایش آگاهی از عواقب استفاده از اسلحههای غیرمجاز تمرکز کنند و برگزاری اردوها، کارگاهها و مسابقات ورزشی میتواند به جذب جوانان و ایجاد انگیزه در آنها برای دورشدن از خشونت کمک کند.
این مولوی اهلسنت همچنین بر ایجاد کانالهای ارتباطی امن و مناسب برای بیان نگرانیها و مشکلات جوانان تأکید کرد و افزود: ایجاد سامانهای برای ثبت و نظارت بر اسلحههای مجاز میتواند به واپایش بهتر اسلحهها و جلوگیری از استفاده غیرمجاز از آنها کمک کند؛ اما باید ملاحظات مهمی در طراحی و اجرای این سامانه در نظر گرفته شود. شفافیت و مسئولیتپذیری در مدیریت این سامانه بسیار حائز اهمیت است.
مولوی حسین زهی گفت: مطالعه و بررسی تجربیات موفق سایر مناطق در مبارزه با اسلحههای غیرمجاز میتواند بسیار آموزنده باشد و این شامل برنامههای جمعآوری اسلحه، آموزش و آگاهیبخشی، و ایجاد فرصتهای شغلی جایگزین است، همچنین مبادلهٔ تجربیات با سایر مناطق و کشورها میتواند به بهبود راهبُردهای مبارزه با این معضل کمک کند.
انتهای خبر/