به گزارش سرویس بهداشت و سلامت
تفتان ما، علیاکبر پور فتحالله در بیست و هشتمین سمینار مدیران انتقال خون سراسر کشور با اشاره به اینکه در کشورهای پیشرفته، برای افزایش ضریب سلامت خونهای اهدایی در پذیرش اهداکنندگان بار اول بسیار سختگیری میکنند، گفت: باید جمعیت اهداکنندگان بار اول خون را محدود کنیم چراکه در تجزیهوتحلیل شاخصهای عفونی قابلانتقال در اهداکنندگان موارد مثبت آزمایشها در اهداکنندگان بار اول دیده میشود و در اهداکنندگان مستمر موارد مثبت در مطالعات انجامشده ملاحظه نشده است و باید تلاش کنیم شاخص اهداکنندگان مستمر را به 90 درصد برسانیم.
مدیرعامل سازمان انتقال خون به اجرای چند طرح سنجش در استانهای کردستان، اردبیل و فارس برای به حداقل رساندن اهداکنندگان بار اول اشاره کرد و گفت: در استان کردستان از 7 هزار اهداکننده بار اول در مراجعه نخست فقط نمونه خون برای آزمایش دریافت و اهدای خون صورت نمیگیرد و پس از گذشت سه ماه در صورت منفی بودن دعوت به اهدای مستمر خواهند شد و همه خونهای مصرفی در این استان از اهداکنندگان مستمر و باسابقه تهیه میشود.
وی افزود: در استان اردبیل فقط پلاسمای خون اهدایی اهداکنندگان بار اول برای داروهای مشتق از پلاسما استفادهشده و گلبولهای قرمز بهعنوان ذخیره بحران مورداستفاده قرار میگیرد.
مدیرعامل سازمان انتقال خون کشور همچنین از راهاندازی مرکز پلاسما در استان فارس خبر داد و گفت: اهداکنندگان بار اول در این مرکز برای اهدای پلاسما دعوت میشوند و در اهدای نوبت بعدی میتوانند اهداکننده مستمر و یا اهداکننده پلاسما شوند.
پور فتحالله تأکید کرد: اجرای این برنامه سبب ارتقای سلامت خون و فرآوردهها در کشور می شود.
وی در توضیح چگونگی این امر گفت: در دو مطالعه جداگانه در مدت 5 سال گذشته همه موارد مثبت از نظر ویروس اچ. تی. ال وی فقط در اهداکنندگان بار اول دیده شده است و هیچ مورد مثبتی در اهداکنندگان مستمر و باسابقه نبوده است.
پورفتح الله از مدیران کل انتقال خون سراسر کشور خواست برنامه ریزی لازم برای رسیدن به شاخص اهدای خون مستمر به 90 درصد را در دستور کار خود قرار دهند.
گفتنی است؛ پورفتح الله معاون کنترل کیفی و تضمین کیفیت و معاون فنی و فناوری های نوین را مامور پایش و اجرای برنامه رسیدن به شاخص 90 درصد اهدای مستمر خون معرفی کرد.
انتهای پیام/ فارس