به گزارش سرویس بهداشت و سلامت
تفتان ما، محققان دانشگاه کارولینسکا سوئد با معاینه نوزادان نارس دریافتند که در مغز نوزادانی که قبل از هفته ۲۶ بارداری به دنیا آمده اند تفاوت هایی وجود دارد که در اینده موجب بروز اختلال اوتیسم در آنها می شود.
اوتیسم معمولا با عوامل ژنتیکی مرتبط است، اما محققان این مطالعه معتقدند که وزن در هنگام تولد و عوارض جانبی دیگر نیز می تواند در افزایش بروز چنین مشکلی نقش داشه باشد.
«اولریکا آدن»، محقق این تحقیق، در این باره می گوید: «مطالعه ما نشان می دهد که عوامل زیست محیطی هم می توانند در بروز اوتیسم ش داشته باشند. با نهایت تعجب ما متوجه شدیم که در حدود ۳۰ درصد از کودکان نارس متولدشده دارای علائم پیشرفته اوتیسم هستند. در بین کودکانی که به موقع متولد شده اند، این رقم تنها ۱ درصد است.»
به گفته آدن، مغز در دوران جنینی و در رحم به بهترین شکل رشد می کند و تولد زودهنگام موجب ایجاد اختلال در سازماندهی شبکه های مغزی می شود. کودکانی که ۱۳ هفته زودتر از موعد به دنیا می آیند، بیشتر در معرض آسیب مغزی، اوتیسم، اختلال بیش فعالی و مشکلات یادگیری قرار دارند. مغز آنها در طول مرحله اصلی رشد در معرض عوامل تنش زا بسیاری قرار می گیرد که می تواند نقش مهمی در بروز اوتیسم ایفا نمایند.
انتهای پیام/ مهر