۰

بانوان «ایرانی» از بانوان «مجلسی» چه انتظاراتی دارند؟

حراست از حقوق بانوان در قوانین کار یکی از مهم‌ترین خواسته‌های زنان از نمایندگان زن مجلس است، کارفرماها نباید به خانم‌‌ها حقوق کم و ساعت کاری زیاد را تحمیل کنند.
بانوان «ایرانی» از بانوان «مجلسی» چه انتظاراتی دارند؟
به گزارش سرویس سياسي تفتان ما، به نقل از طنین یاس، تنور انتخابات روشن شده و تا چندی دیگر بازار وعده‌های انتخاباتی نامزدهای مجلس شورای اسلامی داغ خواهد شد. پای حرف‌های مردم که می نشینید، گاهی مطالب و انتظاراتی را بیان می‌کنند که شاید هیچ ارتباطی به وظایف نمایندگان مجلس نداشته باشد؛ مطرح کردن چنین خواسته‌هایی ربطی هم به تحصیلات و شغل و موقعیت اجتماعی این مردم ندارد؛ عنوان «نمایندگی مجلس» به دنبال اسم یک شخص، کافی است تا خیل عظیمی از خواسته‌های مرتبط و نامرتبط، از سوی اقشار جامعه بر منتخبین مردم روانه شود؛ خواسته هایی که شاید طبق قانون، برآوردن آن‌ها در حوزه نمایندگی نمی‌گنجد.
با این وجود هرچقدر هم که مطالبات برخی از مردم به دور از حوزه کاری نمایندگان باشد، بازهم نامزدها حق ندارند برای کسب رای بیشتر، شعارهایی را به خورد مردم بدهند که از توانشان خارج است؛ مردم فراموش نمی‌کنند که در هر دوره انتخابات مجلس، بسیاری از کاندیداها در فرصتی که برای تبلیغاتشان داشته‌اند، چه قول‌هایی که به آن‌ها نمی‌دادند؛ از وعده بهبود معیشت مردم گرفته تا اصلاح وضعیت بحرانی جامعه در مسائلی چون اعتیاد و طلاق.
فارق از هرگونه نگاه جنسیتی به کرسی‌های مجلس، نمی‌توان منکر توانمندی‌های مختص یک جنس خاص در حوزه نمایندگی شد و نگاه زنانه یک بانوی نماینده در مجلس، حتماً در کیفیت عملکردش تاثیرگزار است، همانطور که در مردان نماینده این مسئله صدق می‌کند. اتفاقاً یک زن نماینده مجلس باید علاوه بر تمام ویژگی‌هایی که یک مرد نماینده دارد، توانایی بهتری برای شناسایی آسیب‌های اجتماعی و خلاهای تقنینی در حوزه زنان داشته باشد. در همین رابطه به سراغ برخی خانم‌های کشور رفته‌ایم تا از آن‌ها درباره انتظاراتشان از زنان نماینده مجلس پرسش کنیم.
حقوق خانم‌ها در قوانین کار بازبینی شود؛ بند «پ» نداشتم، شغل دولتی و دائم پیدا نکردم
فرشته رضایی یک مترجم زبان انگلیسی است و در مشاغل آزاد فعالیت می‌کند او با بیان اینکه بارها برای حضور در مشاغل دولتی تلاش کرده اما به علت نداشتن بند «پ» شانس داشتن یک شغل دولتی و در شأن تحصیلاتش را نداشته است، می‌گوید: حراست از حقوق خانوم ها در قوانین کار یکی از مهمترین خواسته‌های من از نمایندگان زن مجلس است. کارفرماها نباید به خانم‌‌ها حقوق کم و ساعت کاری زیاد را تحمیل کنند.
وی فراهم کردن زمینه حضور خانم‌ها در ورزشگاه را یکی دیگر از انتظاراتش برمی‌شمرد و اضافه می‌کند: خانم‌ها هم به محیط‌های ورزشی و پرهیجان نیاز دارند؛ آن‌ها هم مانند آقایان به مشاهده فوتبال و والیبال تیم‌های بزرگ در استودیوم‌های ورزشی علاقه‌مندند. به نظرم به جای منع کردن بانوان از این حضور، خانم‌های نماینده قوانینی را پیش بینی کنند که ما هم اجازه ورود داشته باشیم، به صورتی که شأن اجتماعی‌مان هم پایین نیاید.
قوانینی تصویب کنید که اشتغال زنان به نقش مادری و همسری‌شان آسیب نزند
حسنا دولتخواه، یک خانم متأهل و دانشجوی ارشد طراحی شهری در دانشگاه تهران است، او در شهر دماوند زندگی می‌کند و یکی از بزرگترین دغدغه‌هایش بحث ترویج سبک زندگی ایرانی –اسلامی است، وی در این مورد معتقد است: اگر نمایندگان توجه بیشتری به سبک زندگی اسلامی داشته باشند و قوانینی را در این زمینه تصویب کنند، به وظیفه همسری و مادری خانم‌ها که به خاطر درگیر شدن بیش از اندازه آن‌ها در شغلشان کمرنگ شده است، بیشتر بها داده می‌شود.
وی می‌گوید: شرایط اقتصادی اکنون به‌گونه‌ای است که بیشتر زنان باید برای تامین مخارج زندگی کار کنند و به نظرم بسیاری از ما زنان از کار کردن دل‌خوشی نداریم؛ به‌خصوص کار در محیط‌های مردانه و کارهای حداقلی مثل منشی گری. با این حال مجبور هستیم یک شغل داشته باشیم. از نمایندگان انتظار دارم کاری کنند که خانم‌‌ها بتوانند بدون دغدغه مالی به وظایف اصلیشان رسیدگی کنند. مثلا موقعیت‌های شغلی مخصوص زنان ایجاد شود. فروشگاه‌های زنانه، مدارس دخترانه، کارهای فرهنگی زنانه بر انجام کارهای مردانه برای خانم‌ها ارجحیت پیدا کند و از اون طرفی فرصت‌های شغلی مردانه که توسط خانم‌ها اشغال شده بود، برای آقایون خالی بشود.
این خانم خانه‌دار اضافه می‌کند: یکی دیگر از مشکلات زنان کشورمان بحث مهریه است که در آن به بانوان اجحاف می‌شود و با اینکه حق مسلم زن‌ها است اصلا نمیتوانند از آن استفاده کنند و به نظرم قانون آن سختگیرانه است.
نمی‌خواهم زنان ایرانی هم مانند ابزار تبلیغاتی شوند؛ لطفاً برای حجاب کاری کنید
خانم زارعی مسئول یک هیئت مذهبی و مادر یک پسر نوجوان است او از انتظاراتش چنین می‌گوید: نمایندگان زن هم جنسان خودم هستند، پس حتماً آن‌ها هم از شرایطی که کشور الان در مورد حجاب دارد، خبر دارند و امیدوارم بابت این قضیه بسیار ناراحت باشند. از آن‌ها توقع داریم که ارزش واعتبار جایگاه زن رو به او برگردانند و کاری کنند که از زن ایرانی هم مانند زن غربی به‌عنوان یک ابزار تبلیغی مورد بهره‌وری قرار نگیرد. به نظرم توجه جدی و غیرنمادین به حجاب اسلامی-ایرانی زنان بهترین راه‌کار است. اگر حجاب به معنای واقعی خود برگردد و هم‌ّوغم نمایندگان مجلس در تکریم امر به معروف ونهی از منکر باشد این مشکل حل خواهد شد.
نمایندگان زن مجلس در کارهایی که نمایندگان مرد کمتر متوجه می‌شوند، می‌توانند بهتر ورود کنند
فاطمه شعبانی ساکن کرج است و با مادرش زندگی می‌کند، او نقش بسیار مهمی برای نمایندگان زن قائل است و آن‌ها را در بهبود وضعیت زنان کشور بسیار موثر می‌داند و می‌گوید: نماینده زن مجلس یک وظیفه عمومی دارد، مثل بقیه نمایندگان و یک وظیفه هم دارد به حکم زن بودنش. نماینده زن باید علاوه بر اینکه در مسائل کلی کشور صاحب نظر است، در مسائل مربوط به زنان درک بالاتری داشته باشد و در کارهایی که نماینده مرد کمتر متوجه می‌شود، بهتر می‌تواند ورود کند. خطر کاهش جمعیت، عدم تمایل به ازدواج در جوانان، موج گرایش به فمینیسم، موج تجمل گرایی و مصرف گرایی، بیمه و حمایت از زن خانواده خود سرپرست،  هزینه های بالای آزمایش و درمان زنان باردار باید از اولویت‌های زنان نماینده مجلس باشد.
برای پسران جوان موقعیت کاری ایجاد کنید تا بتوانند زود ازدواج کنند
نگین در یکی از بهترین دانشگاه‌های کشور تحصیل کرده و با وجود مدرک کارشناسی ارشد، اصلاً از موقعیت اجتماعی خود راضی نیست، او احساس می‌کند کشورش برای او اهمیتی قائل نیست: از زنان نماینده هم همان توقعی را دارم که از بقیه نماینده‌ها؛ لطفاً به جای رسیدگی به منافع خودتان، مصالح مردم را در نظر بگیرید. البته احساس می‌کنم حتی اگر این حرف‌ها به گوشتان هم برسد بازهم تغییری در زندگی ما حاصل نشود. انتظار دارم بیشتر به جوانان و آینده آنان ارزش بگذارید و شرایط ازدواج و اشتغال برای آن‌ها ایجاد کنید. بسیاری از پسران به خاطر مشکلات مالی از ازدواج فرار می‌کنند و شانس ازدواج برای دختران کاهش می‌یابد.
فارغ از جنسیت و با نگاه به تخصص خود برای وضع قوانین بهتر و نظارت بر عملکرد دولت تلاش کنند
خانم صالحی به تازگی ازدواج کرده و در حوزه و دانشگاه تحصیل می‌کند او انتظاراتش را اینگونه بیان می‌کند: در مورد نمایندگان زن مجلس انتظارات من در دو بخش خلاصه می‌شود. بخش اول این که فارغ از جنسیت و با نگاه به تخصص خود برای وضع قوانین بهتر، نظارت بر عملکرد دولت و بهبود زندگی مردم، بیشترین تلاش را در حیطه تخصصی خودشان انجام بدهند و هرکاری از دستشان برمی‌آید در جهت اعتلای نام ایران انجام بدهند.
وی می‌افزاید: بخش دوم با نگاه به زن بودن آن‌ها و مطالبات مربوط به بانوان است که انتظار دارم اولا به وضع قوانین جدید رسیدگی کنند و برای اصلاح قوانینی که ایراد داشته و با شرع مقدس فاصله دارند اقدام کنند. دوما تمام تلاششان را برای بهبود وضعیت معیشت و زندگی زنان سرپرست خانوار یا بدسرپرست و انجام بدهند.
خانم صالحی درباره عدم توزیع موقعیت‌های اجتماعی نیز می‌گوید: سوما در جهت ارتقای جایگاه زنان تلاش کنند و موقعیت‌هایی که تنها بر اساس توانمندی و قدرت علمی و مدیریتی, انسان‌ها باید رتبه بندی بشوند، ولی متاسفانه به خاطر استیلای مردان چنین شرایطی برای زنان موجود نیست، تلاش کنند. مثل وزارت فرهنگ، آموزش و پرورش، وزارت خارجه و امثالهم که کارها صرفاً مردانه نیست و منافاتی با روحیات زنانه ندارد و آنچه مهم است فقط قابلیت ها است.
وی در پایان می‌گوید: اگر این بانوان سعی کنند خودشان بهترین الگوی زن مسلمان فعال در عرصه‌های اجتماعی و سیاسی بشوند و بهترین رسیدگی را ابتدا به خانواده خود و مسائل تربیتی ترتیب بدهند، وظایفشان را درقبال جامعه بهتر انجام خواهند داد.
به نظر می‌رسد که کسب رای مردم برای جلوس بر کرسی های نمایندگی مجلس شورای اسلامی هنر نیست، هنر نگه داشتن این رای و تثبیت نظر مردم درباره نماینده ای است که چهار سال پیش به او رای داده اند. هرچند که شاید بسیاری از توقعات مردم از نمایندگان مجلس به دور از حوزه کاری نمایندگان باشد، اما صداقت آن‌ها و قدرشناسی بابت مسئولیتی که دارند بی شک تأثیر بسیاری در حل وفصل کارها خواهد داشت.
در حسن ختام انتظارات مردم از نمایندگانشان در خانه ملت را با مروری بر قسمتی از بیانات مقام معظم رهبری در این باره یادآور می‌شویم که در پاییز سال 1390 در جمع مردم کرمانشاه فرمودند:
«آنچه که مردم از مسئولین - بخصوص رده‌های بالاتر - توقع دارند، این است که با هم تعامل داشته باشند، وحدت داشته باشند، همکاری داشته باشند؛ هم در سطوح بالا، هم در سطوح میانه؛ بر اولویتهای کشور تمرکز داشته باشند، مسائل اصلی را جلو بیندازند، سرگرم مسائل فرعی و حاشیه‌ای نشوند، کار و تلاش بی‌وقفه انجام بدهند. مردم صداقت را توقع دارند، عمل به وعده‌ها را توقع دارند، پرهیز از مناقشات را توقع دارند، پرهیز از سرگرم شدن به حواشی و مسائل فرعی را توقع دارند، امانت و پاکدستی و برخورد با متخلف و خائن را توقع دارند؛ اینها در صدر مطالبات مردم قرار دارد.»

انتهای پیام/
يکشنبه ۲۷ دی ۱۳۹۴ ساعت ۰۷:۳۱
کد مطلب: 424477
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *