۰

رشد 6 درصدی با روند اقتصادی دولت بعید است/ مجلس زمان را برای بررسی لوایح سالانه از دست داد

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به تاخیر دولت در ارائه لایحه برنامه ششم توسعه گفت: انتظار ما از دولت این بود که این لوایح را زودتر به مجلس ارائه دهند که متأسفانه هنوز این اتفاق نیفتاده و الان هم دیگر زمان را از دست دادیم.
رشد 6 درصدی با روند اقتصادی دولت بعید است/ مجلس زمان را برای بررسی لوایح سالانه از دست داد
به گزارش سرویس اقتصادي تفتان ما، ناصر عاشوری در گفت وگو با خبرنگار «رازق» با اشاره به تاخیر دولت در ارائه لوایح برنامه ششم توسعه و تمدید مجدد برنامه پنجم توسعه، اظهار کرد: کشور برای اداره خود نیازمند قوانین بالا دستی و همچنین لوایح سالانه است که انتظار ما از دولت این بود که این لوایح را زودتر به مجلس ارائه دهند که متاسفانه هنوز این اتفاق نیفتاده و الان هم دیگر زمان را از دست دادیم.
وی افزود: امکان اینکه این برنامه امسال در مجلس فعلی بررسی شود و به تصویب برسد وجود ندارد از همین رو مجبوریم تا برنامه پنجم را تا یکسال دیگر تمدید کنیم و انشاالله در مجلس بعد لوایح برنامه ششم را مورد ارزیابی قرار دهیم و تصویب کنیم.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با توجه به لغو تحریم ها و اجرای برجام در روزهای آینده، بیان کرد: لغو تحریم ها و اجرای بندهای برجام می تواند در امر روان سازی در ارتباط با سایر کشور های خارجی به ما کمک کند اما اینکه انتظار داشته باشیم تمام مشکلات و معضلات داخلی ما نیز با لغو این تحریم ها حل خواهد شود انتظاری بیهوده است.
عاشوری با بیان اینکه با توجه به اقدامات دولت زیاد هم از اجرای برجام و لغو تحریم ها ذوق زده نیستیم، افزود:  چنین اتفاقی مطمئنا توانایی حل تمام مشکلات کشور ما را ندارد چراکه  ما برای حل مشکلاتمان نیاز به خود اتکایی، تکیه به اقتصاد درونی و نگاه به بیرون و همچنین رفع مشکل اشتغال و رفع قوانین دست و پا گیری داریم  که بر سر راه تولید کنندگان وجود دارد.
وی با بیان اینکه زمانی که اشتغال در کشور ما رونق بگیرد خود به خود رکود از بین خواهد رفت و حرکتی صورت خواهد گرفت که منجر به تولید می شود، گفت: بخشی از این تولید نیاز داخلی را تامین خواهد کرد و بخش دیگر به شکل صادرات برای کشور مفید واقع خواهد شد.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به فواید تولید صادرات محور، بیان کرد: تولیدی که با نگاه به بیرون صورت بگیرد موجب خواهد شد تا تولید کننده به سمت تولیدات رقابتی پیش رود و بتواند در بازار های جهانی اعلام حضور کند.
عاشوری با اشاره به اینکه بهتر بود به جای پرداخت تسهیلات این نقدینگی را به بخش تولید وارد می کردند، افزود: اگر این نقدینگی به سمت تولید هدایت می شد و ساز و کاری طراحی می شد که هزینه تولید کاهش یابد می توانست بسیار موثر تر از این شرایط واقع شود.
وی ادامه داد: موضوع دیگر اینکه تا زمانی که قیمت محصولات داخلی بالا باشد و کیفیت آنها پایین هرچقدر هم که از سوی دولت سیاست های تحریک تقاضا و پرداخت تسهیلات صورت بگیرد باز نمی تواند بازار را از رکود خارج کند.
عاشوری با اشاره به اجرای برخی قوانین در زمینه خروج از رکود به جای اختصاص تسهیلات اینچنینی، عنوان کرد: یکی اینکه مشوق های صادراتی را که طبق قانون 8 درصد تعیین شده به تولید کننده اختصاص دهیم و دوم اینکه سود بانکی را کاهش دهیم و حقوق گمرکی را برای مواد اولیه صفر در نظر بگیریم نه اینکه 14 درصد!
وی در پایان با بیان اینکه خروج از رکود با اختصاص وام 10 میلیونی کالا و 25 میلیونی خودرو اتفاق نمی افتد، در خصوص رشد 6 درصدی اقتصاد که توسط دولت برای سال آینده پیشبینی شده است، خاطر نشان کرد: اگر در سال آینده دولت همین روال فعلی را در سیاست گذاری های خود پیش بگیرد این رشد 6 درصدی بعید به نظر می رسد.
انتهای پیام/ راه دانا
يکشنبه ۲۷ دی ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۲۷
کد مطلب: 424500
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *