به گزارش سرویس سياسي
تفتان ما، حجت الاسلام حسنعلی اخلاقی در گفتگو با
مشهد پیام در خصوص مشکلات فرهنگی کلان شهر مشهد مقدس با بیان اینکه اولویت اصلی انقلاب ما انقلاب فرهنگی بود، اظهار داشت: در کشور ما صحبت از حوزه فرهنگ بسیار شده و مدعی های بسیاری دارد.
وی با اشاره به اینکه مشکل ما در حوزه فرهنگ به نظر بنده عدم وجود بودجه نیست، افزود: با اینکه در این حوزه تلاش های بسیاری از ابتدای انقلاب صورت گرفته و هزینه هایی صرف شده است امام هنوز مقوله فرهنگ غریب و مظلوم است.
حجت الاسلام اخلاقی بیان داشت: دلیل این غریبی این است که هنوز خیلی از افراد نپذیرفته اند که باید حوزه فرهنگ محوریت تمام حرکت هایی باشد که در جامعه ما تحقق پیدا می کند و یا خواهد کرد.
عضو شورای شهر مشهد با بیان اینکه رهبر انقلاب به صراحت فرموده اند که اگر رفاه اقتصادی، اقتدار ملی و بیمه در برابر آسیب های اجتماعی می خواهیم باید حوزه فرهنگ محور تمام فعالیت ها شود، تصریح کرد: متاسفانه خیلی از مدیران کشور این سخن را نپذیرفته اند.
این مقام مسئول با بیان اینکه ما در مشهد مقدس ظرفیت های منحصر به فردی در جهان اسلام داریم، بیان داشت: وجود مبارک حرم امام رضا(ع)، حوزه علمیه کهن و با سابقه و دانشگاه سوم کشور در این شهر ظرفیت ها و پتانسیل های به وجود آورده است که ما را بی نظیر کرده است.
حجت الاسلام اخلاقی با اشاره به اینکه شهر مشهد در حوزه تشکل های مردمی و فعالیت های فرهنگی پیشتاز بوده است، خاطر نشان کرد: متاسفانه ضعف ما در پایتخت معنوی ایران این است که نتوانسته ایم از این ظرفیت ها به خوبی استفاده کنیم.
وی در ادامه اضافه کرد: حضور ۲۰ میلیون زائر ایرانی، ۳ میلیون زائر و گردشگر خارجی و گاهی حضور صد ملیت از اقصی نقاط جهان در این شهر در طول سال از مهمترین پتانسیل های این شهر است.
عضو شورای اسلامی شهر مشهد با بیان اینکه اگر ما هر تحول فرهنگی را بخواهیم از مشهد آغاز کنیم، در طول هر ۴ سال به کل کشور تکثیر می گردد، تصریح کرد: با انجام این کار هم در هزینه ها صرفه جویی می شود و هم در زمان مقرر می توانیم به نقطه مورد نظر برسیم.
وی با بیان اینکه باید اگر از فرصت میزبانی از زائر استفاده می کردیم تحولات خوبی در حوزه فرهنگی در کشور صورت می پذیرفت، ادامه داد: فرق زائر با گردشگر در این است که زائر با عشق آمده و وقتی بسته ای به آنها هدیه دهیم چون با دل گره می خورد ماندگار شده و موجب تحول خواهد شد در صورتیکه که برای حضور گردشگر بستر اقتصاد تعریف می شود.
حجت الاسلام اخلاقی با اشاره به اینکه فرصت حضور ۲ میلیون زائر از صد ملیت در شهر مشهد مقدس بستر مناسبی برای صدور پیام انقلاب اسلامی به جهان اسلام است، اظهار داشت: متاسفانه تا کنون از این فرصت ها به نحوه مطلوب استفاده نکرده ایم.
وی با بیان اینکه ما باید این مهمانان گرانقدر حضرت علی بن موسی الرضا(ع) را در حوزه معرفتی و پیام انقلاب اسلامی غنی کنیم، افزود: ارائه بسته های مورد نیاز زائرین به زبان و ادبیات آن ملیت و با توجه به نیازهای به روز انقلاب اسلامی، مثمر ثمر تر از کارهای دیگر بود.
عضو شورای اسلامی شهر مشهد در پاسخ به این سوال که چرا آن چیزی که در شهر مشهود است این است که مدیریت شهری هیچ برنامه ای برای ارائه به زائر تدارک ندیده است، تصریح کرد: متاسفانه بجای اینکه مدیریت شهری در حوزه های اقتصادی، فرهنگی و تقریحی این مهمان را هدایت کند او درون شهر پیام هایی دریافت می کند که در شان فرهنگ این شهر نیست.
حجت الاسلام اخلاقی با اشاره به اینکه عدم وجود مدیریت هماهنگ در بین مدیران شهری باعث بروز این مشکلات است، بیان داشت: مسائل سیاسی، تاریخی و ترببتی از مهمترین دلایلی است که باعث عدم این همگرایی می گردد.
وی با بیان اینکه در قانون اساسی شورای شهر به معنای هماهنگ کننده همه نهادهای شهری می باشد، افزود: در زمان مسئولیت بنده در کمیسیون فرهنگی شورا، همه نهادهای مختلف را در باب یک موضوع خاص دور هم جمع کردیم که تنها یک جلسه برگزار شد.
وی با اشاره به اینکه برای انجام این اقدام بنده توبیخ شدم، خاطر نشان کرد: بازخورد این عدم هماهنگی بین مدیران شهری و غفلت از ظرفیت های موجود در سطح شهر به زائر نیز بر می گردد.
عضو کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و زیارت شورای شهر مشهد مقدس با بیان اینکه ما گاهی اهل البیت را بر اساس آن چیزی که خودمان میشناسیم و بر حسب علاقه شخصی آنها را معرفی می کنیم، گفت: جدا از تمام ظرفیت های موجود اگر ما تنها وجود مقدس آقا علی بن موسی الرضا(ع) را آنطور که هستند، به زائرین معرفی کنیم برای ما کفایت می کند.
حجت الاسلام اخلاقی با اشاره به موضوع مشهد ۲۰۱۷ پایتخت فرهنگی جهان اسلام تصریح کرد: اعتقاد بنده بر این است که در این رویداد مهم باید سیره امام رضا(ع) به عنوان محور در تمامی موضوعات به جهان اسلام معرفی گردد.
وی با بیان اینکه وقتی می گوییم فرهنگ محور است، یعنی زیر ساخت های موجود باید براساس این حوزه ساخته شود، بیان کرد: اگر این اتفاق بیافتد اثر خود را در تمامی بخش های دیگر خواهد گذاشت.
عضو شورای شهر مشهد با اشاره به اینکه برخی اقدامات نابجا در سطح شهر کرامت شهروندان را زیر سوال می برد، افزود: متاسفانه مشکل اصلی ما در این است که برای انجام کارها بدون هیچ فکری ساده ترین مسیر را انتخاب می کنیم.
وی با اشاره به موضوع حاشیه شهر مشهد و با انتقاد از برخی نگاه های تجاری به این منطقه، خاطر نشان کرد: مشکل حاشیه شهر مشهد با بردن چند پروژه اقتصادی حل نشده و دوباره با آسیب های جدیدی روبه رو خواهد شد.
حجت الاسلام اخلاقی با بیان اینکه تا زمانیکه ما خودمان را برتر دانسته و بخواهیم خودمان مشکلات این مناطق را برطرف کنیم، کاری از پیش نخواهیم برد، بیان داشت: به تعبیر مقام معظم رهبری اگر فرهنگ صحیح در یک جامعه نهادینه شود رفاه اجتماعی و …توسط خود مردم برقرار خواهد شد.
عضو کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و زیارت شورای شهر مشهد مقدس تصریح کرد: در مدیریت شهری برخی از مدیران هنوز محور فرهنگ را بر تمام فعالیت های حوزه ماموریتشان قبول نکرده اند.
وی با بیان اینکه شهرداری یک پیکره وسیع فرسوده دارد، گفت: خیلی سخت است که با حضور چند نفر در این ساختار اتفاق خاصی بیافتد که احتیاج به زمان دارد.
وی با بیان اینکه به عنوان نمونه تاکنون اتفاقات خوب و کارهای بزرگی در معاونت فرهنگی شهرداری افتاده است، خاطر نشان کرد: باید تمامی معاونت ها با نگاه فرهنگی کار خود را به انجام برسانند و ما باید با نشان دادن زیبایی دین در برابر مادی گرایی دنبال صدور پیام انقلاب باشیم.
وی با اشاره به ساخت خیابان امام رضا(ع) در سال۵۶ با نگاه فرهنگی و حضور حداکثری زائرین در مشهد مقدس با عرض مناسب، اظهار داشت: اگر ما مدعی هستیم که در ۱۴۰۴ چهل میلیون زائر به پایتخت معنوی ایران سفر خواهند کرد پس باید متناسب با نیازهای آینده پروژه ها را به سرانجام برسانیم.
انتهای پیام/