به گزارش سرویس اقتصادي
تفتان ما، به نقل از
آناج، حدود 18 ماه پیش بود که آقای روحانی در سفر به مشهد مقدس با ابراز خرسندی، خبر خروج کشور از رکود را مطرح کرد و گفت: «امروز در کنار حرم علیابن موسیالرضا(ع) به ملت ایران اعلام میکنم ما خوشبختانه از رکود عبور کردیم».
این خبر در حالی مطرح شد که پیش از آن نیز بارها از سوی نزدیکان روحانی، خبر برونرفت از رکود اعلام میشد و تریبونهای دولتی از رشد اقتصادی و بهبود واحدهای کاری سخن میگفتند. محمد نهاوندیان که رئیس دفتر ریاست جمهوری است در گفتگو با یک نشریه اعلام کرد که در سال 93 رشد اقتصادی منفی نخواهیم داشت و از رکود نجات پیدا میکنیم. پس از آن محمدباقر نوبخت، مسعود نیلی و محمدعلی نجفی هر کدام به عنوان سخنگو، مشاور اقتصادی و دبیر ستاد هماهنگی اقتصادی دولت، وعدهی قریب خروج از رکود را دادند و برای آن تاریخ هم مشخص کردند.
اما با آغاز سال 94 که زمان تحقق وعدههای اقتصادی دولت بود، ناگهان همه چیز عوض شد و دیگر از خبرهای خوش اقتصادی و بستههای خروج از رکود حرفی شنیده نشد. چرا که اکثر یاران روحانی از جمله همان سه نفر یادشده با چرخشی 180 درجهای به دوران سخت اقتصادی، وجود رکود در کشور و برنامهریزی برای عبور از آن اشاره کردند. طوری که محمدعلی نجفی دبیر ستاد هماهنگی اقتصادی دولت، سال 94 را سختترین سال بعد از انقلاب دانست!
روحانی نیز در 29دیماه امسال به تأسی از تیم مشاور خود و در حالی که روز اجراییشدن برجام را جشن میگرفت از مشکلات اقتصادی کشور گلایه کرد و گفت: «امروز بزرگترین مشکل ما در کشور بیکاری، رکود و نبود رونق اقتصادی است». این اظهارنظر روحانی که درست در نقطهی مقابل سخنرانی او در شهریورماه سال گذشته در جمع مردم عزیز مشهد بود، همه را انگشت به دهان گذاشت و توجه کارشناسان و مردم را به این سمت کشاند که اصلا آیا دولت برنامهای برای حل مشکلات اقتصادی کشور دارد!؟
اما این همهی ماجرا نبود. چرا که روحانی روز گذشته در نشست تجاری ایران و ایتالیا ضمن تشریح دستاوردهای اقتصادی دولت، بار دیگر «خروج از رکود» را به عنوان یکی از مهمترین آثار دولت یازدهم برشمرد و مدعی شد: «همه اینها در شرایطی انجام گرفت که تحریمها همچنان ادامه داشت و این پیام روشنی به کشورهای تحریمکنندهی ایران بود که تحریمها تأثیری بر کشور ما ندارند».
هر چند حافظه عمومی مردم هنوز اظهارات روحانی درباره تأثیر تحریمها بر همهی مشکلات مملکت اعم از تورم، بیکاری و حتی آبخوردن مردم را از یاد نبرده است، اما میتوان با توجه به حضور او در کشوری دیگر که قرار است از حیثیت نظام نیز دفاع کند، صحبتش دربارهی بیتأثیری تحریمها بر اقتصاد ایران را نشنیده گرفت؛ اما اینکه رئیسجمهور یک کشور ابتدا خروج از رکود را به طور رسمی اعلام کند، چند ماه بعد رکود را بزرگترین مشکل کشور عنوان نماید و فقط چند روز پس از آن مجددا به خروج از رکود ببالد و آن را «دستاورد» دولت تلقی کند، چه وجههای از تیم اقتصادی دولت یازدهم در مجامع بینالمللی و نیز در داخل کشور ارائه مینماید؟
این تناقضگوییها خصوصا از سوی نفر اول قوه مجریه دور از انتظار بوده و بهتر است به جای تشریح دستاوردها، به فکر سفرههای کوچک مردم باشد؛ چرا که روحانی به خوبی از مشکلات اقتصادی کشور خبر دارد و میداند که تاکتیکهای گفتاری، برای مردم نان نمیشود.
انتهای پیام/