به گزارش سرویس سياسي
تفتان ما، به نقل از
دانشجویان بیدار؛مهم ترین خدمات پیام رسانی که در اروپا وجود دارد،سوئیفت می باشد.سوئیفت یک بستر تبادل اطلاعاتی امن و آنلاین است که بیش از 15 سال از شروع فعالیت آن می گذرد.این شرکت،بلژیکی می باشد و ذیل قوانین اتحادیه اروپا فعالیت می کند.استفاده از این ابزار اثر مهمی را در توسعه روابط بانکی و تسهیل آن دارد بخصوص در تعامل بین بانک های ایرانی و بانک های خارجی نقش بسیار مهمی را ایفا می کند.
بر اساس توافق جامع وین(برجام)،اتحادیه اروپا تحریم مربوط به سوئیفت را در روز اجرای توافق(implementation day) تعلیق یا لغو نمی کند.(گفتنی ست روز اجرای توافق روزی می باشد که طرف ایرانی تمام تعهدات خود را انجام داده باشد و پس از راستی آزمایی آژانس صحت آن اقدامات تایید شود.این روز در تاریخ کشور ما در 27 دی ماه علی الظاهر رقم خورده است)
لغو تحریم،شاید برای زمانی دیگر!
اتحادیه اروپا طبق توافق جامع برداشته شدن این تحریم را به روز انتقال یعنی 8 سال آینده موکول کرده است.وجود این تحریم سبب خواهد شد که حتی با بیرون آمدن بانک مرکزی از تحریم،تبادلات ارزی کشور هنوز هم با مشکلات بسیاری رو به رو شود.
باید متذکر شد که این شیطنت اروپا که تحریم سوئیفت را به 8 سال دیگر موکول کرده است،خلاف متن اصلی توافق می باشد.در بند 19 متن اصلی برجام آمده است که اروپا در روز اجرا باید خدمات سوئیفت را آزاد کند.اما متاسفانه در ضمیمه 5 که از نظر زمان بندی اجرای تعهدات مرجعیت دارد،برداشته شدن تحریم سوئیفت به روز انتقال موکول شده است.در نتیجه باید گفت درباره تحریم سوئیفت متن دارای تعارض است و تنها با دعاوی حقوقی این مسئله قابل حل خواهد شد.(توجه به شکل زیر)
اعلام نظر رسمی شرکت سوئیفت
این نکته نیز قابل توجه است که شرکت سوئیفت پس از اظهارات رئیس بانک مرکزی پیرامون آزاد شدن ارتباط نرم افزاری طی بیانیه ای این موضوع را تایید کرد که مطابق با قوانین اتحادیه اروپا عمل خواهد کرد.
در این بیانیه که شما می توانید متن کامل آن را در
سایت شرکت سوئیفت مطالعه نمایید آمده است:
در حال حاضر تمام تحریم های اتحادیه اروپا، از جمله دستوراتی که کمپانی هایی مانند سوئیفت را از سرویس دهی مالی به بانک های تحریم شده ایران منع می کند، برقرار است.
سوئیف تحت مقررات بلژیک کار می کند و متعهد به رعایت قوانین اتحادیه اروپا که مورد تایید بلژیک است، می باشد.
به منظور اتحاد با خط مشی جهانی، سوئیفت نمی تواند در مورد تحریم ها تصمیماتی یک جانبه بگیرد. هر گونه رفع تحریم کشورها و یا اشخاص، تنها می تواند توسط کشورها و قانون گذاران ذی صلاح صورت پذیرد.
بعیدی نژاد:نرم افزار سوئیفت متعلق به یک شرکت آمریکایی ست/برای استفاده نیاز به شرکت های واسطه داریم!
علاوه بر این موضوع طبق گفته صریح حمید بعیدی نژاد-عضو ارشد تیم مذاکره کننده فعلی-نرم افزار سوئیفت متعلق به شرکت آمریکایی می باشد.به همین دلیل چون تحریم های اولیه آمریکا بعد از برجام هم پا برجاست مسئله اتصال به سوئیفت به صورت کامل غیر منطقی بنظر می رسد.
تخفیف تحریم یا لغو تحریم؛مسئله این است!
در مجموع می توان به این نکته دست یافت که شرکت سوئیفت در خوش بینانه ترین حالت ممکن به برخی از بانک های ایرانی اجازه استفاده موقت از خدماتش را بدهد،اما یقینا در بلند مدت این مسئله برای بانک های ما دچار دردسر خواهد شد؛زیرا سایه تحریم هم چنان بر سر این کشور باقی می باشد و طبیعی ست که بانک های خارجی ریسک مبادله ارزی با بانک های ایران را به خود ندهند.
همان طور که الان طبق گفته مسئولین بانک مرکزی،بانک های خارجی از مبادله با ایران سر باز می زنند.
حال باید بررسی نمود که چرا آقای حسن روحانی در نشست خبری اخیر خود به وضوح از لغو تحریم سوئیفت سخن می گوید که مخالفت صریح با متن توافق و گفته های مسئولین دیگر دولت دارد؟
انتهای خبر/