۰

مردم باید گزارش اقدام و عمل دولت در اجرای اقتصاد مقاومتی را مطالبه کنند

سفیر سابق ایران در مکزیک و استرالیا گفت: مردم هم باید خود را مخاطب این شعار سال بدانند و در ادامه از دولت و مسئولان تحقق اقتصاد مقاومتی، گزارش اقدام و عمل دولت را مطالبه گر باشند و در صورت نیاز نیز دولت را مواخذه کنند.
مردم باید گزارش اقدام و عمل دولت در اجرای اقتصاد مقاومتی را مطالبه کنند
به گزارش سرویس اقتصادي تفتان ما، محمدحسن قدیری ابیانه سفیر سابق ایران در مکزیک و استرالیا، در گفتگو با خبرنگار پایگاه تحلیلی خبری طنین یاس در خصوص علت نام‌گذاری سال جاری به نام «اقتصاد مقاومتی اقدام و عمل» از ناحیه رهبر معظم انقلاب گفت: ما در یک جنگ تمام‌عیار اقتصادی قرار گرفتیم و دشمن تمام تلاش خود را انجام می‌دهد تا برای کشور و ملت ما مشکلات اقتصادی ایجاد کند.
وی افزود: همچنین دشمن تلاش می‌کند با وخیم کردن وضعیت اقتصادی به حرکت‌های اجتماعی برانداز دامن بزند که باید در مقابل آن مقاومت و مقابله کرد که تنها راه آن نیز در تحقق اقتصاد مقاومتی است.
اقتصاد مقاومتی تنها گزینه مقابله با تحریم‌ها است
سفیر سابق ایران در مکزیک و استرالیا ضمن تأکید بر اینکه اگر اقتصاد مقاومتی عملی نشود اقتصاد کشور دچار وضعیت ریاضتی می‌شود، عنوان کرد: با عملی نشدن اقتصاد مقاومتی دشمن نیز به ادامه تحریم‌ها و تأثیرگذاری آن امیدوار خواهد شد بنابراین اقتصاد مقاومتی یک راهکار از بین راهکارهای مختلف نیست بلکه تنها گزینه است.
کارشناس عالی امور استراتژیک افزود: در حقیقت شعارهای سال‌های گذشته هم در همین راستا بوده است که اگر مسئولان و مردم به این شعارها که کلید حل مسائل کشور است عمل می‌کردند در اصل دشمن وارد این تحریم‌های شدید نشده و اقتصاد کشور هم دچار مشکلات نمی‌شد به همین سبب ضرورت دارد که اقتصاد مقاومتی در کشور ما انجام گیرد.
مخاطب اقتصاد مقاومتی، همه احاد جامعه اعم از دولت، مسئولان و مردم هستند
قدیری ابیانه با اشاره به اینکه مخاطب شعار اقتصاد مقاومتی همه مسئولان و به‌ویژه دولت است، اظهار داشت: البته مخاطب این موضوع منحصر به دولت نیست بلکه همه مردم مخاطب اقتصاد مقاومتی هستند، رهبر معظم انقلاب سال گذشته هم در مورد سبک زندگی و ضرورت اصلاح آن تأکید کردند یعنی سبک فرهنگی و اقتصادی کشور ما باید اصلاح و اسلامی شود.
وی ضمن بیان اینکه در بخش کار هر کس هر کاری را انجام می‌دهد باید به نحو احسن انجام دهد، ابراز کرد: متأسفانه به‌عنوان‌مثال آمار نشان می‌دهد ساعات مفید کاری در ادارات کم است،  انضباط اجتماعی و اقتصادی در کشور ما پایین است که یک نمونه آن‌هم تخلفات رانندگی و حوادثی است که رانندگان برای خود و دیگران به وجود می آورند.
این استراتژیست در ادامه گفت: همچنین به‌عنوان‌مثال خسارت ناشی از حوادث رانندگی، مساله فرهنگ و وجدان کاری هم مساله مهمی است که متأسفانه ما در این بعد هم ضعیف هستیم، درباره مصرف متأسفانه مردمی مصرف‌زده و مصرف‌گرا  و حتی اسراف گر هستیم.
برای واردات و مصرف کالاهای خارجی سرمایه کلانی از کشور خارج می‌شود
کارشناس عالی امور استراتژیک با اشاره به اینکه برای واردات و مصرف کالاهای خارجی سرمایه کلانی از کشور خارج می‌شود، عنوان کرد: متأسفانه یک ریشه این مساله به این برمی‌گردد که ازنظر فرهنگی مصرف یا استفاده از کالاهای خارجی در کشور ما نوعی تشخص اجتماعی محسوب می‌شود.
وی افزود: مردم متوجه نیستند که با خرید کالای خارجی چه زیانی به کشور وارد می‌کنند معمولاً تصور آن‌ها این است که موقع انتخاب یا خرید یک کالای خارجی فقط باید دو مورد قیمت و کیفیت را موردتوجه قرار دهند، در حالیکه خرید کالای هر کشوری به معنی کمک به ایجاد اشتغال در آن کشور کمک به اقتصاد کشور و کمک به تقویت پول ملی آن کشور است.
خریداران کالای خارجی در مشکل اشتغال، اقتصاد و ضعف پول ملی مقصر هستند
مدیر تأسیس انجمن بین‌المللی نخبگان مسلمان در ادامه گفت: بنابراین کسانی که کالای خارجی را به کالای داخلی ترجیح می‌دهند آن‌ها در ایجاد مشکل اشتغال، اقتصاد و ضعف پول ملی مقصر هستند و مهم است که خود را مقصر بدانند، باید این رفتار ا که سبب ایجاد مشکلات اقتصادی و تقویت آن می‌شود را رسانه‌ها نشان دهند زیرا هر چه این مساله برای افکار عمومی روشن‌تر شود به نفع کشور است.
قدیری ابیانه افزود: البته کسانی هم که در تولید کالاهای ایرانی دقت نکرده و استحکام لازم را به کار نمی‌گیرند و سبب می‌شوند کالاهای ایرانی ازنظر قیمت و کیفیت دچار مشکل شود نیز مقصر هستند.
وی ضمن تأکید بر اینکه در بخش تولید و مصرف و روابط اجتماعی و حتی زندگی روزمره وقت اقدام عمل است، اظهار داشت: همه باید شعار «اقتصاد مقاومتی اقدام و عمل» را سرلوحه خود قرار دهند نباید صرفاً به شعار بسنده کنند.
متأسفانه عملکرد دولت نشان می‌دهد که اعتقادی به اقتصاد مقاومتی ندارد
سفیر سابق ایران در مکزیک و استرالیا ضمن انتقاد از عملکرد دولت در خصوص اقتصاد مقاومتی بیان داشت: متأسفانه عملکرد دولت نشان می‌دهد که اعتقادی به اقتصاد مقاومتی ندارد و بر این تصور است که از طریق روابط خارجی می‌تواند مشکلات را حل کند در حالیکه این‌گونه نیست و این تصور سبب می‌شود اقتصاد مقاومتی عملی نشده و مشکلات تشدید شود.
مردم هم باید تحقق اقتصاد مقاومتی، گزارش اقدام و عمل دولت را مطالبه گر باشند
کارشناس عالی امور استراتژیک گفت: مردم هم باید خود را مخاطب این شعار سال بدانند و در ادامه از دولت و مسئولان تحقق اقتصاد مقاومتی، گزارش اقدام و عمل دولت را مطالبه گر باشند و در صورت نیاز نیز دولت را مواخذه کنند.
وی افزود: ضمن اینکه مطالبه گری کفایت نمی‌کند مردم نیز باید خود برای اقدام و عمل به اقتصاد مقاومتی در رفتار روزمره خود تلاش کنند و این سؤال را از خود داشته باشند من برای تحقق اقتصاد مقاومتی چه‌کار می‌توانم بکنم و چه برنامه‌ای دارم هیچ‌کس نباید فکر کند که مخاطب این پیام نیست همه مخاطب هستند و باید پاسخگو باشند.
جلوگیری از اسراف بخشی از اقتصاد مقاومتی است
مدیر تأسیس انجمن بین‌المللی نخبگان مسلمان خطاب به خانم‌های خانه‌دار و شاغل بیان داشت: خانم‌های شاغل و خانه‌دار در رفتار روزمره خود می‌توانند تأثیرگذار باشند اگر به ازای هر ایرانی ماهی هزار تومان صرفه‌جویی شده و از اسراف پرهیز شود مبلغ آن هزار میلیارد تومان می‌شود بنابراین نباید صرفه‌جویی‌ها را کم‌ارزش دانست، جلوگیری از اسراف برق و آب گرفته تا تفکیک زباله و سایر موارد همه اینها باید مدنظر قرارگرفته و آن را بخشی از اقتصاد مقاومتی دانست.
قدیری ابیانه گفت:  اگر همه مردم و مسئولان در جهت تحقق اقتصاد مقاومتی عمل کرده و هم‌افزایی داشته باشند به‌سرعت می‌توانیم مشکلات را پشت سر گذاشته و راه پیشرفت کشور را در اوج تحریم‌ها هموار کنیم.
وی افزود: اگر همه مردم در مسیر تحقق اقتصاد مقاومتی تلاش دلسوزانه و پیگیر داشته باشند دشمن هم از تأثیر تحریم‌ها ناامید شده و دیوار تحریم‌ها نیز در عمل فرو خواهد پاشید.
ما باید نسبت به مصرف کالای ایرانی تعصب داشته باشیم
 سفیر سابق ایران در مکزیک و استرالیا با اشاره به اینکه کشورهای مختلف مایل هستند کشور 80 میلیونی ما را به بازار مصرف کالاهای خود تبدیل کنند، عنوان کرد: ما نباید این اجازه را به آنها بدهیم باید نسبت به مصرف کالای ایرانی تعصب داشته باشیم و برای اینکه رقابتی بین تولیدکنندگان داخلی صورت گیرد باید تلاش کنیم در حین اصرار بر خرید کالای داخلی دنبال تولید کالاهایی باکیفیت بهتر و قیمت پایین‌تر باشیم تا رقابت بین شرکت‌های ایرانی برای به دست آوردن بازار فراهم شود.
در اقتصاد مقاومتی باید اقتصاد درون‌زا و برون‌گرا باشد
کارشناس عالی امور استراتژیک در پایان خاطرنشان کرد:  البته در اقتصاد مقاومتی باید اقتصاد درون‌زا و برون‌گرا باشد یعنی ما در درون دست به تولید بزنیم اما نه‌تنها بازار مصرف خود را در اختیار داشته باشیم بلکه سعی کنیم بازار کشورهای دیگر را نیز با کالاهای خود به دست آوریم در این صورت مشکل اقتصاد، اشتغال، ارزش پول ملی، تورم و بسیاری از مسائل دیگر حل خواهد شد.
انتهای پیام/
يکشنبه ۱۵ فروردين ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۲۶
کد مطلب: 429853
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *