۰

عوارض و آسیب‌های خطرناک مصرف قلیان در زنان و مادران باردار

متخصص زنان و زایمان با بیان اینکه کم وزنی نوزاد، سقط جنین، زایمان زودرس، شکل نگرفتن روده، لب شکری و شکاف کام از عوارض مصرف دخانیات در زنان است، گفت: اختلالات اندام فوقانی و تشکیل نشدن سینه، بازوی جنین یا حتی یک‌طرف جنین از دیگر تهدیدات استفاده از دخانیات توسط مادر باردار است.
به گزارش سرویس اجتماعي  تفتان ما، به نقل از پایگاه خبری تحلیلی طنین یاس، سوده رمضان‌پور جراح و متخصص بیماری‌های زنان و زایمان با اشاره به اینکه در فرهنگ ما سیگار کشیدن خانم‌ها به صورت گسترده رایج نبوده و یک عمل ناپسند محسوب می‌شود، گفت: اما چند صباحی است که متأسفانه شاهد تمایل بانوان به مصرف دخانیات به ویژه قلیان هستیم!
وی افزود: مصرف‌کنندگان دخانیات به ویژه بانوان، غافلند که هر پُک قلیان با 80 نخ سیگار برابری می‌کند و به‌ همین امر اثرات مخرب‌تری بر سلامت مصرف‌کننده به ویژه بانوان و بانوان باردار دارد.
رمضان‌پور در مورد اثرات قلیان و سیگار در خانم‌ها و مادران آینده گفت: دودی که  از قلیان و سیگار ناشی می‌شود، حاوی مواد سمی و خطرناک است، از منواکسید کربن گرفته تا ترکیبات سیانور، سرب و نیکوتین ... که در دراز مدت موجب آسم  و تنگی نفس می شود و در خانم‌ها، سلامت مادر را تهدید می‌کند و همچنین  موجب آسیب‌های نیز در نوزاد و جنین  می‌شود.
این متخصص زنان با اشاره به اینکه مصرف و استشمام مواد سمی دخانیات، موجب گشادشدن عروق می‌شود، گفت: همین امر اکسیژن‌رسانی به بدن مادر را دچار اشکال کرده و فرد با کمبود اکسیژن مواجه می شود.
رمضان پور ادامه داد: به‌طور متوسط، نوزاد مادر سیگاری و قلیانی نسبت به مادری که از دخانیات استفاده نمی‌کنند 200 گرم وزن کمتری دارد و هرچه مادران بیشتر از سیگار، قلیان و امثالهم استفاده کنند، این کاهش کم‌وزنی نوزاد در موقع تولد آنان بیشتر مشهود است.
این متخصص زنان در مورد خطراتی که جنین مادر معتاد به دخانیات را تهدید می‌کند، گفت: در مادران معتاد خطر محدودیت رشد جنین به  دو یا حتی سه برابر می‌رسد و موجب می‌شود زایمان‌های زودرس افزایش یابد و همچنین سقط‌جنین خود به ‌خود و جدا شدن زوددتر از موعد جفت جنین که موجب مرگ جنین می‌شود نیز از دیگر خطرات استفاده دخانیات در زنان به ویژه زنان باردار است.
وی ادامه داد: استعمال دخانیات به ویزه قلیان، خطرات بیماری مادرزادی قلبی را در جنین افزایش می‌دهد و این امر بستگی به مادر باردار دارد که در روز چقدر نخ سیگار کشیده و چند نوبت قلیان مصرف می کند.
وی با بیان اینکه اگر مادران معتاد به مواد روان‌گردان بوده یا در کنار مصرف سایر مواد مخدر و دخانی از روانگردان نیز استفاده‌کننده، احتمال اینکه روده کوچک جنین شکل نگیرد وجود دارد، اظهار داشت: لب شکنی و شکاف کام از دیگر موارد آسیب استشمام دخانیات به جنین است.
رمضان پور در ادامه افزود: حتی مادران بارداری که خود نیز سیگار نکشند ولی در برابر استشمام دود سیگار و قلیان پدر خانواده و یا در برابر دیگران قرار بگیرد بازهم لب شکری و شکاف کام جنین ایجاد می‌شود.
این متخصص زنان از دیگر تهدیدات دخانیات مادر به جنین را در میکروسفالی و هیدروسفالی  دانست و گفت: اختلالات اندام فوقانی و تشکیل نشدن سینه جنین یا حتی تشکیل نشدن بازوی جنین و یا حتی ممکن است یک‌طرف جنین تشکیل نشود از دیگر تهدیدات خطر در مقابل استفاده از دخانیات مادر باردار است.
وی در پایان با دادن مژده به مادران آینده گفت: مادری که معتاد به سیگار و قلیان هستند و اگر تصمیم به بارداری دارند باید از همان دوران اوایل  بارداری دخانیات را کنار بگذارند تا با این کار خود بتوانند خطراتی که نام‌برده شد و هرلحظه جنین را تهدید می‌کند بسیار کم کند و یا حتی به صفر برساند.
انتهای پیام/
چهارشنبه ۸ ارديبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۰۷:۴۵
کد مطلب: 431353
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *