۰

سینمای واقع‌گرایانه ایران برای فلسطینی‌ها جذاب است/ مروری گذرا بر 9 دهه تاریخ سینمای فلسطین

«مهند صلاحات» کارگردان فلسطینی گفت: ما به عنوان فلسطینی با سینمای واقع‌گرایانه ایران خیلی بیشتر از دیگر سینماها نظیر سینمای تجاری مصر ارتباط برقرار می‌کنیم. البته سیاست (و سانسور) غربی‌ها بر فیلم‌های ایران تأثیر داشت و اگر اینترنت نبود، هیچ فیلمی از ایران به دست ما نمی‌رسید.
سینمای واقع‌گرایانه ایران برای فلسطینی‌ها جذاب است/ مروری گذرا بر 9 دهه تاریخ سینمای فلسطین
به گزارش سرویس مذهبي تفتان ما، «مُهنّد صلاحات» کارگردان فلسطینی‌الاصل ساکن سوئد که با فیلم «نامه‌ای به اوباما» در دومین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه «نهج» حضور دارد،‌ درباره اثر خود گفت: در زمان تحریم غزه، کارگاهی برای کودکان فلسطینی برگزار و از آنان سؤال شد در این اوضاع، دوست دارند به چه کسی پیام بدهند یا برای چه کسی نامه بنویسند؟ یکی از کودکان اظهار داشت که از طریق فیسبوک چند مرتبه به رئیس‌جمهوری آمریکا پیام داده اما جوابی دریافت نکرده است.
وی ادامه داد: وقتی ناراحتی و عصبانیت آن کودک را دیدم،‌ پیشنهاد کردم نامه‌ای گروهی به آقای اوباما نوشته و بچه‌ها پای آن را امضا کنند. البته باز هم پاسخی از سوی رئیس‌جمهوری آمریکا دریافت نشد، بنابراین بچه‌ها تصمیم گرفتند ویدئویی از خودشان ضبط کنند و طی آن حرف‌هایشان را به اوباما بگویند. در واقع فیلم من،‌ روایت آن ویدئو است.
این کارگردان فلسطینی درباره لوکیشن فیلم خود بیان کرد: با توجه به محدودیت‌هایی که در سفر به فلسطین بود، ‌این فیلم 6 دقیقه‌ای در در سال 2014 در اردوگاه آوارگان فلسطینی در اردن جلوی دوربین رفت.
صلاحات افزود: جشنواره نهج بیست و پنجمین جشنواره‌ای است که در آن شرکت می‌کنم،‌ متأسفانه فیلمم تاکنون جایزه‌ای دریافت نکرده، چون معمولاً با گروهی دیگری از فیلم‌های فلسطینی و به صورت جمعی اکران شده است.
وی با اشاره به شناخته‌بودن سینمای ایران در جهان و چهره‌های مشهور آن نظیر مجید مجیدی و اصغر فرهادی اظهار داشت: ما به عنوان فلسطینی با سینمای واقع‌گرایانه ایران خیلی بیشتر از دیگر سینماها نظیر سینمای تجاری مصر ارتباط برقرار می‌کنیم و رئالیستی بودن سینمای ایران برای ما جذاب‌تر است. البته سیاست (و سانسور) غربی‌ها بر فیلم‌های ایران تأثیر داشت و اگر اینترنت نبود، هیچ فیلمی از ایران به دست ما نمی‌رسید.
کارگردان فیلم «نامه‌ای به اوباما»‌ با اشاره به فیلم‌های هانی ابواسعد کارگردان شهیر کشورش گفت: فیلم‌های او نظیر «عمر» نیز برخاسته از مکتب رئالیسم است و به وضع کنونی فلسطین نزدیک است.

 
*تاریخچه سینمای فلسطین
این کارگردان فلسطینی، تاریخچه سینمای کشورش با را به سه بخش تقسیم کرد و ادامه داد: بخش نخست به دهه 30 میلادی و آغاز سینمای فلسطین باز می‌‌گردد که در سال 1948 به دلیل اشغال، متوقف شد. دوره دوم به دهه 60  باز می‌گردد که سینمای فلسطین مجدداً پا گرفت،‌ البته خارج از مرزهای این سرزمین. بانیان این سینما بیشتر اعراب غیر فلسطینی بودند چون در فلسطین آموزشگاهی وجود نداشت. قاسم هَوَل، کارگردان عراقی در این دوره نخستین فیلم بلند فلسطین را ساخت که درباره حمایت از سازمان آزادی‌بخش فلسطین بود. میشل خلیفه نیز به این دوره تعلق دارد.
صلاحات افزود: مرحله سوم، بعد از 1988 و بازگشت به اراضی اشغالی بود. این مرحله معتبرترین مرحبه سینمای فلطین است که طی آن بیش از 400 فیلم ساخته شده است. این مرحله برای ما حائز اهمیت است،‌ چون کارگردانان فلسطینی خارج از سرزمینشان چنین کاری را کردند و به عرصه‌‌های جهانی رسیده‌اند.
جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه «نهج» پس از پنج روز برگزاری با معرفی نفرات برگزیده به کار خود خاتمه داد. این جشنواره به همت شبکه تلویزیونی کربلا و تحت اشراف عتبه مقدس حسینی(ع) برگزار شد.
انتهای پیام/ فارس
چهارشنبه ۱۸ فروردين ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۲۷
کد مطلب: 430225
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *