به گزارش سرویس خبری
تفتان ما، یک پزشک متخصص داخلی، علل و نشانههای افت قند خون دیابتیها را توضیح داد.
دکتر ناصری گفت: میزان طبیعی قند خون 70 تا 110 میلی گرم در دسی لیتر است. علائم پایین آمدن غیرطبیعی سطح گلوکز خون زمانی اتفاق می افتد که گلوکز خون به کمتر از 60 میلی گرم در دسی لیتر کاهش یابد. در افراد مبتلا به دیابت این عارضه ممکن است در اثر بالا بودن میزان انسولین یا داروهای ضد دیابت خوراکی، گرسنگی و فعالیت جسمی خیلی زیاد ایجاد شود.
وی در رابطه با اینکه کاهش قند خون در چه زمانی رخ میدهد؟ گفت: افت قند خون در هر زمانی از روز یا شب ممکن است اتفاق افتد اما زمانی که بیمار وعده غذایی خود را به تاخیر انداخته یا از خوردن غذای مختصر اجتناب کند، بیشتر اتفاق می افتد. همچنین زمانی که انسولین رگولار در ابتدای صبح تزریق شود، چون سطح این نوع انسولین در اواسط صبح بالاترین میزان را دارد، پس در این زمان ممکن است شما دچار افت قند خون شوید.
ناصری افزود: اما اگر انسولین ان پی اچ را صبح تزریق کنید، ممکن است در غروب دچار افت قند خون شوید. همچنین در صورتیکه انسولین ان پی اچ قبل از شام یا قبل از خواب تزریق شود، احتمال افت قند خون در نیمه شب وجود دارد. پس بنابراین باید در طول روز با میان وعدههای سبک حداقل شش وعده غذایی میل کنید و حتما قبل از خواب چیزی بخورید تا از موارد احتمالی افت قند خون جلوگیری شود.
وی در رابطه با علائم و نشانههای کاهش قند خون گفت: این علائم ممکن است به طور ناگهانی و بدون انتظار اتفاق افتد. علائم همچنین از هر شخص به شخص دیگر میتواند متغیر باشد و از طرف دیگر به میزان قند خونی که معمولا بیمار داشته و افتی که به نسبت آن ایجاد شده، بستگی دارد.
این متخصص داخلی بیان کرد: علائم عصبی مانند ناتوانی در تمرکز، احساس سبکی سر، گیجی، کاهش حافظه، بی حسی لب و زبان، بریده بریده حرف زدن، تغییرات عاطفی، رفتارهای بیمنطق یا تهاجمی، دو بینی و خواب آلودگی عوامل کاهش قند خون هستند.
وی تاکید کرد: همچنین علائم عمومی شامل تعریق، لرز، تپش قلب، عصبانیت، گرسنگی، ضعف، پوست مرطوب، رنگ پریده و سرد و احساس گرما هم از علائم دیگر کاهش قند خون در افراد محسوب میشود.
وی خاطرنشان کرد: در موارد افت شدید قند خون، عملکرد سلول های مغزی آنچنان تخریب شده که بیمار به کمک دیگران نیاز پیدا می کند. علائم ممکن است شامل رفتارهای عدم آگاهی به زمان و مکان، تشنج، مشکل از خواب بیدار شدن یا از دست دادن سطح هوشیاری باشد.
ناصری اضافه کرد: در افرادی که هوشیارند و قدرت بلع دارند، باید فوراً نصف لیوان ( 120 سی سی) آب میوه یا 10-6 عدد شکلات معمولی یا 3-2 قاشق چایخوری شکر یا عسل خوراند. اضافه کردن شکر به آب میوه لازم نیست، قند میوه موجود در آب میوه به اندازه کافی قند ساده جهت بالابردن سطح گلوکز خون را دارد.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/