۰

تلاش ما برای تبدیل‌شدن به قدرت سایبری ناکافی است

رئیس مرکز رسانه‌های دیجیتال وزارت ارشاد گفت: مقام معظم رهبری در حکم اعضای شورای عالی فضای مجازی فرمودند این فضا به اندازه انقلاب اسلامی مهم است. آیا ما به این موضوع باور داریم؟! متأسفانه آنقدر که باور نداریم، دچار انفعال شده‌ایم!
به گزارش سرویس مذهبي تفتان ما، آیین اختتامیه جشنواره رسانه‌های علوی ویژه تولیدات دیجیتال پیش از ظهر امروز (سه‌شنبه 7 اردیبهشت‌ماه) در مجموعه فرهنگی شهدای سرچشمه برگزار شد.
مرتضی موسویان رئیس مرکز فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: قرار بود دومین جشنواره رسانه‌های علوی ویژه تولیدات دیجیتال را در 13 رجب برگزار شود، اما بنا به دلایلی به امروز موکول شد و با توجه به خصوصیات فضای مجازی و جمع‌هایی که در فضای مجازی فعال هستند، جشنواره نیز باید متناسب با این فضا برگزار شود.
وی اظهار داشت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سال 95، استراتژی‌اش را بر این منوال قرار داد که جشنواره‌ها به صورت دائمی و برخط بوده و همواره در دسترس باشند، بدین معنا که از اولین آثاری که تولید می‌شود، قابل رؤیت و دسترسی و به داوری مردم گذاشته شود.
رئیس مرکز فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد: فضای مجازی، فضایی متفاوت با فضای حقیقی است، از این رو باید چهار رویکرد در فضای مجازی وجود داشته باشد که از آن جمله می‌توان به رویکرد آسیب‌هایی که در فضای مجازی وجود دارد و براساس این آسیب‌ها حرکت می‌کند، رویکردی که علاوه بر تهدیدات به فرصت‌ها نیز می‌نگرد، رویکرد ابزاری. آنچه باید درنظر گرفته شود، دو فضایی شدن است.
وی با بیان اینکه فضای مجازی جزئی از زندگی کنونی شده است، ابراز داشت: فضای مجازی ما را به سمتی می‌برد که اگر به سبک زندگی مناسب در این فضا نپردازیم، همواره مجبور به انفعال خواهیم بود. مقام معظم رهبری در جلسه‌ای به شورای عالی فضای مجازی فرمودند؛ شما انفعالی عمل می‌کنید و منتظرید یک اتفاق بیفتد بعد حرکت کنید.
موسویان تصریح کرد: چه بخواهیم و چه نخواهیم، بحث دو فضایی شدن و نگاه ما به آن، بحث بسیار اساسی است. جشنواره‌هایی از قبیل جشنواره رسانه‌های علوی که ارزش محتوایی دارند، باید هر روز صبح با تولید مطالب جدید موج بزند.
وی ادامه داد: به آقای حبیبی دبیر این جشنواره پیشنهاد می‌کنم با توجه به زیرساختی که آماده شده، دبیرخانه جشنواره را دائمی کنند. حضرت امام(ره) بحث الگوی امام ـ امتی را مطرح کردند؛ وقتی لبنانی‌ها می‌خواستند کتاب ایشان را در لبنان چاپ کنند، بر روی جلد آن نوشتند مرجع عالیقدر تشیع! حضرت امام(ره) به این مسئله اعتراض کردند، اما وقتی به ایشان گفتند امام، امام چیزی نگفتند.
رئیس مرکز فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: الگوی شیعه الگوی امام ـ امتی است و ما در حال تجربه کردن الگویی هستیم که در زمان حضرت مهدی(عج) به آن توجه خواهد شد. هدف این جشنواره باید بحث امامت باشد که ما را برای زمان ظهور آماده می‌کند و این الگو خاص امت ما است و جای دیگری نمی‌توان آن را یافت و الگوی امام ـ امتی است که دنیای متأخر را متأثر می‌کند.
وی گفت: مقام معظم رهبری در حکمی به اعضای جدید شورای عالی فضای مجازی فرمودند که ما باید قدرت سایبری در تمام تأسیسات جهان پیدا کنیم، لذا تلاش ما در این خصوص بسیار کم است و باید با دغدغه حرکت کنیم. مقام معظم رهبری در ادامه فرمودند؛ فضای مجازی به اندازه انقلاب اسلامی مهم است. آیا ما به این درجه رسیده‌ایم؟ و آیا آن را باور داریم؟! آنقدر که باور نداریم، دچار انفعال شده‌ایم.
موسویان خاطرنشان کرد: در حال حاضر با 5 فرا روند کلان در دنیا مواجه هستیم که فضایی را ایجاد می‌کند که با فضای فعلی کاملاً متفاوت است، یکی از آنها هوش مصنوعی است که دشمن در تمامی زمینه‌ها از آن بهره می‌برد و دومین مسئله شبکه و زیرساخت است، بدین معنا که دشمن می‌خواهد همه اشیاء را به هم متصل کند، آیا می‌تواند؟ جواب مثبت است.
وی گفت: با رایج شدن آدرس‌دهی نسخه 6، 2 به توان 128 موجودیت انسان، اشیاء، حیوانات و... هر نباتی می‌تواند در اینترنت به هم متصل شود، عدد 2 به توان 128 یعنی اگر بخواهیم به تمام شن‌های کویر و ماسه‌های اقیانوس آدرس مستقل دهیم، عدد 2 به توان 128 تمام نمی‌شود.
رئیس مرکز فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، قدرت پردازش را از دیگر موارد فراروند کلان در جهان برشمرد و عنوان کرد: قدرت پردازش، روز به روز در حال افزایش است، تا سه سال آینده موبایل‌های شما خاصیتی داشت که باتری آن تمام نمی‌شود و هر جا که قرار بگیرد در حال شارژ شدن است و قدرت پردازش به صورت وحشتناک افزایش پیدا می‌کند.
وی اظهار داشت: شبیه‌سازی محیط نیز فراکلان دیگری است که بازی‌ها شروع شده و شخصیت افراد با بازی‌های مختلف همراه می‌شود. همچنین مهمترین مسئله‌ای که در این زمینه در حال وقوع است، شبیه‌سازی حواس است و استقرار کامل انسان در فضای مجازی را باعث می‌شود. 
موسویان خاطرنشان کرد: رابطه انسان در فضا مجازی از طریق مغز است. کسی که لذت جنسی را با جسم مثالی در فضای مجازی می‌تواند تجربه کند، دیگر فضای فیزیکی به چه درد او می‌خورد؟ چه اتفاقی در حال وقوع است که رهبر انقلاب اسلامی به فضای مجازی به مثابه انقلاب اسلامی ارزش قائل است؛ فضای مجازی فضایی تنها و جدا و مثالی نیست، بلکه عینی است. آیت‌الله جوادی آملی سال گذشته در همایشی فرمودند فضای مجازی وجود ندارد، هر چه که به ذهن شما می‌تواند تصویر شود، حقیقت است، بنابراین آنچه که ما در آن زندگی می‌کنیم حقیقت است و این در فراروند پیش می‌رود و همه حواس انسان در فضای مجازی شبیه سازی می‌شود.
انتهای پیام/ فارس
چهارشنبه ۸ ارديبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۲۲
کد مطلب: 431427
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *