۰

اجازه گسترش بی‌رویه دانشگاه‌ها را نمی‌دهیم/برخی اختیارات آموزشی قابل واگذاری است

وزیر بهداشت با بیان اینکه جلوی رشد کمی دانشگاه‌ها و دانشکده‌ها را گرفته‌ایم، گفت: اجازه گسترش بی رویه دانشگاه‌ها را ندادیم.
به گزارش سرویس بهداشت و سلامت تفتان ما، سید حسن هاشمی صبح امروز در اجلاس روسای کلان مناطق آمایشی دانشگاه‌های علوم پزشکی که در ستاد دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد، اظهار داشت: توانستیم با گذراندن مصوبه ای از شورای عالی انقلاب فرهنگی، از پراکندگی دانشگاه ها در طول سال‌های گذشته که در نقاط مختلف کشور حتی باعث مشکلات جدی و سیاسی شده بود، جلوگیری کنیم.
وزیر بهداشت با اشاره به وجود چندین دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی در هر یک از استان های کشور تا سال گذشته، گفت: این مراکز ردیف بودجه مستقل داشتند و هم اکنون نیز دارند و روسای آنها توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی مشخص می شد که مدیریت کردن بر آن دشوار بود و در نهایت موفق به تصویب طرح آمایش سرزمینی 10 قطب کشوری شدیم که متاسفانه هنوز از برکات آن استفاده نکرده ایم.
سیاستگذاری و نظارت اصلی ترین کار ستاد
هاشمی آمایش سرزمینی را فرصتی بسیار مناسب و مهم برای ستاد و محیط دانست و گفت: فشار کاری ستاد وزارت بهداشت در صورتی که بتواند علاوه بر آموزش، خدمات و بهداشت و درمان را در قالب قطب ها سامان بخشد، کاهش می یابد به شرط اینکه از بعضی اختیاراتی که به صورت متمرکز در اختیار دارد را به قطب ها واگذار کند و به اصل کار خود یعنی سیاستگذاری و نظارت بپردازد.
وزیر بهداشت ضمن تاکید بر لزوم ارتباط بین بخشی، خاطرنشان کرد: بسیاری از اقداماتی که در حال حاضر در ستاد انجام می شود نباید انجام شود چراکه می توان آنها را به دانشگاه ها واگذار کرد.
هاشمی با بیان اینکه به اعتقاد من همیشه برآیند محیط بالاتر از مرکز بوده است، اظهار داشت: راس نه تنها از نظر کمی بلکه از نظر کیفی نیز باید بهتر از اکنون باشد اما بطور کلی وقتی به روند دو دهه گذشته توجه می کنیم در می یابیم که معمولا رشد محیط و مرکز متناسب نبوده و رشد محیط بسیار بیشتر بوده است و دلیل گلایه دانشگاه ها نیز این است که تصور می کنند کار و سیاستی که در تهران انجام می شود، ضعیف تر از محیط است.
وزیر بهداشت اظهار داشت: روحیه و عزم واگذاری اختیارات ستاد به دانشگاه ها در وزارتخانه وجود ندارد زیرا افق های بلند مدت را برای خودشان ترسیم نکرده اند و خیلی علاقه داشتیم که در این دوره علاوه بر افزایش اختیارات دانشگاه ها، بیمارستانها را نیز بطور مستقل اداره کنیم اما مقاومت زیاد است و نباید ناامید شویم و باید این راه را ادامه دهیم.
هاشمی از روسای کلان مناطق آمایشی دانشگاه های علوم پزشکی خواست تا به دبیرخانه قطب ها توجه بیشتری داشته باشند.
وزیر بهداشت در ادامه افزود: حوزه آموزش در آمایش سرزمینی کمی جلوتر از سایر معاونت ها است اما معاونت های بهداشت و درمان نیز برنامه های خود را در قالب قطب ها سامان دهی می کنند اما اگر به دبیرخانه ها توجه ویژه شود به در اختیار گرفتن اختیارات در آینده کمک خواهد کرد و لازم است تا برنامه ریزی های منطقه ای را نیز در دستور کار خود قرار دهید که در این مورد، ایمانیه، رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز  نسبت به سایر مناطق عملکرد بهتری داشته است زیرا برنامه ها به صورت منظم انجام می شود و دبیرخانه به صورت فعال بوده و کارها نیز تقسیم شده است.
هاشمی با بیان اینکه قطب تهران نسبت به سایر قطب ها دیرتر شروع به فعال کردن دبیرخانه قطب آمایشی کرده است، گفت: اگر دبیرخانه ها را جدی بگیریم و همه کارها را در قالب جلسات شورا به پیش ببریم، اطمینان دارم که کارها خیلی بهتر و با سهولت بیشتری پیش می رود و تا 10 سال آینده ماموریت محور کردن دانشگاه ها به‌طور کامل محقق خواهد شد.
 
لزوم برطرف کردن اشکالات طرح آمایشی
وزیر بهداشت بر لزوم برطرف کردن اشکالات طرح آمایشی تاکید کرد و گفت: بخشی از این مشکلات ممکن است تئوری پردازانه باشد اما باید کار هر روز ما عملیاتی کردن برنامه های راهبردی و پس از آن پایش باشد چراکه در غیر اینصورت نمی توان از وقت، منابع و انرژی موجود استفاده بهینه را ببریم.
هاشمی با اشاره به نوشتن برنامه عملیاتی، کمی کردن آن و انعقاد تفاهم نامه قطب های آموزشی، خاطرنشان کرد: اقدامات بسیار خوبی انجام شده اما لازم است که پایش شود تا از اشکالات و عقب ماندگی ها آگاهی یافت و اگر بتوانیم در سال اول، 60 تا 70 درصد از این برنامه مهم را به انجام برسانیم، به موفقیت بزرگی دست پیدا کرده ایم.
استفاده از ظرفیت مناطق آموزشی در قالب طرح آمایش سرزمین
وزیر بهداشت بر استفاده از ظرفیت مناطق آموزشی در قالب طرح آمایش سرزمین و بررسی اختیارات قابل تفویض به دانشگاه ها تاکید کرد و گفت: در حوزه آموزش، بسیاری از اختیارات قابل واگذاری به مناطق هستند چرا که ساختارها و ماموریت ها مشخص شده است.
هاشمی خطاب به روسای کلان مناطق آمایشی دانشگاه های علوم پزشکی گفت: توسعه باید اساس کار شما باشد. در حال حاضر منابع مالی در کشور به صورت متمرکز توزیع می شود البته دانشگاه ها این امتیاز را دارند که ردیف مستقل بودجه دارند و بخشی از منابع آنها از آن مسیر تامین می شود بنابراین اگر بتوان مناطق را بخوبی شکل داد، ستاد وزارتخانه را نیز می توان اصلاح کرد.
اجرای صحیح طرح آمایش سرزمین موجب ایجاد رقابت بین قطب ها و دانشگاه ها  می شود
وزیر بهداشت ضمن تاکید بر لزوم تعصب به برنامه قطب های آمایشی، گفت: اگر روسای کلان مناطق کوتاهی کنند سایر افراد تصور می کنند که آنها تنها به فکر ساختن ویترین، کتابچه و هزینه های زیاد هستند و پایش کردن می تواند باعث شود که دیگران باور کنند که این طرح، ویترینی و نمایشی نیست زیرا در صورت پایش کردن، برنامه ریزان دقت می کنند که دفعات بعد برنامه های بهتری بنویسند چرا که از آنها محصول کار مطالبه می شود.
هاشمی اجرای صحیح طرح آمایش سرزمین را موجب ایجاد رقابت بین قطب ها و دانشگاه ها دانست و افزود: رقابت قطب ها و دانشگاه ها می توانند به رشد کیفیت خدماتی منجر شود که مردم از آن بهره مند می شوند.
کارشناسان ؛موتور محرکه طرح آمایش سرزمین
وزیر بهداشت، کارشناسان را موتور محرکه طرح آمایش سرزمین خواند و گفت: در هر قطب یک دبیرخانه وجود دارد که امیدوارم حمایت های لازم از سوی معاونت برنامه ریزی، هماهنگی و امور حقوقی وزارت بهداشت از آنها صورت گیرد اما لازم است که روسای قطب ها به نیروهای خود شخصیت دهند و تقسیم کار در بین آنها وجود داشته باشد تا همه نیروها به اثرگذاری و حضور خود پی ببرند.
گفتنی است در پایان این نشست کتابچه برنامه عملیاتی سال 95 به همراه تفاهم نامه قطب ها توسط وزیر بهداشت به روسای کلان مناطق آمایشی دانشگاه های علوم پزشکی اهدا شد.
انتهای پیام/ فارس
چهارشنبه ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۲۱
کد مطلب: 432660
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *