به گزارش
تفتان ما، متاسفانه اين روزها واژه آشناي طلاق، نقل محافل خانواده هاي سيستاني و بلوچستاني شده و به نوعي براي تمامي مردم نامي آشنا است و جالبتر آنكه اگر با نگاهي تحليلي بر وضعيت آماري طلاق و ازدواج در كشور پي خواهيم برد كه در سالهاي گذشته هر روز ميزان آمار ازدواج كاهش و در مقابل ميزان آمار طلاق كاهش يافته است و به نوعي ديگر اين روزها طلاق تقريباً دامن تمام شهرهاي كشور و حتي روستاها را گرفته است.
زوجين امروزي بدون در نظر گرفتن شرايط اوليه زندگي پايدار، اقدام به ازدواج ميكنند و زندگي را سطحي و كوچك نگاه ميكنند و پس از مدتي كه در كنار يكديگر هستند تازه معناي زندگي مشترك را درك ميكنند و آنگاه كه از عدم توافق بين يك ديگر سخن ميگويند بر مسئله طلاق توافقي تاكيد ميكنند.
زندگي مشترك بمعناي تلفيق دو سليقه مختلف در زمينه هاي مختلف و آوردن آن به زير يك سقف مشترك و دونفره است اما جوانان امروزي دركي از زندگي مشترك ندارند.
اما در مقابل مسئله مهم ديگر؛ اصل ازدواج است كه امروزه بسیاری از جوانان هزینه های سرسام آور شروع زندگی را یکی از علل تن ندادن به ازدواج می دانند.
از مراسم عقد تا ازدواج گرفته تا مخارج سنگین تهیه جهیزیه که در سال های اخیر تغییر کرده و از آن مراسم های ساده و بی ریای گذشته به مراسم های بسیار مجلل و پر زرق و برق و فقط صرفا برای چشم و هم چشمی تبدیل شده است که در اکثر موارد عروس و داماد و یا خانوادهایشان تا سالهای سال هزینه این عادات غلط را به صورت وام و قسط بپردازند.
این در شرایطی است که عوامل بسیاری دست در دست هم نهاده تا این سنت حسنه رسول گرامی اسلام(ص) با پیچیدگی بسیاری همراه شود و شاید معضل اشتغال در این بین یکی از دلایل دشواری ازدواج از نظر جوانان است. عدم نداشتن شغل باعث افزایش سن ازدواج می گردد و با یک نگاه سطحی به اطراف خود شاهد روی آوری جوانان به دوستی های خیابانی هستیم. دوستی هایی غیر متعارف که یکی از دلایل آن را می توان افزایش سن ازدواج دانست.
در گذشته ای نه چندان دور جوانان در سنین پایین اقدام به تشکیل خانواده می کردند و نیازهای عاطفی و جنسی خود را نیز در همین بستر امن تامین می کردند ولی اکنون با افزایش سن ازدواج و فراهم نبودن شرایط ازدواج همین امر باعث شده جوانان برای ارضای نیازهای جنسی خود به دوستی های خیابانی روی بیاورند.
* خانواده ها؛ آغاز زندگي را براي جوانان آسان بگيرند
رييس شوراي فرهنگي و امام جمعه شهرستان شهرستان خاش در اين خصوص در گفت و گو با خبرنگار
ما در پاسخ به این سوال که از چه راه های می توانیم جوانان را به امر مقدس ازدواج ترغیب کنیم، اظهار كرد: در اسلام که دین جامع و کاملی است توصیه های فراوانی در مورد ازدواج به موقع شده است به طورئیکه در قرآن کریم آمده است مردان و زنان بی همسر خود را همسر دهید، همچنین غلامان و کنیزان صالح و درستکارتان را؛ اگر فقیر و تنگدست باشند، خداوند از فضل خود آنان را بی نیاز میسازد؛ خداوند گشایش دهنده و آگاه است. پس می بینید که از نظر اسلام تشکیل خانواده یک فریضه محسوب می شود عملی که مرد و زن باید آن را به عنوان یک کار الهی و یک وظیفه انجام بدهند.
حجت الاسلام محمدحسين ميري تصریح کرد: در کتب اسلامی و روایات رسیده از ائمه معصومین نه تنها فقر و تنگدستی را مانع از ازدواج ذکر نکرده اند بلکه جهت برطرف شدن فقر جوانان را به تشکیل زندگی توصیه فرموده اند و آن دسته از کسانی را که از ترس فقر ازدواج نمی کنند را بسیار نکوهش و مذمت نموده اند.
* نقش والدين در ميان جوانان كمرنگ شده است
وی از کمرنگ شدن نقش والدین در میان جوانان ابراز نگرانی کرد و گفت: متاسفانه دیده شده که جایگاه والدین در خانواده تغییر کرده و جوانان در بسیاری از کارهای خود اصلا نیازی به مشورت با والدین خود نمی بینند که همین امر باعث شده بین آنها فاصله بیفتد و مشکلات زیادی را برای آنها رقم زند.
اين كارشناس فرهنگي خاطرنشان كرد: در سفارش های دینی، بر ازدواج بهنگام تاکید شده است بطورئیکه در این آموزه ها آمده است فرزندان پس از بلوغ جنسی آمادگی پذیرش مسئولیت های بزرگی همچون ازدواج را دارند. پیامبر گرامی اسلام در این خصوص فرموده اند: هیچ جوانی نیست که در دوره جوانی اش ازدواج کند، مگر آنکه شیطان بر او فریاد برآورد که: ای وای، ای وای! دو سوم دینش را از [گزند] من حفظ کرد.
* دستگاه هاي متولي ازدواج آسان از خواب خرگوشي بيدار شوند
حجت الاسلام میری با بيان اينكه دستگاه هاي متولي ازدواج آسان از خواب خرگوشي بيدار شوند ، اظهار كرد: عواملی چون قرار دادن تسهیلاتی ویژه متاهلین مانند واگذاری خانه های استیجاری ارزان قیمت با دریافت وام با کارمزد هایی بسیار پایین را در جهت ارتقا فرهنگ ازدواج مهم است و تمامی دستگاه های اجرایی بايد با جدیت تمام در این زمینه بسیار مهم ورود کنند تا این مسیر که با گذشت زمان دشوار شده است تسهیل شود چون در غیر اینصورت تبعات جبران ناپذیری به جامعه خواهد زد.
انتهاي پيام/