به گزارش سرویس بهداشت و سلامت
تفتان ما،سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیسجمهور، با اشاره به مقابله با بیوتروریسم اظهار داشت: بیوتروریسم پدیدهای است که در گذشته نیز بوده اما در سالهای اخیر با گسترش دانش بیوتکنولوژی، محصولات خطرناکی در این حوزه، وارد بازار شده است.
معاون علمی و فناوری رئیسجمهور افزود: واقعیت این است بیوتروریسم در آینده ممکن است خطرناک شود چرا که در علوم مختلف و سلولهای بنیادی اتفاقاتی در حال رخ دادن است که خیلی جالب نیست.
ستاری، ادامه داد: مهمترین نکته این است که ما در حوزه تحقیقات نباید هیچ محدودیتی داشته باشیم، در بعضی از مواقع با توجه به دیدگاههای مختلف در حوزههای بیوتروریسم، بیوتکنولوژی و سلولهای بنیادی مسیر به سمتی پیش میرود که ما تحقیقات خود را محدود کنیم.
وی تصریح کرد: ایران در زمره کشورهایی است که برای اولین بار توانست با نظر موافق مراجع وارد حوزه سلولهای بنیادی شود و آن را توسعه دهد در غیر این صورت مسائل اخلاقی زیادی داشت که میتوانست مانع این پیشرفت شود.
رئیس بنیاد ملی نخبگان ضمن اشاره به اینکه اصل مهم که باید مورد توجه قرار بگیرد این است که ما هیچ نوع محدودیتی درباره تحقیقات در حوزه بیوتکنولوژی، بیوتروریسم و تراریخت نداریم، تأکید کرد: استفاده از محصولات بیوتکنولوژی در کشور تابع یکسری استانداردهایی است که باید رعایت شود.
ستاری، در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به روش درست استفاده از محصولات بیوتکنولوژی افزود: به عنوان مثال در حوزه دارو و غذا باید سالیان سال استانداردهای بالینی آن اتفاق بیفتد علاوه بر آن باید از شیوههای حیوانی شروع شده و سپس به کارآزماییهای بالینی انسانی انجام شود که این یک شیوه استاندارد است که باید برای هر محصولی اتفاق بیفتد.
وی بیان کرد: تا زمانی که ما در حوزه بیوتکنولوژی رشد نکنیم و تحقیقات توسعه نیابد به کشفیات جدید دست پیدا نمیکنیم و نخواهیم دانست در معرض چه خطرهایی قرار داریم.
معاون علمی و فناوری رئیسجمهور با اشاره به پیشرفت کشور در حوزه نانوتکنولوژی در پایان گفت: در حال حاضر در حوزه نانوتکنولوژی در مقام 6 دنیا در تولید علمی و محصولات آن قرار داریم، همچنین 400 محصول در 300 شرکت داخلی تولید میشود که در بازار نیز یافت میشوند و محصولات زیادی نیز در مرحله نهایی تولید قرار دارند.
انتهای پیام/فارس