به گزارش خبرنگار سرویس فرهنگی
تفتان ما ، شهروندان خاش از کمترین امکانات و برنامهها برای بهرهگیری مطلوب از اوقات فراغت شان محروم هستند.
اندک امید و نگاهی که به برنامههای فرهنگی اداره ارشاد و سایر نهادها اگر در سالهای گذشته وجود داشته در شرایط کنونی به دلیل کم توجهیهای دولت و متولیان امر در استان به یاس مبدل گشته است.
دغدغه مهم فعالان و دلسوزان عرصه فرهنگ و هنر در کنار مسئولان و متولیان این حوزه در شهرستان خاش اجرای برنامههای شاد و با نشاط و برحسب نیاز افراد جامعه برای برون رفت از فضای دلسردکننده و تکراری ناشی از کار و زندگی است.
برخی از هنرمندان از کوتاهیهای مسئولان شهرستانی و متولیان امر گلایه و شکایت دارند، اما مسئولان و دست اندرکاران حوزه فرهنگ و هنر از نبود بودجه و امکانات و اعتبارات مینالند.
* در چند سال اخیر بخش فرهنگ و هنر خاش مظلوم واقع شده است
عبدالکریم کرد شاعر برجسته شهرستان خاش در اين خصوص به خبرنگار
تفتان ما گفت: حمایتهای ارشاد استان و خاش از ایدههای هنرمندان برای اجرای برنامهها میتواند گرهگشا و تامین کننده نیازهای جامعه در مبحث تولیدات فرهنگی و هنری باشد.
وی افزود: در چند سال اخیر بخش فرهنگ و هنر خاش مظلوم واقع شده و به مانند سالهای قبل هیچ برنامهای در سطح شهرستان از سوی ارشاد ندیدهایم و اگر اندک برنامهای بوده با همکاری نهادهای دیگر صورت پذیرفته و نقش ارشاد بعنوان هماهنگ کننده بوده است.
* هنرمندان خاش متاسفانه حمایت نمیشوند
بهرام صوری زهی خواننده و اجرا کننده بزرگ موسیقی شهرستان خاش هم با اشاره به اینکه قریب به نیم قرن فعالیت هنری و فرهنگی را در کارنامهاش دارد به خبرنگار
تفتان ما گفت: تاکنون دهها اثر برجسته کشوری و استانی و محلی را تولید و لوحهای مختلفی را دریافت کردهام، اما به مانند سایر هنرمندان از حقوق و مزایای کافی، بیمه، حق مسکن، پاداش و عیدی محروم ماندهام.
وی گفت: بنده به تنهایی 480 ضربالمثل بلوچی، 36 قطعه شعر از فرهنگ و تاریخ قوم بلوچ دارم، اما تاکنون هیچ کس از من در مورد تواناییهایم نپرسیده و تلاشی برای حمایت از من صورت نداده است و این امر جای تاسف دارد.
صوری زهی بیان کرد: هنرمندان خاش هیچ چیزی از هنرمندان سایر شهرهای استان و کشور کم ندارند، اما متاسفانه حمایت نمیشوند.
وی اظهار کرد: تلاشها و مجاهدتهای هنرمندان خاش برای حفظ و ترویج فرهنگ و هنر ناب منطقه ستودنی است، اما حقیقت امر به دلیل ضعف عملکرد متولیان امر این هنرها به زوال رفته و هنرمندان علاوه بر اینکه فاصله گرفتهاند، بسیاری از آنها بر اثر بیتوجهی و بیمهریها گنجینه و اثر ارزشمند خود را به زیر خاک بردهاند.
* ضرورت تشکیل نشست جهت بررسی مشکلات و شنیدن دردها و دغدغههای هنرمندان
نادر میربلوچزهی رئيس كميسيون فرهنگي شورای اسلامی شهر خاش نيز در گفت و گو با خبرنگار
تفتان ما بیان کرد: جای تعجب دارد که در شهرهای همجوار خاش شاهد برگزاری آیینهای فرهنگی و هنری در ابعاد ملی و استانی و محلی هستیم، اما در خاش شهروندان از دیدن آثار تولیدی هنرمندان شان محروم هستند.
وی با تاکید بر اینکه فرهنگ و هنر خاش نیاز به حمایت دارد، از هنرمندان خواست طرحها و ایدههای خود را برای پویایی فعالیتها در این حوزه ارائه کنند.
میربلوچزهی ادامه داد: تشکیل نشست جهت بررسی مشکلات و شنیدن دردها و دغدغههای هنرمندان در شورا برای رسیدن به یک نتیجه تاثیرگذار ضروری بود.
وی گفت: آثار تولیدی هنرمندان خاش باید در نگاه عمومی نمود پیدا کند و این امر بدون حمایت مسئولان و تلاش و پشتکار خود این قشر میسر نمیشود.
* کمبود اعتبارات و نبود حمایتهای مالی و معنوی از سوی مسئولان استانی دليل رکود فعالیتها در مبحث فرهنگ و هنر خاش است
عليرضا شهرکی رئیس سابق ارشاد شهرستان خاش مدتی قبل به عنوان متولی در گفت و گو با خبرنگار
تفتان ما بیان کرد: کمبود اعتبارات و نبود حمایتهای مالی و معنوی از سوی مسئولان استانی و نیز نبود پشتیبانی و حمایت کافی در مجموعه شهرستان به رکود فعالیتها در مبحث فرهنگ و هنر خاش کمک کرده است.
وي افزود: علیرغم اینکه برخی از دوستان هنرمند و شهروندان از عدم اجرای برنامههای فرهنگی گلایه و شکایت دارند اما برای رفع مشکلات و ارائه طرح و ایده و برنامههای کارآمد باید با ارشاد همکاری کنند.
شهركي اظهار کرد: تعامل، همدلی و همزبانی، برقراری ارتباط صمیمانه و در فضای گفتمان و همفکری و هماندیشی بین هنرمندان و متولیان امر فرهنگ و هنر به جذابیت و تولید برنامهها در این حوزه کمک میکند و مبحث دیگر حمایتهای مالی و معنوی بوده که گرهگشا و حل کننده مشکلات است.
شهرکی ادامه داد: اداره ارشاد متعلق به همه شهروندان و صاحبان فکر و اندیشه و قلم و فعالان عرصه فرهنگ و هنر بوده و همگان باید با مراجعه به این اداره بروند و ضمن بیان دغدغههایشان برای اجرای برنامهها متناسب با نیاز جامعه طرح و ایده ارائه دهند.
شهرکی برپایی جشنوارههای فرهنگی و هنری، ساخت و تجهیز کارگاههای تولیدی و آموزشی، برپایی نشستهای هم اندیشی، صدور مجوزهای فرهنگی و هنری، پیگیری مشکلات و تلاش برای رفع مشکلات این حوزه را متذکر شد و گفت: تا زمانی که هنرمندان از خاک صحنه و حضور در آئینها و برنامهها دور هستند و نمیتوانند ایدههای خود را به منصه ظهور برسانند، فرهنگ و هنر خاش به رشد شاخصهای در حد انتظار خود نخواهد رسید.
وی گفت: هنرمندان، نویسندگان و روزنامه نگاران دل پر درد و چرکینی دارند که مسئولان باید پای صحبتها و دردهایشان بنشینند و برای نجات آنها و به دنبال آن نجات فرهنگ و هنر خاش فکر و تدبیری بیندیشند.
رئیس سابق اداره فرهنگ و ارشاد شهرستان خاش بیان کرد: اگر متولیان امر فرهنگ و هنر کوتاهیهایی داشتهاند ولی باید بپذیریم هنرمندان نیز به سهم خود از هدف و راه خود دور ماندهاند و بهطور حتم و یقین با ادامه این روند آن انتظاری که جامعه از حوزه فرهنگ و هنر دارند به خوبی محقق نمیشود.
شهرکی توجه به فرهنگ غنی، آداب و رسوم مردم منطقه را متذکر شد و افزود: ماندگاری فرهنگ غنی منطقه در گرو فعالیت هنرمندان و حمایت از آثار تولیدی آنان میسر است.
* كمبود اعتبارات در حوزه فرهنگ و هنر علت عدم حمايت از هنرمندان است
فرماندار شهرستان خاش دو سال قبل به يكي از رسانه ها گفته بود: دولت نه تنها در استان بلکه در کشور در مباحث مالی و اعتباری با مشکلاتی مواجه بوده و به مبحث فرهنگ و هنر و تولیدات رسانهای در استان نگاه ویژهای وجود دارد.
محمداکبر چاکرزهی افزود: نگاه استاندار در بودجه امسال نگاهی فرهنگی و ریشه یابی برای رفع مشکلات و معضلات در این مبحث و تلاش برای رفع دغدغههای شهروندان و هنرمندان و فعالان عرصه فرهنگ، هنر و رسانه است.
وي بيان كرد: پای کار آمدن هنرمندان و دلسوزان فرهنگی و هنری و بهره گیری از ظرفیتهای ارشاد گام مهمی برای حل مشکلات و معضلات حوزه مباحث فرهنگی و هنری شهرستان است.
انتهای پیام/