۰
معاون سیاسی و اجتماعی استاندار سیستان و بلوچستان:

تغییر چهره سیستان و بلوچستان یک تکلیف راهبردی است

معاون سیاسی و اجتماعی استاندار سیستان و بلوچستان گفت: طبق فرموده مقام معظم رهبری تحقیر چهره استان یک تکلیف راهبردی است به همین دلیل همه باید در کنار یکدیگر تلاش کنیم تا چهره غلطی که از این استان در اذهان عمومی به وجود آمده تغییر کند.
به گزارش پایگاه خبری تفتان ما، رضا شریفی در جلسه با مدیرکل و مسئولان نهاد کتابخانه‌های سیستان و بلوچستان بیان کرد: کتابخانه، لجستیک کتابخانه، فیزیک کتابخانه و فرهنگ کتاب‌خوانی همواره دغدغه همه بوده، خوشبختانه نسبت به گذشته وضع سیستان و بلوچستان از نظر فرهنگ کتاب و کتاب‌خوانی روبه‌رشد است؛ اما به نسبت وضعیتی که در شأن استان باشد وضعیت خوب نیست بلکه می‌توان گفت خيلي هم عقب هستیم.
 
وی با اشاره به میزبانی سیستان و بلوچستان از میهمانان حوزه‌های مختلف فرهنگی در هفته‌های گذشته افزود: به افرادی که وارد استان شده‌اند گفته‌ایم که این استان ظرفیت‌های بی‌نظیری دارد؛ اما این ظرفیت‌ها عمدتاً بالقوه است.
 
معاون سیاسی و اجتماعی استاندار تصریح کرد: یکی از دغدغه‌های مقام معظم رهبری تغییر چهره استان است به فرموده ایشان تنبلی و بی‌توجهی دولت‌ها در ابتدای دهه ۸۰ سبب شده این عقب‌ماندگی اتفاق بیفتد، قطعاً بخشی از این چهره ناظر به کارهای عمرانی، زیربنایی، آب، برق، گاز، جاده و امثال این‌ها است؛ اما بخش مهم‌تر آن ناظر به زیرساخت‌های فرهنگی است.
 
شریفی خاطرنشان کرد: خوشبختانه در حوزه فرهنگی تیم بسیار قوی در سیستان و بلوچستان وجود دارد که دلسوز و آشنا به کار هستند، امیدواریم بتوانیم پیوست اجتماعی، فرهنگی و نرم‌افزاری کارکردهای توسعه را در حوزه سخت‌افزاری نیز تدبیر و آماده سازیم.
 
وی با بیان اینکه نشان‌دادن چهره واقعی سیستان و بلوچستان به همگان همواره یکی از دغدغه‌های موجود بوده است، اضافه کرد: یک انگاره اشتباه در افکار عمومی وجود دارد که این استان درگیر تروریست، اختلاف، مواد مخدر و ناامنی است.
 
معاون سیاسی و اجتماعی استاندار در ادامه مطلب بالا گفت: بخشی از این انگاره منفی که در ذهن عموم به وجود آمده را این اتاق فکر می‌تواند اصلاح کند، فیزیک کتابخانه مهم است؛ اما مهم‌تر از فیزیک فرهنگ کتاب‌خوانی است.
 
شریفی عنوان کرد: به کتابخانه‌های مجازی باید ضریب داده شود؛ چون در این حوزه سیستان و بلوچستان بسیار ضعیف است، کتابخانه‌ها مرجعی غنی هستند که باید متناسب بافرهنگ استان از شمال تا جنوب، فارس و بلوچ، و شیعه و سنی باید احساس کنند کتابخانه متعلق به هر دوی آنهاست.
 
وی با بیان اینکه همه مردم باید در کنار یکدیگر سیستان و بلوچستان را بسازند، افزود: جلساتی که برگزار می‌شود باید به انسجام اجتماعی منجر و احساس بیگانگی که در برخی از لایه‌های اجتماعی وجود دارد اصلاح شود.
 
به گفته معاون سیاسی و اجتماعی استاندار این استان در حوزه‌های زیرساختی بسیار عقب است که کارهای خوبی تاکنون در این زمینه انجام شده اما در حوزه فرهنگی می‌توان گفت این استان بسیار عقب‌تر است که این عقب‌ماندگی استان در حوزه فرهنگی بیشتر از حوزه عمرانی احساس می‌شود، این واقعیتی است که باید آن را پذیرفت و درصدد جبران آن برآمد.
 
شریفی به فرهنگ غنی استان از شمال تا جنوب اشاره کرد و گفت: اسطوره‌های میراث‌فرهنگی و حماسی قابل اعتلا و اتکایی در استان داریم که باید بیشتر به آنها توجه شود،  برخی از فرهنگ بلوچی مانند زبان، شعر و میراث‌فرهنگی بلوچی مغفول است؛ اما برخی نیز جز اولین‌هاست که می‌توان بیشتر به آن پرداخت.
 
وی به حادثه تروریستی که مدتی قبل در راسک اتفاق افتاده اشاره کرد و افزود: نباید بگذاریم مسائل ناامنی قومی و مذهبی تمرکزمان را به هم بزند تفاوت حادثه اخیر با حادثه‌ای که در دهه ۸۰ در سیستان و بلوچستان اتفاق افتاد در این بود که آن زمان تمرکزمان در حوزه‌های مدیریتی و اجتماعی به هم‌ریخت اما در این حادثه منسجم‌تر عمل کردیم.
 
معاون سیاسی و اجتماعی استاندار بیان کرد: خوشبختانه شیعه و سنی اکنون با یکدیگر منسجم شدند و به هویت ملی استان حس تعلق دارند.
 
شریفی گفت: تأکید بنده بر این است که سیستان و بلوچستان را آن‌گونه که است برای دیگران معرفی کنیم قطعاً معرفی واقعی استان از جمع‌های فرهنگی حاصل می‌شود تا بتوانیم متناسب با نیاز منطقه یک فرهنگ‌سازی قوی انجام دهیم.

انتهای خبر/
شنبه ۲۳ دی ۱۴۰۲ ساعت ۰۸:۰۰
کد مطلب: 453663
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *