به گزارش پایگاه خبری تحلیلی«
تفتان ما» منصور بیجار در نشست فعالان اقتصادی سیستان و بلوچستان که با حضور رئیسجمهور در زاهدان در حال برگزاری است، بیان کرد: مشارکت اقتصادی سیستان و بلوچستان باتوجهبه این ظرفیتها در تولید ناخالص ملی ناچیز است.
وی افزود: در کنار تمام ظرفیتها و محدودیتها، عقبماندگیهای موجود ناشی از عدم توزیع ناعادلانه ثروت از سالهای گذشته و آفتهای مدیریتی بسیار بدی که کشور را دچار مشکل کرده برای این طرحها همه مانع است، گاهی اوقات برای صدور یک موافقت اصولی جزئی بعد از یک سال پیگیری متناقضی به مشکل برخورده و اینها مشکلات سیستان و بلوچستان را دوچندان کرده است.
استاندار سیستان و بلوچستان با بیان اینکه سیستان و بلوچستان؛ استان گنج پنهان است و میتواند محرک بخشهای مختلف اقتصادی باشد، تصریح کرد: این خطه، پهناورترین استان کشور و دارای تمام ظرفیتها است که در اسناد بالادستی تعریف شده است.
بیجار افزود: سیستان و بلوچستان با دسترسی به آبهای آزاد، دسترسی به مرزهای بسیار گسترده، جمعیت جوان، ذخایر معدنی، خاک و انرژیهای تجدیدناپذیر میتواند؛ محرک بخشهای مختلف اقتصادی باشد.
وی ادامه داد: در بخش کشاورزی، شیلات و در بخش خدمات کریدورهای مهم شمال و جنوب غربی و ساحلی در این استان قرار گرفته که اینها همه ظرفیت بوده و وجود مرز مشترک با کشور افغانستان و پاکستان ظرفیت بسیار خوبی به شمار میرود، از سوی دیگر وجود مناطق آزاد چابهار و سیستان و منطقه ویژه اقتصادی میرجاوه و ظرفیتهای گردشگری بسیار زیادی که در این منطقه وجود دارد که باید به بهترین نحو از آنها استفاده کرد.
استاندار سیستان و بلوچستان اظهار کرد: سیستان و بلوچستان رنگینکمان معادن و صنایع است که مهمترین آنها طلا، منیزیم و مس است، علاوهبرآن تنها در دو بخش میوههای گرمسیری مانند موز و گوشت تأمینکننده کشور و حتی صادرکننده باشیم و این از قابلیتهای این استان به شمار میرود.
بیجار گفت: طرحهای بزرگ آبرسانی از جمله انتقال آب از دریای عمان به سیستان و بلوچستان و استانهای شرقی، کریدورهای مواصلاتی که در حال انجام بوده، راهآهن چابهار به زاهدان، توسعه بندر شهید بهشتی که بخشی از آن صورتگرفته، طرحهای صنعتی مانند طلای تفتان، مس جانجا، فولاد مَکُران و پتروشیمی نگین مَکُران که توسط بخش خصوصی در حال انجام بوده، توسعه بازارچههای محلی و گمرکها؛ اما با تمام اینها نرخ بیکاری سیستان و بلوچستان ۱۴ درصد بوده و ۲ برابر نرخ کشوری است.
استاندار سیستان و بلوچستان عنوان کرد: سرانه این استان از دریافتی ارزشافزوده ناشی از قانون مالیات و ارزشافزوده متوسط برای هر نفر یک میلیون و ۱۹۰ هزار ریال بوده؛ ولی در کشور ۳۲ میلیون ریال، یعنی ۲۷ برابر استان است و این نشاندهنده این است که سرمایهگذاری اتفاق نیفتاده است.
وی ادامه داد: معافیتهای مالیاتی ویژه برای سیستان و بلوچستان باید اعمال شود تا سرمایهگذاران تشویق شوند، یکی از موضوعاتی که در ارزشافزوده به این استان آسیبزده پرونده مودیان بزرگ مالیاتی بوده که در تهران بررسی میشود این باعث شده دریافت مالیاتی کمتر و ارزشافزوده کمتر شود تقاضای ما برگشت پروندهها و به نسبت سرمایهگذاری که در استان انجام میشود مالیات نیز در اینجا پرداخت شود.
بیجار تشریح کرد: جمعبندی لایحه ارزشافزوده را انجام دادهایم تقاضا داریم مجدد به مجلس ارائه شود و مجمع نمایندگان سیستان و بلوچستان در این زمینه کمک کنند چرا که قانون در درازمدت آسیبهای زیادی به فاصله فقیر و غنی خواهد زد.
ضرورت تفویض اختیارات به سطوح استانی سیستان و بلوچستان
استاندار سیستان و بلوچستان افزود: تفویض اختیارات به سطوح استانی در اختیار ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز باید انجام شود، در سال گذشته بازارچهای در پیشین در دولت شهید رئیسی انجام و این رویهها مانع راهاندازی آن شد، و خواهان تفویض اختیارات به استان هستیم.
وی با اشاره به راهبردهای رهبر معظم انقلاب در سفر دهه ۸۰ به سیستان و بلوچستان گفت: رهبر معظم انقلاب با تأکید بر روحیه دادوستد مردم سیستان و بلوچستان گفتند؛ باید به آن توجه شود، بنابراین مجوز صید و صیادی باید به استان ابلاغ شود که آن را مدیریت کنیم؛ همچنین طرح ساماندهی سوخت و تفویض اختیار ایجاد شهرکهای جدید که با تقاضا مواجه هستیم در دستور کار قرار گیرد.
انتهای خبر/ https://asrehamoon.ir/vdcd5x0fsyt0596.2a2y.html
پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۱۱:۳۲