۰
مسئولان وعده رفع کمبود تا دو هفته آینده را دادند؛

آغاز توزیع دوباره شیرخشک در سیستان‌وبلوچستان

با شروع دوباره توزیع شیر خشک در جنوب استان، مسئولان امیدوارند طی دو هفته آینده مشکل کمبود به‌صورت کامل رفع و وضعیت پایدار شود.
آغاز توزیع دوباره شیرخشک در سیستان‌وبلوچستان
 
 
 
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «تفتان ما» در روزهایی که نوزادان جنوب سیستان و بلوچستان نیازمند تغذیه با شیر خشک هستند، خانواده‌ها با قفسه‌های خالی داروخانه‌ها مواجه‌اند.

کمبود شیر خشک در منطقه، نه‌تنها دغدغه‌ خانواده‌ها را افزایش داده بلکه بار دیگر ناکارآمدی سیستم تأمین و توزیع را نمایان ساخته است؛ در این راستا خبرنگار ما با سه تن از مسئولان حوزه غذا و داروی استان، به گفتگو پرداخته و نشان می‌دهد که این بحران ریشه در سیاست‌های کلان تولید، مشکلات مالی داروخانه‌ها، و سوءاستفاده‌های سازمان‌یافته از سهمیه‌های یارانه‌ای دارد.
 
کمبود شیر خشک از سطح ملی آغاز شد
ادریس سندک‌زهی، مدیر شبکه بهداشت و درمان مهرستان در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «عصرهامون» با تأکید بر اینکه کمبود شیر خشک موضوعی فراگیر در سطح کشور بوده است، بیان کرد: در تعطیلات نوروزی شرکت‌های تولیدکننده به دلیل انبارگردانی عملاً تولیدی نداشتند؛ همچنین ارز ترجیحی به شرکت‌ها اختصاص نیافته و آن‌ها نیز قادر به تأمین مواد اولیه مورد نیاز نبودند.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه در منطقه ما تولید شیر خشک انجام نمی‌شود، مسئولان شهرستانی نیز عملاً در این بحران کار زیادی از دست‌شان برنمی‌آید و ریشه مشکل در سطح کلان است؛ البته طبق گفته معاون غذا و داروی دانشگاه، تولید دوباره آغاز شده و امید است وضعیت به‌زودی بهبود یابد.

داروخانه‌ها در ضرر یارانه دیر پرداخت می‌شود
به گفته سندک‌زهی، یکی از مهم‌ترین موانع توزیع، اختلاف قیمت خرید و فروش شیر خشک توسط داروخانه‌هاست؛ تصریح کرد: شرکت‌های توزیع، شیر خشک را با قیمت ۱۵۰ هزار تومان به داروخانه می‌فروشند؛ اما داروخانه باید آن را با نرخ ۸۰ هزار تومان به مردم بدهد؛ این اختلاف قیمت بعد از ۶ تا هفت ماه از سوی بیمه پرداخت می‌شود، در حالی‌که داروخانه‌ها باید هزینه را نقدی بپردازند.

لزوم اصلاح سازوکار پرداخت یارانه
وی تأکید کرد: ساختار پرداخت باید به نحوی تغییر کند که شرکت‌های پخش طرف حساب بیمه باشند، نه داروخانه‌ها. زیرا با نوسانات بازار ارز، تحمل این حجم از زیان برای داروخانه‌ها امکان‌پذیر نیست و باعث شده برخی از داروخانه‌ها عملاً از خرید شیر خشک خودداری کنند.
 
تعطیلات نوروز توزیع را متوقف کرد
الیاس عبداللهی معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر نیز در گفتگو با خبرنگار ما تشریح کرد: در بهمن و اسفند ۱۴۰۳ نیاز مردم به‌خوبی تأمین شد، اما از ۲۵ اسفند تا ۱۵ فروردین به دلیل انبارگردانی شرکت‌ها، توزیع متوقف شد. این موضوع باعث شد تا در بازه‌ای با چالش جدی مواجه شویم.

توزیع قطره‌چکانی پس از تعطیلات نوروز
وی افزود: از ۱۵ فروردین تاکنون حدود ۶۲ هزار قوطی شیر خشک در مناطق زیرپوشش شامل مهرستان، ایرانشهر، راسک، دلگان، سرباز، فنوج و لاشار توزیع شده اما این توزیع به‌صورت سهمیه‌ای و محدود انجام می‌گیرد.

عبداللهی گفت: شرکت‌های تولیدکننده شیر خشک مثل «نان‌اتامیک» به دلیل عدم دریافت ارز ترجیحی، تولید خود را متوقف کرده بودند؛ اما هفته گذشته با سازمان غذا و دارو قرارداد جدیدی منعقد شد و مقرر گردید دو هفته پس از شروع تولید، توزیع هم انجام شود.

قرارداد جدید برای کاهش فشار بر داروخانه‌ها
وی با اشاره به مشکلات داروخانه‌ها اظهار کرد: قبلاً بازپرداخت یارانه‌ها سه‌ماهه بود ولی داروخانه باید هزینه را ظرف یک ماه بپردازد؛ اکنون با قرارداد جدید، شرکت‌ها ملزم به پذیرش چک سه‌ماهه از داروخانه‌ها شده‌اند تا فشار مالی کاهش یابد.

انتهای خبر/
 
 
جمعه ۲۹ فروردين ۱۴۰۴ ساعت ۱۰:۵۰
کد مطلب: 454845
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *