به گزارش سرویس بهداشت و سلامت
تفتان ما، محمد جواد فاطمی رئیس مرکز تحقیقات سوختگی ایران و رئیس انجمن از حمایت از بیماران سوختگی گفت: سوختگی در ایران بیشتر به دلیل عدم استاندارد وسایل گرمایشی و همچنین استاندارد نبودن منازل اتفاق میافتد.
وی ادامه داد: از لحاظ درمان و همچنین فضای فیزیکی بیمارستانها هیچ استاندارد مطلوبی نداریم ضمن اینکه تنها در تهران با 15 میلیون جمعیت یک بیمارستان سوختگی وجود دارد که آن هم 40 سال پیش ساخته شده و با توجه به رشد جمعیت هیچگونه افزایش تخت و بخش بیمارستانی نداشتیم.
فاطمی ادامه داد: طبق وعدههای دولت قرار بود تا پایان سال 94، 2400 تخت سوختگی داشته باشیم که در حال حاضر 886 تخت بیشتر نداریم و در ضمن تعداد تختهای استاندارد سوختگی در کل کشور کمتر از 5 عدد است که مسئولان بهداشت کشور به این مسئله به طور کامل واقف هستند.
وی ادامه داد: برای بیمار سوختگی باید یک اتاق ایزوله و استاندارد یک تخته داشته باشیم که متاسفانه بعضا در اتاقهای سوختگی 6 مریض به طور همزمان بستری هستند.
رئیس مرکز تحقیقات سوختگی ایران گفت: به طور متوسط روزانه 10 نفر در کشور بر اثر سوختگی جان خود را از دست میدهند و این در حالی است که تمامی این موارد قابل جلوگیری و پیشگیری است.
وی ادامه داد: در زمینه تجهیزات، امکانات و درمان سوختگی 30 تا 40 سال از دنیا عقب هستیم که این واقعیت بسیار دردناکی است.
فاطمی افزود: بیمار سوختگی باید پس از درمان مراحل بازتوانی را نیز طی کند که این مسئله شامل بازتوانی روانی، فیزیکی و اجتماعی میشود که از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
وی با اشاره به آسیبهای ناشی از سوختگی ادامه داد: متاسفانه طلاق در همسرانی که دچار سوختگی میشوند بسیار شایع است همچنین افسردگی و خودکشی نیز در این بیماران بسیار مشاهده میشود. در همین رابطه مشکلات زناشویی بسیاری نیز گزارش شده است که پس از بروز حوادث بر اثر ضایعات به جا مانده از حوادث بروز میکند.
رئیس مرکز تحقیقات سوختگی ایران معمولا افرادی که دچار سوختگی میشوند از طبقه ضعیف و فقیر جامعه هستند برای همین مسئولان اهمیت کمتری برای درمان و مشکلات این بیماران قائل میشوند. بیماران اغلب از حاشیهشهرها هستند و بعضا هزینههای رفت و آمد و درمانهایی نظیر جراحیهای پلاستیک و ... را نیز ندارند.
وی افزود: مثلا لباس سوختگی جزو واجبات درمان این بیماران است که بین یک میلیون تا 8 میلیون تومان هزینه دارد که این لباسها نیز بیمه نیست و هر 6 ماه یکبار باید عوض شود.
فاطمی گفت: متاسفانه بسیاری از پمادهای سوختگی تحت پوشش بیمه نیست که اغلب بالای 100 هزار تومان هزینه دارد و باید هر ماه 5 یا 6 عدد از آن برای درمان بیماران مصرف شود.
رئیس مرکز تحقیقات سوختگی ایران با اشاره به کنگرهای که در ماه آتی در همین رابطه برگزار میشود گفت: کنگره سوختگی به مدت 5 سال است که در اسفند ماه با هدف پیشگیری و درمان و بازتوانی بیماران سوختگی برگزار میشود امسال 183 مقاله برای این کنگره ارسال شده که از این مقالات 72 مقاله به صورت سخنرانی و 35 مقاله به صورت پوستر ارائه خواهد شد.
این کنگره 5 و 6 اسفند ماه در سالن همایشهای رازی برگزار خواهد شد.
انتهای پیام/ فارس