به گزارش سرویس اجتماعي
تفتان ما، به نقل از
اروم نیوز، با شروع فصل تبلیغات در کار و زارهای انتخاباتیِ انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی و به همراه آن پنجمین انتخابات مجلس خبرگان رهبری، دوره جدیدی از فعالیت های مختلف الاابعاد نامزدهای انتخاباتی و هواداران آنها رقم می-خورد.
اما پیش از این و به شکل زود هنگام رویارویی و صف آرایی نامزدهای انتخاباتی (البته نامزدهای انتخابات مجلس شورای اسلامی) و نیز هواداران آنها در شبکه های اجتماعی به ویژه در فضای تلگرام آغاز شده بود.
گرچه در این مصاف حضور شخصی نامزدهای انتخاباتی و نیز محوریت بحث-های داغ انتخاباتی به جهت منع قانونی محسوس نبود، اما ادبیات هنجارشکن حاکم بر فضای کلامی این مصاف ها قابل تأمل و ایضاً بسیار تعجب آور بود.
زیر و رو کردن زندگی شخصی و خصوصی نامزدهای انتخاباتی با ایما و اشاره و نیز کنایه و طعنه، زیر سؤال بردن گذشته و یا عملکرد اشخاص حقوقی با ذکر عناوین مختلف اقتصادی، مالی و نیز مدیریت و عزل و نصب و غیره، تهدید و ارعاب رقبا و هواداران با نشانی های معنی دار و ده ها مورد دیگر که هم شأن نامزدهای انتخاباتی و نیز مردمی که رکن اصلی فرایند انتخابات هستند و از مهم مهمتر شأن و جایگاه حقیقی و فرایند محور انتخابات را پایین آورده و حتی زیر سؤال می برد.
به شکل خلاصه تخریب! تخریب نامزدهای انتخاباتی، تخریب فرایند انتخابات، تخریب فضای اجتماعی سیاسی و نیز فرهنگی اجتماع مورد انتخاب از هر چند سو؟!
بی چون و چرا تنور تخریب در شبکه های اجتماعی گرم، سوزان و نیز هلاک کننده است. این فقط یک سوی ماجرا است. کمک ناخواسته به آرایش تبلیغی و خبری رسانه های بیگانه و ایجاد خط آتش و آنش باری خودی برای این جبهه ناحق از تبعات بس خطرناک این هنجارشکنی کلامی و ریخت وپاش¬های مبتنی بر برون داد اطلاعات ذی قیمیت!!! و رو کردن دست هم به اصطلاح!؟ ( به جای دست اتحاد) است.
از دیگر سو تضعیف مسیر انتخابات که سردر گم کردن مردم و از اعتبارافتادن اسمی و رسمی نامزدهای مربوطه که باعث کاهش آمار شرکت کننده در روز موعود انتخابات و پای صندوق های رأی نیز از تبعات نامیمون هنجارشکنی های این چنینی است.
قرار است فضای انتخابات داغ باشد تا دست و زبان دشمنان بسوزد نه خودی و یاران امروز و دیروز!
قرار است انقلاب اسلامی بار دیگر انقلاب کند درهیاهوی تاریک این عصر و زمانه! نه اینکه با سردی نورانقلاب اسلامی، حجم تاریکی و هیاهوی حاکم آن بیشتر شود؟!
با وجود چنین فضای در عرصه شکبه های اجتماعی و کشیده شدن دامنه آن به تبلیغات محیطی و مربوط به فرایند انتخابات سنگ روی سنگ بند نخواهد شد و دیگز اطمینان و اعتمادی در بین نخواهد بود که کسی انتخاب کند و یا دیگری انتخاب شود به تناسب!
ظاهراً نسیان سالاری است که کلام حضرت آقا، رهبری معظم انقلاب چنین به غربت افتاده است:
به خاطر علاقه به نامزدانتخاباتی خود ، نامزد دیگر را تخریب نکنید
«به همه ى برادران و خواهران و همهى ملت عزیز ایران سفارش مىکنم که فضاى انتخابات را، هم گرم و هم سالم نگه دارند. کسانى که به یک نامزد انتخاباتى علاقهمندند، مراقب باشند به خاطر علاقهى به او، نامزد دیگر را تخریب نکنند؛ این بین مردم اختلاف و نقار ایجاد مىکند؛ علاوه بر اینکه تخریب اساساً کار درستى نیست و فایدهای هم ندارد. کسى که با تخریب یک نامزد انتخاباتى مىخواهد آراء او را کم کند، به مقصود خودش دست پیدا نمىکند؛ هم یک کار غلط و خلاف منطق و در موارد بسیارى خلاف شرع انجام مىگیرد، هم فایدهای گیر او نمىآید. فضا را سالم نگه دارید. شما از نامزدِ خودتان حمایت کنید، دیگران هم از نامزدِ خودشان حمایت کنند و به او رأى دهند. در پیدا کردن نامزد مورد نظر دقت کنید. به کسى گرایش پیدا کنید که به دین مردم، به انقلاب مردم، به دنیاى مردم، به معیشت مردم، به آیندهى مردم و به عزت مردم اهمیت مىدهد. بحمداللَّه میدان براى آزمودن و دیدن و شناختن باز است؛ ملت ما هم هشیار است»
(بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامى در مراسم شانزدهمین سالگرد ارتحال امام خمینى (ره) ۱۴/۰۳/۸۴)
تخریب، فضاى انتخابات را خراب میکند
« بعضى فضاى انتخابات را خراب میکنند؛ تخریب کردن، اهانت کردن و خُرد کردن شخصیتهاى گوناگون، همه بر خلاف اقتضاى سلامت انتخابات است. هم مطبوعات، هم رادیو و تلویزیون، هم کسانى که به ابزارهاى گوناگون ارتباط جمعى دیگرى مجهز هستند – رایانهها و شیوههاى رایانهاى – هم کسانى که یک منبرى براى سخن گفتن دارند؛ مثل خطباى جمعه و نمایندگان مجلس شوراى اسلامى؛ همه توجه داشته باشند که «تخریب، فضاى انتخابات را خراب می¬کند». شما از آن کسى که به او علاقهمندید، دفاع کنید؛ هیچ مانعى ندارد؛ اما به آن کسى که رقیب اوست، مطلقا حمله نکنید؛ تخریب نکنید. این تخریب و این حرفزدن ها و اهانت کردن ها، نه حجیت دارد براى مستمعان، و نه جایز است؛ به خاطر اینکه فضا را خراب می کند»
(بیانات در دیدار مسئولان و کارگزاران نظام جمهورى اسلامى)
*با تخریب، جدول دشمن را کامل نکنید
«در انتقادها، مرز میان انتقاد سازنده و تخریب رعایت شود و سخنان به گونه¬ای نباشد که جدول دشمن را کامل کند و زمینه گسترش بدبینی در جامعه را فراهم آورد»
(دیدار جمعی از اساتید دانشگاهها با رهبر انقلاب ۰۲/۰۶/۹۰)
انتهای پیام/