به گزارش سرویس خبری
تفتان ما، استرس همیشه به یک شکل خود را نشان نمیدهد. استرس همان احساس ضعف در شکمتان است که در یک شب پرتنش احساس میکنید. استرس سنگینی است که قبل از گرفتن نتیجه کاری بر روی قفسه سینهتان حس میکنید. استرس گرفتگی گلویتان است وقتی نمیدانید چه بگویید. استرس تنگی نفستان است هنگامی که در شرایطی قرار میگیرید که نمیدانید چه کنید.
استرس هرچه که باشد و هر طور که شما آن را تجربه کرده باشید، به طور قطع برای سلامتی شما مضر است و به طور کلی چیز خوبی نیست. استرس برای بدن، مغز و روح شما مضر است و میتواند به راحتی شما را در خطر ابتلا به بسیاری از بیماریها قرار میدهد.
تحقیقی که اخیرا در مجله پزشکی بریتانیا منتشر شده است نشان داده است که تجربه استرس شدید مربوط به مسائل بحرانی همچون طلاق، مرگ نزدیکان، از دست دادن شغل و بیماری شدید میتواند خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را تا 22 درصد و بیماری دمانس یا زوال عقلی را تا 15 درصد افزایش دهد.
در طول تاریخ بیشتر موضوعاتی که سبب ایجاد تنش، اضطراب و استرس در افراد میشود مربوط به مسائل مالی، عاطفی و سبک زندگی است. هنگام مواجه با شرایط بحرانی، سیستم عصبی بدن تحریک میشود، ضربان قلب سریعتر میشود، ترشح کورتیزول در بدن افزایش مییابد و میزان بیشتری اکسیژن به مغز شما فرستاده میشود.
مطالعهای دیگر نشان داده است استرس میتواند به مغز و عملکرد حافظه آسیب برساند. این مطالعه که در مجله علوم عصبی منتشر شد، رابطه بین هورمون کورتیزول یا همان هورمون استرس و از دست دادن حافطه کوتاهمدت را بررسی کرد. نتایج این مطالعه نشان داد بر اثر افزایش ترشح این هورمون در بدن هنگام مواجه با شرایط بحرانی و تداوم و تکرار این وضعیت، به قسمتهایی از مغز که مربوط به حافظه کوتاهمدت است آسیب میرسد و این آسیب میتواند در میانسالی افراد سبب از دست دادن حافظه کوتاهمدت آنها شود.
انتهای پیام/ تسنیم