به گزارش سرویس اجتماعي
تفتان ما، حجتالله درویش پور، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار
پارلمانی تهران نیوز؛ با اشاره به اینکه رهبر انقلاب تاکید کردند جهش علمی را نباید بگذاریم متوقّف بشود، سرعت پیشرفت کشور از متوسّط سرعت پیشرفت علمی دنیا چندین برابر بیشتر بود؛ البتّه ما چون خیلی عقبیم، این سرعت پیشرفت باید سالها ادامه پیدا کند تا برسیم به آن خطّ مقدّم. لکن این سرعت بیشتر بود و الان کم شده است، گفت: بیشترین علت این مهم پرداختن به کمیت و عدم توجه به کیفیت در نظام آموزش عالی است.
وی با بیان اینکه این افت حاصل مسابقه گشایش دانشگاه و افزایش تعداد رشته های دانشگاهی است، اظهار کرد: امروزه اکثر واحد های دانشگاهی به دنبال افزایش دانشجو هستند و متاسفانه در این خصوص نظارت مناسبی هم صورت نمی گیرد.
درویش پور ضمن تاکید بر اینکه موضوع کمبود اعتبارات نیز در این خصوص تاثیرگذار است، ادامه داد: باید به افزایش بودجه واحدهای علمی و تحقیقاتی توجه کرد و در این میان کیفی سازی نظام آموزشی نیز در دستور کار قرار بگیرد.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه برخی اوقات بودجه مناسب نیز در نظر گرفته می شود ولی نظارت کافی و دقیقی صورت نمی گیرد و اعتبارات در محل مورد نظر هزینه نمی شود، افزود: نخبگان و محققان علمی فراموش شده اند و آنطوری که باید به آنها بهاء داده شود، توجه نشده و می توان گفت کار علمی انجام دادن صرفه ندارد.
وی با بیان اینکه انجام کارهای علمی سخت است ولی نسبت پرداخت دستمزد ها به این امر خیلی مناسب نبوده و انگیزه افراد کاهش می یابد، تصریح کرد: باید محققان و نخبگان علمی مورد توجه قرار بگیرند.
درویش پور با تاکید بر اینکه وزارت علوم و نظام آموزشی به دنبال افزایش دانشجو نباشد بلکه آموزش را کیفی سازی کند، خاطرنشان کرد: مراکز علمی باید تجمیع شود زیرا در یک محل چندین دانشگاه مشاهده می شود که رشته های موازی همدیگر دارند و این درحالی است که باید دانشگاه ها تخصصی شوند.
انتهای پیام/